Μήπως είσαι ορκισμένος εργένης;

Και δεν το έχεις καταλάβει…

Δεν είναι εύκολο να μιλάς για τον εαυτό σου και να μπορείς να αναγνωρίζεις τα δικά σου ελαττώματα. Είναι δύσκολο να μπορέσεις να κατανοήσεις καμία φορά τον τρόπο που συμπεριφέρεσαι και να παραδεχτείς ότι δεν είναι πάντα οι άλλοι που έχουν το πρόβλημα, αλλά ότι και εσύ έχεις ένα μερίδιο ευθύνης. Κοινώς μήπως η μία σου «ξινίζει» και η άλλη σου «βρωμάει»; Δεν σου λέω, δεν είναι και όλες «λουλούδια» αυτές που γνώρισες, αλλά μήπως τελικά έχεις και εσύ το πρόβλημα, που δυσκολεύεσαι να δώσεις ένα δικό σου κομμάτι; Μήπως είσαι ορκισμένος εργένης και δεν το έχεις συνειδητοποιήσει, μήπως έχεις πρόβλημα δέσμευσης; 

Ένας άντρας έχει περισσότερα λεφτά όταν είναι single ή όταν είναι σε σχέση;

Είναι πολύ εύκολο, να έχεις μία σχέση. Και ποιος δεν έχει; Λίγο εμφανίσιμος αν είσαι -και όχι απαραίτητα- ξέρεις πώς γοητεύεις χωρίς καν να το προσπαθείς. Επίσης, μπορεί να έχεις ουρές από «νύφες» και από κορίτσια που επιμένουν χρόνια και χρόνια για μία έξοδο. Σε κάποιες από αυτές μπορεί να έχεις ενδώσει, σε κάποιες άλλες μπορεί και όχι. Κάποιες από αυτές ήταν «κορίτσια για σπίτι» αλλά κανένα ενδιαφέρον από πλευρά σου, ενώ ξέρεις ότι δίπλα τους δεν θα είχες κανένα προβληματισμό. Όμως, δεν είχαν αυτό το «κάτι» που έψαχνες, αυτό το απροσδιόριστο «κάτι».

 

 

Και ενώ κόσμος πάει και έρχεται, εσένα σου γίνεται ακόμη πιο δύσκολο να καταλήξεις με έναν άνθρωπο. Και όπως είπα πιο πάνω, σχέσεις υπάρχουν παντού, όμως δεν βλέπεις και καμία της προκοπής. Οι περισσότεροι από αυτούς, έχουν μία σχέση για να μην είναι μόνοι τους, πολύ μέτριες καταστάσεις. Και εσύ δεν έχεις και καμιά ανασφάλεια για να μένεις κάπου που δεν σου αρέσει.

Το αυτοκίνητο είναι ο «wingman» κάθε εργένη άντρα


Γλυκιά μου ανεξαρτησία

Δεν είναι εύκολο να ‘σαι ανεξάρτητος, όμως εσύ το πέτυχες και βασίστηκες μόνο στον εαυτό σου. Έχεις σκληραγωγηθεί και στα δύσκολα τα κατάφερνες πάντα μια χαρά, ενδέχεται να σε έκαναν ακόμη πιο σκληρό. Άρα, γιατί να χρειαστείς τώρα έναν άνθρωπο για να σε βοηθήσει και γιατί; Έχεις μάθει να πηγαίνεις, να έρχεσαι και να μην δίνεις λογαριασμό σε κανέναν και αυτό είναι μια κατάκτηση που την κέρδισες. 

Μήπως κάθε φορά ψάχνεις τους λόγους για να φύγεις από μία σχέση και όχι τους λόγους να μείνεις; Αν αρχίζεις να καταλαβαίνεις κάτι τέτοιο, τότε μάλλον πρέπει να αρχίζεις να το σκέφτεσαι καλύτερα, το γιατί συμβαίνει αυτό. Ούτε εσύ μπορείς να προσδιορίσεις την αιτία, δεν είχες και καμία τόσο τραυματική εμπειρία για να δικαιολογεί τις τάσεις φυγής, όμως συμβαίνουν.

Πάρε μια βαθιά ανάσα και από τη στιγμή που έχεις αρχίσει να το καταλαβαίνεις, σκέψου πώς μπορείς να το διαχειριστείς. Ίσως την επόμενη φορά, που να αξίζει κάποια τον χρόνο σου να αρχίζεις να το καταλαβαίνεις, σκέψου όλους τους λόγους που μπορούν να σε κάνουν να μείνεις. Ίσως και να εκπλαγείς.

 ©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved