Γιατί πρέπει να μας κάνετε «προξενιό» άμα είμαστε single;

Το ότι ο κόσμος είναι μόνος δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να βρει το ταίρι του.

Ο προορισμός του ανθρώπου είναι ο γάμος και η οικογένεια. Για να φτάσει κανείς, όμως, σε αυτόν τον προορισμό πρέπει να είναι έτοιμος για να το καταφέρει. Να έχει περάσει τις φάσεις του, να περάσει τις περιπέτειές του, να φάει τις ψυχολογικές «φάπες» του και όταν ζυγίσει μέσα του τι θέλει, αν το θέλει και πώς το θέλει, τότε να είναι μπορεί να κάνει το βήμα προς τον προορισμό του.

Γιατί τα ραντεβού έχουν γίνει χειρότερα από ποτέ;

Ειδάλλως, υπάρχουν περιπτώσεις που οι άνθρωποι «πνίγονται» από τις υποχρεώσεις και δεν θέλουν δεσμεύσεις, άλλοι που θέλουν απλώς να βγαίνουν και να αποφεύγουν τις σχέσεις, ή απλά θέλουν να κάνουν διάλειμμα από κάθε συναισθηματική κατάσταση επειδή πρόσφατα έχουν βγει από μια σχέση που τελείωσε άσχημα. Τα παραδείγματα είναι πολλά και όλα είναι βγαλμένα μέσα από τη ζωή.

 

 

Γιατί όμως κάναμε αυτόν τον πρόλογο;

Για να επιλυθεί μια μάστιγα που υπάρχει εκεί έξω και δυστυχώς εμφανίζεται συνεχώς πάνω από το κεφάλι των single ανθρώπων, χωρίς να το έχουν ζητήσει. Και αυτή η μάστιγα λέγεται προξενιά χωρίς να το έχουν ζητήσει.

Κάποια πράγματα είναι σαν τον «Νόμο Προσφοράς και Ζήτησης», δηλαδή όσο αυξάνεται η «τιμή» τόσο μειώνεται η επιθυμία για κονέ. Με λίγα λόγια, το γεγονός ότι κάποιος δεν είναι σε σχέση αυτή τη στιγμή δεν σημαίνει ότι χρειάζεται τη βοήθειά μας για να βρει το ταίρι του.

Mήπως βγαίνεις με γυναίκα που έχει παιδί;

Παρόλα αυτά, η μάστιγα των προξενιών βρίσκεται εκεί έξω μόνιμα από διάφορους καλοθελητές -δεσμευμένους συνήθως- οι οποίοι εκφράζουν έναν «σχεσιακό πληθωρισμό» προτείνοντας συνεχώς στους single φίλους ή γνωστούς τους να τους γνωρίσουν κάποιο άτομο που ξέρουν ότι «ψάχνεται».

 

 

Και το χειρότερο; Στο παρουσιάζουν σαν να είναι η ευκαιρία της ζωής σου, λες και ξέρουν κάτι παραπάνω από σένα όσον αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις. Εκεί που εσύ δεν το περιμένεις έρχεται ο «πρόξενος» για να στο παίξει Hitch ο μετρ του ζευγαρώματος ενώ στην ουσία αυτή ή αυτός που θα σου γνωρίσουν δεν είναι το άτομο που πραγματικά σου ταιριάζει, αλλά εκείνο που θέλουν εκείνοι για σένα.

8 γυναίκες «αποκαλύπτουν» τα Red Flags τους

Μια έκκληση προς όλους εκείνους που θέλουν να κάνουν προξενιά, λοιπόν, και τις φαεινές ιδέες τους για γνωριμίες: Σταματήστε να παίρνετε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία γιατί ενοχλείτε. Αν θέλει ο single φίλος ή η φίλη θα το ζητήσει μόνος το κονέ. Μέχρι τότε αφήστε τον ήσυχο και ασχοληθείτε με τα δικά σας.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved