Τι είναι το “Micro-Flirting” ή αλλιώς ο νέος τρόπος που φλερτάρει η Gen Z;

Ίσως να φλερτάρεις κι εσύ με αυτόν τον τρόπο και να μην το γνωρίζεις.

Ο κόσμος αλλάζει, οπότε αλλάζει και το φλερτ. Δεν το λέμε εμείς, αλλά το επιβεβαιώνουν οι αριθμοί. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα γνωριμιών PositivesDating.com, οι παγκόσμιες αναζητήσεις για το micro-flirting αυξήθηκαν κατακόρυφα στο Google τον Δεκέμβριο. 

Το micro-flirting, λέει ο ιστότοπος, «είναι το φλερτ με έναν διακριτικό, όχι και τόσο προφανή τρόπο και συνήθως συμβαίνει για να καταλάβει κανείς αν το άλλο άτομο ενδιαφέρεται για εκείνον/η». Την ίδια στιγμή αποτελεί τον πιο ασφαλή τρόπο για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την απόρριψη, αφού το χαμηλών τόνων φλερτ μπορεί εύκολα να εκληφθεί ως ότι είστε απλώς ευγενικός. 

 

 

Απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε εσωστρεφείς ανθρώπους που φοβούνται να δείξουν τα συναισθήματά τους. Στο TikTok, οι άνθρωποι της Gen Z μοιράζονται ορισμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της τάσης: Μήπως ένας συνήθως συγκρατημένος συνάδελφος έχει μακρές, παρατεταμένες συζητήσεις μαζί σας, σχεδόν σαν να έχει απομνημονεύσει ένα σενάριο κομμένο και ραμμένο στα ενδιαφέροντά σας; Χρησιμοποιούν micro-χειρονομίες, όπως το άγγιγμα του λαιμού τους ή το δάγκωμα των χειλιών τους όταν μιλάτε; Αυτό μπορεί να είναι micro-flirting.

Το 2024 θα φλερτάρεις λιγότερο από τα social media

Οι ειδικοί των ραντεβού είναι επίσης ενθουσιασμένοι με την τάση αυτή. Η Kimmy Seltzer, σύμβουλος σε θέματα γνωριμιών και κεντρική παρουσιάστρια του podcast Charisma Quotient, θεωρεί ότι το micro-flirt δεν είναι παρά φλερτ ντυμένο με μια μικροσκοπική μεταμφίεση.

Πώς θα το πετύχεις;

Πρώτον δείχνεις αληθινό ενδιαφέρον για την άλλη σε ανθρώπινο επίπεδο. Μαθαίνεις τις συνήθειές του, τα ενδιαφέροντα του, τις ανάγκες του. Έπειτα ξεκινάς διακριτικά το παιχνίδι. Μία επαφή με τα μάτια, αυτή την 3 δευτερολέπτων και μετά συνεχίζεις με πειράγματα. Το πείραγμα είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να φλερτάρεις, να ανεβάσεις λίγο την ένταση, να κρατήσεις ζωντανό το ενδιαφέρον και να στείλεις το απαραίτητο σημάδι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved