Χώρισες; 5 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να το ξεπεράσεις

Λυπάμαι για αυτό που συνέβη, αλλά η ζωή συνεχίζεται. 

Σίγουρα, ο κάθε χωρισμός ακόμη και αν εσύ πιστεύεις ότι ήρθε η ώρα να λήξει οριστικά η σχέση σας είναι μία δύσκολη κατάσταση. Το να καταλαβαίνεις ότι δεν πάει άλλο για τον όποιο λόγο είναι σκληρό να το παραδεχτείς ακόμη και στον εαυτό σου, οπότε καταλήγουμε ότι είτε ήταν δική σου απόφαση είτε του άλλου προσώπου είναι μία επίπονη διαδικασία. Θα χρειαστείς χρόνο για να συνέλθεις, αλλά σταδιακά θα γίνεις, καλά να είμαστε και όλα περνάνε. Πάρε λίγο τις αποστάσεις σου, πάρε λίγο χρόνο για να μπορέσεις να έχεις καθαρή ματιά στα πράγματα. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις όποια κατάσταση. Και επειδή όλοι τα έχουμε περάσει θα σε βοηθήσω να ξεχαστείς.

Μην απομονώνεσαι

Όχι, δεν θα σου κάνει καλό να κλειστείς στο σπίτι σου. Δεν υποστηρίζω να είσαι και με το ζόρι έξω, όμως μην μένεις μόνος σου. Βγες με τους φίλους σου, με τους συνάδελφούς σου και μην συζητάς μόνο για εκείνη. Δεν σου λέω να γίνεσαι «λιώμα» σε κάθε έξοδο, μπορείς να κάνεις εποικοδομητικά πράγματα, όπως να πας κινηματογράφο ή θέατρο. Δεν είναι ανάγκη να πας μόνο για ποτό.

Ο χωρισμός πληγώνει περισσότερο τους άντρες από όσο τις γυναίκες

 

Εργασιοθεραπεία

Μόλις περάσεις το πρώτο σοκ, πήγαινε στη δουλειά σου και δούλεψε πολύ για να μην σκέφτεσαι. Να πηγαίνεις στο γραφείο σου κανονικά, ούτε καν τηλεργασία. Να κάνεις και παραπάνω δουλειά από αυτήν που έκανες. Θέλω να την κρατήσεις αυτή τη συμβουλή, δες το σαν μία ευκαιρία μέσα από αυτή τη δυσκολία να εξελίξεις τον εαυτό σου. Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να παραιτηθείς από τα πράγματα.

Γυμνάσου

Και ας μην γυμναζόσουν, ξεκίνησε τώρα. Το μόνο σίγουρο είναι πως η άθληση θα σε βοηθήσει στο να συνέλθεις. Δεν είναι θα νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου επειδή έκανες γυμναστική, αλλά και επειδή όταν ασκείσαι το σώμα σου απελευθερώνει κάποιες χημικές ουσίες που ονομάζονται ενδορφίνες. Όπως λογικά θα ξέρεις οι συγκεκριμένες ορμόνες λειτουργούν ευεργετικά για τον οργανισμό, δηλαδή μειώνουν δηλαδή την αντίληψη του πόνου.

Ταξίδι

Ίσως ήρθε η στιγμή να πάρεις τον κολλητό σου και να πας ένα ταξιδάκι είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό. Και αυτό σημαίνει ότι είναι η στιγμή οργανώσεις ένα ταξίδι που πάντα ήθελες και δεν μπόρεσες μέχρι τώρα. Επίσης, μπορείς να κάνεις και κάτι κοντά στην πόλη που μένεις για να ξεχαστείς. Για παράδειγμα, μπορείς να πας ένα διήμερο στο Πήλιο με την παρέα σου για να αλλάξεις παραστάσεις.

Μήπως έχει φτάσει η ώρα να χωρίσεις;

Στιλ

Είναι η ώρα να κάνεις κάποιες αλλαγές στην εμφάνισή σου. Ανανεώσου. Άλλαξε ρούχα, στιλ και ντύσιμο. Κάνε ό,τι θεωρείς απαραίτητο για να αλλάξεις την εικόνα σου, ως προς το καλύτερο. Θα σε βοηθήσει. Να ξέρεις, οι γυναίκες ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνουμε όταν χωρίζουμε είναι να αλλάξουμε τα μαλλιά μας από μήκος μέχρι χρώμα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved