Xαζοζεύγαρα, αυτή η μάστιγα

Το δημόσιο χαμούρεμα, το ασορτί ντύσιμο κι άλλα τρία WTF χαρακτηριστικά που τα διακρίνουν. 

Σεπτέμβριος μπήκε, το καλοκαιράκι τελείωσε και τώρα τα κεφάλια μέσα που έλεγε και ο πατέρας σου όταν ήσουν μικρός (αν δεν έλεγε το «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του»). Και αφού το καλοκαίρι, οι διακοπές και τα ξενύχτια έλαβαν τέλος, σειρά έχει το φθινόπωρο και ο χειμώνας που είναι όσο να πεις μήνες πιο ζουζουνιάρηδες και αγαπησιάρηδες, διότι κακά τα ψέματα, το καλοκαίρι είναι πραγματική δοκιμασία για τα ζευγάρια εκεί έξω.Οπίσθια και στήθη καθημερινά σε κοινή θέα, διακοπές με φίλους –που δεν ξέρεις ποτέ τι θα συμβεί- και γενικότερα μία εξωστρέφεια η οποία μόνο πληγή μπορεί να αποτελέσει για τη σχέση σου.

Γι’ αυτό σου λέω, χειμώνας και πάλι χειμώνας! Με το κρύο, τη βαρεμάρα, τη σειρά και το ατελείωτο delivery για να περάσει η ώρα -μέχρι τον επόμενο Μάιο που κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και φρίττουμε.

Δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει, αλλά ανάμεσά μας κυκλοφορούν πολλών ειδών ζευγάρια, τα οποία ανήκουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες και τα οποία τις περισσότερες φορές καταλήγουν να είναι άνθρωποι που δε θα ήθελες καν να γνωρίζεις. Κατά τη γνώμη μου, το πιο ισοπεδωτικό και τρομακτικό είδος είναι το γνωστό και μη εξαιρετέο… χαζοζεύγαρο!

Ναι, ίσως είναι οι κουμπάροι σου, ίσως η αδερφή σου με το αγόρι της, ακόμα και ο κολλητός σου ο οποίος μέχρι σήμερα πίστευες ότι είναι cool και τυπάρα. Καλό είναι να τρομάζεις και επίσης καλό είναι να σταματήσεις να ελπίζεις: Αυτό το είδος είναι ικανό να επιβιώσει ακόμα και την Μεγάλη Νύχτα του Westeros για να συνεχίζει να σε βασανίζει και να σε ταράζει. Ποια είναι όμως τα βασικά χαρακτηριστικά του χαζοζεύγαρου; Παρακάτω έχω ένα σύντομο κατάλογο για να μάθεις να τα εντοπίζεις με την πρώτη.


Το κοινό προφίλ στο Facebook

Αυτό δεν είναι μόνο το βασικό χαρακτηριστικό, αλλά και η απόδειξη ότι οι άνθρωποι αυτοί στερούνται πια παντελώς προσωπικότητας και πρωτοβουλίας. Ελένη-Δημήτρης Παπαδόπουλος ή Κώστας-Στελλάκι Δημητρίου και πάει λέγοντας. Προφίλ που σε κάνουν να ντρέπεσαι και μόνο που πάτησες το accept στο αίτημα φιλίας τους. Όχι δεν είναι κακά παιδιά και ίσως να τους συμπαθείς, αλλά αν δεις άλλη μία φωτογραφία από τη σούβλα τους το Πάσχα με λεζάντα «Να εδώ κάνουμε δίαιτα» (ΣΕ Α' ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ ΔΙΑΟΛΕ!) ή φωτό από παραλία και λεζάντα «Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι» -συγνώμη γιατί εύχεστε; Είστε το πρωθυπουργικό ζεύγος;- θα κάνεις κακό στον εαυτό σου και δεν υπάρχει λόγος γιατί είσαι απλά υπέροχος.

beyyyyyyyyyyy

 

Η διαδικτυακή καψούρα

Υπάρχει περίπτωση να μένουν μαζί, ή και όχι. Σε κάθε περίπτωση, η αφιέρωση καψουροτράγουδου στον τοίχο του ενός και από κάτω «Θυμάσαι; <3 <3 <3» είναι εξαιρετικά αχρείαστη και αρκετά ψυχαγωγική για τους απ’ έξω. Θέλεις να κάνεις αφιέρωση; Βάλε το τραγούδι στη διαπασών, τραγούδησέ της το με τη γαιδουροφωνάρα σου, και μετά κάντε αχαλίνωτο σεξ! Μην επιτρέπεις στους άλλους να ξέρουν τίποτα παραπάνω για τη σχέση σου, εκτός από το ότι αυτή είναι υπαρκτή. Εκτός πια κι αν είστε οι Beckhams. Είστε;

eeeeee

 

Οι απανωτές κοινές φωτογραφίες

Είμαστε μεμονωμένες και ξεχωριστές οντότητες, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανεβάζει κάποιος αποκλειστικά και μόνο φωτογραφίες με το… έτερον ήμισυ –αυτές με τα φιλάκια είναι ΓΙΑ ΣΚΟΤΩΜΑ- χωρίς καν να έχουν ένα μνημείο ή ένα γαμάτο φόντο από πίσω. Είσαι στο καθιστικό και βλέπεις τηλεόραση. Γιατί θα πρέπει να ανεβάσεις τη στιγμή αυτή; Καλά, τις φωτογραφίες του κρεβατιού αμέσως μετά το σεξ, ή και λίγο πριν, δεν τις αγγίζω καν γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει λόγος.

 

Το δημόσιο χαμούρεμα

Παίρνω ως δεδομένο ότι δεν είναι 15 και δεν ανακαλύπτουν τον έρωτα τώρα. Εφόσον λοιπόν παίζουμε σε ηλικιακό πλαίσιο από 25 και πάνω, θεωρώ, και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, ότι το φάσωμα και το χουφτωματάκι στην καφετέρια είναι πιο ξεπερασμένο και από το χαμηλόμεσο τζιν (κι ας ξέρω πόσο το αποθεώνουν οι αγαπημένοι συνάδελφοι του Ratpack). H φράση «Get a room» βγήκε ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Για τα ζευγάρια που χαμουρευονται δημόσια. Καλό θα ήταν να εφαρμοστεί και στην πράξη.

giphy

 

Το ασορτί ντύσιμο

Όχι δε θα μιλήσω για τα ετερώνυμα που έλκονται αλλά για το ότι υπάρχουν κάποιοι εκεί έξω που ντύνονται ασορτί. Και όταν λέω ασορτί εννοώ να φοράνε ίδιο μπλουζάκι, ίδιο τζιν και ίδια παπούτσια. How cute (ΝΟΤ). Ειδικά στις διακοπές, ξεφεύγουν και τους βλέπεις να κυκλοφορούν στα σοκάκια λες και είναι οι δύο από τους Ντάλτονς που είπαν να αράξουν για λίγο μακριά από τα αδελφάκια τους. Αν έχεις τέτοιο ζευγάρι στον περίγυρό σου, ήρθε η ώρα να κάνεις ένα ψυχικό και να κάτσεις να τους μιλήσεις. Κι αν δεν σε ακούσουν, μάλλον ήρθε η ώρα να βγουν από τον περίγυρό σου. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved