Τελικά, μπορείς να ερωτευτείς με την πρώτη ματιά;

Σου έχει τύχει;

Έρωτας με την πρώτη ματιά, υπάρχει ή τελικά είναι μύθος; Πόσες φορές έχεις ακούσει να μιλάνε για εκείνα τα ζευγάρια που μόλις είδε ο ένας τον άλλον ερωτεύτηκαν, τόσο απλά, χωρίς καμία αμηχανία και σκέψη, απλά συνέβη. Δεν ξέρω πόσες φορές σου έχει συμβεί, και αν σου έχει συμβεί, αν πιστεύεις ότι υπάρχει ή όχι, αλλά όπως και να ‘χει  πρέπει να παραδεχτείς ότι ενέχει κάποια «μαγεία» αυτή η κατάσταση. Οπότε ακριβώς για αυτό μπορείς είτε να παραδεχτείς την ύπαρξή του είτε απλά να τον απορρίψεις και να πεις πως δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν ξέρω, βέβαια, αν η λέξη έρωτας ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ή αν ουσιαστικά μιλάμε για έντονη φυσική έλξη. Ας το εξετάσουμε το θέμα και ας δούμε τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει ο έρωτας με την πρώτη ματιά ή αλλιώς ο κεραυνοβόλος έρωτας.

Τα ετερώνυμα έλκονται: Αλήθεια ή Παραμύθι;

Την βλέπεις, σε βλέπεις και είναι σαν γίνεται έκρηξη. Είναι ένα άγνωστο άτομο, που το συναντάς ξαφνικά και αρχίζεις να μην μπορείς να τραβήξεις το βλέμμα σου από πάνω του. Υπάρχει ένας διάχυτος ερωτισμός στον χώρο και η ατμόσφαιρα γίνεται ηλεκτρισμένη, αισθάνεσαι λες και παίζεις σε ταινία. Όλα συμβαίνουν κάπως μαγικά και κάπως εύκολα. Είναι κάτι πέρα από το σεξουαλικό, αφού είναι σαν να γνωρίζεσαι με τον άλλον άνθρωπο καιρό και υπάρχει μια αίσθηση οικειότητας και σύνδεσης. Υπάρχει μία άνεση, που δεν δικαιολογείται από τον καιρό που γνωρίζεστε. Τώρα, κατά πόσο μπορεί να εξελιχθεί αυτό σε κάτι άλλο είναι μία άλλη συζήτηση. Σε λογικά πλαίσια μιλώντας, για να μάθεις έναν άνθρωπο χρειάζεσαι χρόνο μέχρι να αρχίζουν να δημιουργούνται τα πρώτα συναισθήματα. Αλλά, είπαμε τώρα μελετάμε το παράδοξο, τον έρωτα με την πρώτη ματιά.

 

 

Λοιπόν, για να μην μιλάμε μόνο θεωρητικά, μπορούμε να μιλήσουμε και πρακτικά σύμφωνα με έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί το 2017 στην Αμερική σε 5.500 singles σχεδόν το 34% των ερωτηθέντων είχαν βιώσει τι σημαίνει ο έρωτας με την πρώτη ματιά. Όσον αφορά το φύλο, πρόκειται για το 41% των ανδρών και το 29% των γυναικών. Επαγγελματίες σχέσεων και γάμου είναι λιγότερο πεπεισμένοι ότι οι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να ερωτευτούν με την πρώτη ματιά. Επίσης, ο χρόνος που χρειάζεται για να ερωτευτεί κάποιος πράγματι διαφέρει ανάλογα με το άτομο και το πώς ορίζει ο καθένας τα συναισθήματά του. Ωστόσο, αν υπάρχει μία «νόρμα» είναι ότι η πραγματική αγάπη απαιτεί χρόνο για να καταλάβεις κάποιον.

Μιλάει η κοπέλα σου με τον πρώην της; Ε, δεν τρέχει τίποτα

Μερικές φορές η αρχική χημεία μεταξύ δύο ανθρώπων που μόλις γνωρίστηκαν μπορεί να είναι τόσο έντονη για να νιώσουν μια βαθιά αίσθηση σαν να γνωρίζουν ο ένας τον άλλον σε ένα ανεξήγητο επίπεδο σύνδεσης και έλξης από την πρώτη κιόλας συνάντηση. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι τείνουν να αποφασίζουν εάν ενδιαφέρονται για ένα άτομο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από τη στιγμή που το συναντούν και ότι η σχεδόν στιγμιαία απόφαση εξαρτάται από ένα μείγμα σωματικών και ψυχολογικών ενδείξεων που παίρνουν για το άτομο με την πρώτη ματιά.

Με βάση, λοιπόν, και τα παραπάνω ο κεραυνοβόλος έρωτας συμβαίνει, μπορεί σε διαφορετικές εντάσεις, αλλά συμβαίνει. Είναι ένα σπάνιο φαινόμενο, δεν είναι συχνό, όμως μπορεί να γίνει έτσι ξαφνικά.  Από την άλλη το κατά πόσο αυτή η σχέση μπορεί να ευδοκιμήσει θα φανεί στην πορεία, και αυτό μάλλον είναι θέμα τύχης να μπορέσεις να ταιριάξεις και στα υπόλοιπα κομμάτια. Δεν είναι απίθανο  αν είσαι μόνος σου και πας για ένα ποτάκι το βραδύ να ερωτευτείς. Υπάρχουν και τα καλά αναπάντεχα σε αυτή την ζωή, εξάλλου όπως συνήθως λέω η χημεία πρέπει να προκύπτει αβίαστα. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved