Μήπως τα dating apps είναι το σύγχρονο συνοικέσιο;

Mήπως να το σκεφτείς καλύτερα;

 

Δεν είναι από τους αγαπημένους μου τρόπους γνωριμίας οφείλω να ομολογήσω, όμως είναι πέρα για πέρα πραγματικός και έχει γίνει κομμάτι της ζωής μας. Σε όλα αυτά που αλλάζουν στις ημέρες μας μήπως ήρθε η στιγμή να αλλάξει και ο τρόπος που βρίσκεις τον έρωτα; Και αυτό που εννοώ είναι ότι ίσως τελικά τα dating apps να μην είναι και τόσο λάθος κίνηση στα πράγματα, ενδεχομένως θα μπορούσαν να είναι μία εξέλιξη στο παλιό συνοικέσιο; Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, να σκεφτόμαστε πώς αλλάζουν τα πράγματα. Για παράδειγμα, μαθαίνω συνεχώς ότι όλοι και περισσότεροι βρίσκουν το άλλο τους μισό μέσω dating apps και έτσι μου γεννιέται η εξής σκέψη -ότι μπορεί να έχουν αλλάξει θέση στη ζωή μας.

Σχέση: Καλύτερα γνωριμία μέσω φίλου ή από dating apps;

Ας δούμε τα θετικά, γιατί μπορεί να είναι και πιο ασφαλές περιβάλλον από το να γνωρίζεις κάποιον σε ένα μπαρ. Καταρχάς, αν το καλοσκεφτείς δεν θα αλλάζει πολύ το γεγονός ότι βλέπεις κάποιον άγνωστο στο μπαρ και βγαίνεις μαζί του. Πόσο τον ξέρεις τον τύπο που ήρθε και σου έπιασε την κουβέντα, όταν είσαι ένα μέρος γεμάτο αγνώστους; Και στην περίπτωση μιας online εφαρμογής θα βρεις κάποιον που σου αρέσει η φωτογραφία του και στη συνέχεια θα ξεκινήσεις να μιλάς και πάμε στο επόμενο κεφάλαιο.

Ξεκινάς μια επικοινωνία με τον άλλον άνθρωπο και εδώ είναι το «κλειδί». Ας είμαστε ειλικρινείς, όση εμπειρία και να έχεις, δεν μπορείς να προβλέψεις τη συμπεριφορά του άλλου, όσο και να διακρίνεις σημάδια. Και η αλήθεια είναι ότι αν δεν δώσεις λίγο χρόνο, πώς θα τον γνωρίσεις τον άλλον για να μπορέσεις είτε να τον απορρίψεις είτε να προχωρήσεις μαζί του; Για να μην αναλώνεσαι συναισθηματικά σε ανούσιες γνωριμίες και ανούσιους ανθρώπους, θα μπορούσες να κρατήσεις αυτή την επικοινωνία για ένα διάστημα, το οποίο θα είναι ασφαλές για να δεις τη συμπεριφορά του γιατί όλα φαίνονται στην πορεία του χρόνου. Συνεπώς, δώσε λίγο χρόνο σε αυτή τη φάση για να δεις πώς θα πάει και αν δεις περίεργες συμπεριφορές, το κόβεις και έτσι δεν χάνεις και χρόνο από μία μελλοντική αποτυχία σε επίπεδο σχέσης, ελεύθερης σχέσης, πες το όπως θες.

Έρευνα: Ο νούμερο ένας τρόπος για να φλερτάρεις σωστά στα dating apps

Οπότε αν όλα αυτά κυλήσουν θετικά και δεις πως όλα προχωράνε καλά, τότε μπορείς να βγεις και με το άλλο άτομο και να προχωρήσεις μαζί του. Επίσης, σκέψου ότι μέσα σε όλο αυτό τον «κόσμο» υπάρχουν τόσα άτομα, οπότε πριν απογοητευτείς από το ένα πρόσωπο θα έχεις μπορέσει να βρεις τον επόμενο. Εξάλλου, για να είμαστε ρεαλιστές το πιο πιθανό σενάριο είναι να μην βρεις και κάτι αξιόλογο, όμως με τόσες πολλές άμεσες επιλογές, δεν γίνεται θα σου φύγει γρήγορα η απογοήτευση, πιο γρήγορα από το να γνώριζες κάποιον real life. Μήπως ήρθε η στιγμή να αξιολογήσεις εκ νέου τις σκέψεις σου, μπορεί και να σου βγει σε καλό. Δεν ξέρεις ποτέ, εξάλλου ποσές φορές γνώρισες τα ακατάλληλα άτομα για εσένα και τα γνώρισες μέσω από μία κοινή παρέα; 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved