Φταίει το κορίτσι του φίλου σου που δεν βλέπεις τον φίλο σου;

Θα μπορούσε απλά να φταίει ότι άλλαξαν οι προτεραιότητες;

Είναι από εκείνες τις ιστορίες που έχω ακούσει ξανά και ξανά και που πραγματικά τις βρίσκω παράξενες, αφού συνήθως είναι από αυτά που λένε οι άντρες μεταξύ τους. Είναι αυτό ότι δεν βγαίνεις με την παρέα σου και φταίει το κορίτσι σου, είναι εκείνη η ιστορία που κάποιος έχει σχέση και αν χαθεί από την παρέα ή έχει ελαττώσει τις επαφές, ευθύνεται η σχέση του όπως και πολλά άλλα. Πάμε να το εξετάσουμε και να το δούμε τελικά πόσο είναι αλήθεια και πόσο μύθος.

Πάντα πίστευα ότι όταν ένας φίλος σου έχει σχέση και περνάει καλά, τότε χαίρεσαι και δεν του δημιουργείς παραπάνω προβληματισμούς. Πόσες φορές έχει ακουστεί στην παρέα ότι εκείνος είναι ο τύπος, χάθηκε μαζί μόλις βρήκε γυναίκα. Μα λογικό δεν είναι;

Έχεις και εσύ ζευγάρι στην παρέα σου που είναι μαζί από τα 18;

 

Όταν είσαι στο πρώτο διάστημα μιας γνωριμίας να περνάς παραπάνω χρόνο με τη σχέση σου ή ότι κάπως ότι μοιράζεις αυτόν τον χρόνο; Φυσικά, θα μου πεις είναι λογικό και αυτό γιατί θέλεις να περνάς χρόνο με τον άλλο άνθρωπο για να γνωριστείτε.

Πολλές φορές σκέφτομαι πάνω σε αυτές τις συζητήσεις «Μα δεν ερωτεύτηκες ποτέ σου;». Δεν ξέρεις πώς πάνε αυτά και ότι απλά θες να περνάς τον περισσότερό χρόνο σου με το άλλο άτομο, γιατί είναι τόσο κακό αυτό; Κοινώς είναι πολύ πιο εύκολο να κρίνεις, αλλά μήπως και εσύ έκανες τα ίδια; Έπειτα, όταν κάποιος αρχίζει να εξαφανίζεται από την παρέα γιατί να ευθύνεται η σχέση του και όχι το γεγονός ότι μπορεί απλά να έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες της ζωής.

Πότε καταλαβαίνεις ότι δεν πρέπει να το συνεχίσεις άλλο;

 

Δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα, αλλά με την κατάσταση. Ειλικρινά, δεν θα ήθελα να ξαναβρεθώ σε συζητήσεις τύπου «Αυτή τον σέρνει από την μύτη» και αυτό είναι το πιο κόσμιο που μπορώ να πω. Ο καθένας στη ζωή του έχει το δικό του ρόλο, οπότε όχι δεν φταίει το κορίτσι του φίλου σου, ο φίλος σου φταίει που οργανώνει το πρόγραμμά του με αυτόν τον τρόπο.

Καταλαβαίνω ότι θα μπορούσε να είχες προβληματισμούς μόνο εάν έχει εξαφανιστεί για ένα μεγάλο διάστημα, τότε είναι μια νέα συζήτηση. Και αν εξαφανιστεί εντελώς πάνω από δύο μήνες, πρέπει να κάνουμε μία άλλη κουβέντα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved