From me to me: Γιατί, φέτος, το καλύτερο δώρο θα το κάνεις στον εαυτό σου, για την απόλαυσή σου!

Ώρα για challenge: Σε προκαλούμε, εδώ και τώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, να σκεφτείς πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες ένα πραγματικά ωραίο και απολαυστικό δώρο στον εαυτό σου. Δεν θυμάσαι, είπες;

Τι δείχνει το ημερολόγιο; Πώς το 2023 φτάνει στο τέλος του; Καλά, ούτε που κατάλαβες πως πέρασαν οι μέρες. Και σίγουρα δεν κατάλαβες πώς κατέληξες για άλλη μια χρονιά να πάρεις δώρα για όλους, τον κολλητό, την κολλητή, την ξαδέρφη και τη θεία, το βαφτιστήρι και τους γονείς σου, φυσικά, για όλους, άπαντες εξάπαντες - εκτός από σένα. Μέτρησες 10 διαφορετικές λίστες -για το έτερον ήμισυ, την κολλητή, τους κουμπάρους, για τη μαμά, για…-, αλλά το δικό σου το ονοματάκι, έστω ένα σκέτο «me» δεν υπάρχει πουθενά.

Ώρα για challenge: Σε προκαλούμε, εδώ και τώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, να σκεφτείς πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες ένα πραγματικά ωραίο και απολαυστικό δώρο στον εαυτό σου. Δεν θυμάσαι, είπες;

Οι φετινές γιορτές ας γίνουν λοιπόν η ευκαιρία να θυμηθείς το πιο σημαντικό άτομο: Εσένα, τον ίδιο σου τον εαυτό για να απολαύσεις πραγματικά μοναδικές στιγμές και απίστευτες εμπειρίες! Ναι, καταλαβαίνουμε, είσαι σαν τον Άι Βασίλη, θες να δίνεις χαρά στους γύρω σου. Και θα σου πούμε χίλια «μπράβο», γιατί that’s the (Xmas) spirit. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να πάρεις κι εσύ χαρά με ένα treat που θα το απολαύσεις – πρόσεξέ το αυτό το σημείο.

Άλλωστε, μετά από μια γεμάτη χρονιά, όλοι έχουμε ανάγκη για λίγο self-care. Ψάχνεις ιδέες τι να κάνεις; Είμαστε εδώ για σένα.

1702986789445-132639384-image002.jpg

#1 Θέλω μια εκδρομή…

… των μυστικών, των φανερών και των χαμένων εαυτών, λένε ο Eυστάθιος Δράκος και Δήμητρα Γαλάνη στην «Εκδρομή» τους, και δεν θα διαφωνήσουμε. Αν δεν έχεις κανονίσει κάτι, ενώ η παρέα δεν είναι διαθέσιμη, αυτά τα Χριστούγεννα δεν χρειάζεται να σε βρουν στο σπίτι. Τώρα μπορείς να πας αυτή τη μονοήμερη εκδρομή που έλεγες ότι θα πας από την αρχή της χρονιάς και δεν σου βγήκε.

Ναι, δεν χρειάζεται να κάνεις ένα μεγάλο ταξίδι για να ξεφύγεις. Ακόμα κι ένα μικρό διάλειμμα από την καθημερινότητα μπορεί να ανεβάσει… τη διάθεση και την ψυχολογία σου. Μερικές μαγευτικές τοποθεσίες, όχι πολύ μακριά από την πόλη, δίπλα στη θάλασσα ή στο βουνό, όπου μπορείς να συνδυάσεις τις βόλτες στη φύση με το καλό φαγητό, ανοίγουν το μάτι και την όρεξη. Έτσι, η χρονιά θα κλείσει με διαφορετικό τρόπο και ήδη οι πρώτες μέρες της νέας χρονιάς θα σε βρουν έναν άλλο άνθρωπο, ήδη γεμάτο με νέες εμπειρίες. Διάλεξε προορισμό, πάρε το backpack σου και έφυγες!

1702986799329-499696793-image003.jpg

#2 Spaσε τον χρόνο

Η χρονιά τελειώνει και οφείλεις στον εαυτό σου ένα δώρο που θα σε αναζωογονήσει και θα σε ξεκουράσει. Δεν ξέρουμε ποια είναι η δική σου άποψη, για εμάς, πάντως, ένα ολιστικό spa treatment είναι από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου τη γιορτινή περίοδο.

Δεν είναι μόνο η ίδια η θεραπεία στο spa που σε κρατάει ζεν για ώρες, αλλά όλη η εμπειρία. Από πού να ξεκινήσουμε; Από τα μεθυστικά αρώματα στην ατμόσφαιρα που χαλαρώνουν τις αισθήσεις, την ηρεμία που εκπέμπει ο χώρος, το αισθαντικό ταξίδι αυτογνωσίας ή την ξεχωριστή αίσθηση πως, όσο διαρκεί η παραμονή σου στο spa, είσαι το κέντρο του κόσμου και μπορείς επιτέλους να κάνεις κάτι αποκλειστικά και μόνο για την ευχαρίστησή σου; Καθώς δεν έχεις κάθε μέρα τον χρόνο να κάνεις κάτι ωραίο μόνο για σένα, οι φετινές γιορτές είναι η κατάλληλη περίοδος να κάνεις ένα δώρο που σου προσφέρει απόλαυση.

1702986809066-56563704-image004.png

#3 Let’s play!

Συνεχίζοντας το ταξίδι της προσωπικής αναζήτησης, πότε ήταν η τελευταία φορά που κοίταξες… κάτω από τα σεντόνια κι εξερεύνησες τι πραγματικά σου δίνει απόλαυση; Τα Χριστούγεννα θέλουν εξόδους κι επαφή με κόσμο, ναι. Μήπως, όμως, ήρθε η ώρα να κάνεις πράξη και δεις πώς περνάς καλά με τον εαυτό σου, και μάλιστα με τον πιο sensual τρόπο; Μήπως είναι τώρα η ώρα να δεις πως θα τελειώσεις (#διπλής) αυτή τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο; Κι αν δεν ξέρεις… από πού να αρχίσεις, απευθύνσου στη Durex που θα σου δώσει αμέτρητες επιλογές για να πειραματιστείς και να βρεις ποια σου ταιριάζει και… το παιχνίδι αρχίζει!

Α, και μην ακούς τι λένε. Είτε nice είτε naughty, ο Άι Βασίλης θα κάνει μια στάση στο σπίτι σου. Πού ξέρεις; Ίσως βρεις εκείνο το Durex gift box που κατά βάθος ονειρευόσουν αλλά ντρεπόσουν να ζητήσεις.

Αν θες αυτές οι γιορτές να είναι διαφορετικές -και σίγουρα πιο χορταστικές, μην ξεχάσεις να κάνεις το καλύτερο δώρο από εσένα σε εσένα, αυτό το κάτι που ξυπνάει τις αισθήσεις (σου). Όσο για το τι θα διαλέξεις, αυτό θα το αποφασίσεις εσύ, καθώς η απόλαυση είναι (ευτυχώς) καθαρά προσωπική υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα ευχηθούμε καλά Χριστούγεννα, γεμάτα joyful vibes (wink wink)!©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved