Η τεχνική φλερτ που δεν απογοητεύει ποτέ

Ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι ψυχολόγοι.

Το να κάνεις κάποιον που σου αρέσει να βγει ραντεβού μαζί σου, είναι το πιο άβολο και δύσκολο κομμάτι. Αλλά πολλοί από εμάς έχουμε βιώσει αυτή την αμήχανη στιγμή, έτσι δεν είναι; Η πρώτη εντύπωση είναι που κάνει τη διαφορά και που θα καθορίσει αν θα υπάρξει επόμενο ραντεβού ή θα πιείς τα ποτά σου και θα βρεις μια δικαιολογία για να σηκωθείς να φύγεις. Ωστόσο οι επιστήμονες λένε ότι υπάρχει μία αλάνθαστη τεχνική που μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπο για τα μελλοντικά ραντεβού σου.

Διάβασε επίσης: Τελικά είναι λάθος το σεξ στο πρώτο ραντεβού;

Σύμφωνα με τους ερευνητές του νορβηγικού Πανεπιστημίων Τεχνολογίας και Επιστημών, μια θεωρία που ονομάζεται «θεωρία των σεξουαλικών στρατηγικών» χρησιμοποιήθηκε ως προϋπόθεση για την έρευνα. Αυτό είναι κάτι που υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι έχουν εξελιχθεί σε ένα σημείο όπου είμαστε στρατηγικοί ως προς το ποιον επιλέγουμε ως ρομαντικό σύντροφο.

«Οι ατομικές διαφορές στην ηλικία, τη θρησκευτικότητα, την εξωστρέφεια, την προσωπική ελκυστικότητα και τις προτιμήσεις για βραχυπρόθεσμες σεξουαλικές σχέσεις είχαν μικρή ή καθόλου επίδραση στο πόσο αποτελεσματικές θεωρούσαν οι ερωτηθέντες τις διάφορες τακτικές φλερτ», λέει ένας από τους καθηγητές της μελέτης. «Οι άνδρες και οι γυναίκες φλερτάρουν για να τραβήξουν την προσοχή ενός επιθυμητού συντρόφου και ίσως για να επιτύχουν ένα σεξουαλικό ή ρομαντικό αποτέλεσμα από αυτό. Το τι θα είναι πιο αποτελεσματικό, εξαρτάται από το φύλο σου και από το αν ο σκοπός του φλερτ είναι μια μακροπρόθεσμη ή βραχυπρόθεσμη σχέση».

 

 

Οι μελετητές διαπίστωσαν ότι το μόνο πράγμα που λειτούργησε σχεδόν σε κάθε περίπτωση είναι το να είσαι αστείος και να δείχνεις ότι έχεις αίσθηση του χιούμορ. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το χιούμορ ή το να μπορείς να κάνεις ένα άλλο άτομο να γελάσει, είναι πιο αποτελεσματικό για τους άνδρες που αναζητούν μια μακροχρόνια σχέση.

Οι επιστήμονες καταλήγουν. «Δεν είναι μόνο αποτελεσματικό να είσαι αστείος, αλλά για τις γυναίκες είναι πολύ σημαντικό να δείξεις στον πιθανό σύντροφό σου ότι πιστεύεις ότι είναι αστείος».

Οπότε ακόμα και αν δεν το έχεις, συμπεριφέρσου σαν να το έχεις. Και καλή τύχη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved