Κορίτσια ακούμε και εμείς χοντράδες στα ραντεβού

Γιατί πρέπει να θεωρείται πάντα ότι ο άντρας είναι ο «κακός» των ραντεβού;

Δεν είναι ψέμα. Έχουμε αρκετές φίλες που μας έχουν επιβεβαιώσει το πόσο μαλάκες μπορούμε να γίνουμε στα ραντεβού. Ναι, αυτό είναι το μόνο επίθετο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δεδομένου ότι υπάρχουν άντρες που, κατά καιρούς, οι γυναίκες θέλουν να ξεχάσουν ότι έδωσαν την ευκαιρία να τους γνωρίσουν και να μοιραστούν ένα ποτό μαζί τους.

Και η αλήθεια είναι ότι πλέον είναι πολύ εύκολο να βγεις ένα ραντεβού. Το πιο εύκολο. Ακόμη και αν δεν παίζεις το παιχνίδι μέσα από τα social media, υπάρχουν τα dating apps που μπορεί οι δεσμευμένοι να σκέφτονται «καλά, ποιος τα χρησιμοποιεί όλα αυτά;», αλλά o ωκεανός είναι γεμάτος ψάρια που λέει και το ρητό. Με τόσο κόσμο που ψάχνεται, αυτομάτως καταλαβαίνεις ότι δεν γίνεται όλα τα ραντεβού να κυλήσουν φυσιολογικά, έτσι δεν είναι;

 

tedlasso

 

Το πρόβλημα ωστόσο, είναι ότι κάποια δεν αρχίζουν και τελειώνουν φυσιολογικά. Κάποια έχουν και από την αντίθετη πλευρά προβλήματα. Γιατί ειλικρινά κορίτσια, αν νομίζετε πως οι άντρες δεν ακούν χοντράδες στα ραντεβού και βαρβάτα σχόλια, ειλικρινά γελιέστε. Το πόσο συχνά ή όχι γίνεται είναι μια άλλη συζήτηση, αλλά εκεί που η μύτη φτάνει στο ταβάνι, χάνεται και ο σεβασμός. Dating apps ή όχι, ξέρουμε καλά πως πολλά μπορούν να αλλάξουν από κοντά. Στις συμπεριφορές, στην εντύπωση που σχηματίζει κάποιος όταν σε βλέπει και ξεκινάει να σου μιλάει. Αλλά υπάρχουν και άντρες που έχουν ακούσει ατάκες, που κάποιοι και κάποιες πιστεύουν ότι μόνο μία γυναίκα μπορεί να υπάρξει θύμα από αυτές.

Ναι, δεν είναι υπερβολή. Υπάρχουν άντρες που έχουν ακούσει ότι «είσαι χοντρός από κοντά». Ή και «τελικά δεν είσαι ψηλός». «Τώρα εσύ δηλαδή είσαι όπως στις φωτογραφίες;». Και πολλές ακόμη ατάκες που, πως να το κάνουμε, δεν τις λες σε έναν άνθρωπο που γνωρίζεις στο πρώτο δεκάλεπτο. Το αν αυτός ο άνθρωπος σου αρέσει ή όχι, είναι κάτι το φυσικό. Η έλξη είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει. Αυτό δεν σου δίνει όμως κανένα δικαίωμα να τον μειώνεις. Σωστά; Οπότε αυτή τη νοοτροπία του «οι γυναίκες ακούνε τα πάντα» και «άντρας είναι δεν θα πάθει τίποτα» -μαντέψτε- είναι εξίσου σεξιστικό, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Το ότι υπάρχουν εκεί έξω κάγκουρες, δεν σημαίνει πως πρέπει να την πληρώσουν οι υπόλοιποι άντρες. Και δεν το πιστεύουμε αυτό, γιατί η αγένεια δεν έχει φύλο. Είτε είσαι αγενής, είτε δεν είσαι. Και έχει να κάνει με το πώς έχεις μεγαλώσει και τι παιδεία έχεις πάρει.

 

 

Και τις περισσότερες φορές, δεν είναι καν ότι οι άντρες θα σηκωθούν και θα φύγουν σαν να μην τρέχει τίποτα. Και οι άντρες πληγώνονται. Και στο μυαλό των αντρών τριγυρνούν οι παραπάνω προτάσεις και τους κάνουν να αισθάνονται άσχημα. Σίγουρα, δεν έρχεται το τέλος του κόσμου, αλλά γιατί να περάσεις κάτι τέτοιο; Πόσο μάλλον όταν το σχόλιο έρχεται από έναν άγνωστο που δεν θα το έκανε υπό οποιαδήποτε άλλη προϋπόθεση. Οπότε ας θυμόμαστε γενικά και οι μεν και οι δε, να είμαστε πάντα άνθρωποι. Πόσο μάλλον με ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε και ενδεχομένως να μην ξαναδούμε.

Αλλά όχι. Δεν περνάνε μόνο ζάχαρη οι άντρες στα ραντεβού.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved