Τελικά, οι άντρες είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία;

Μία συντάκτρια γράφει όλα όσα πιστεύει και έχει δει.

 

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα που συζητιούνται σε ένα τραπέζι και ακόμη δεν έχω καταλήξει με σιγουριά στο τι ακριβώς συμβαίνει. Κάποιοι λένε ότι οι άντρες από την φύση τους είναι πολυγαμικοί, όπως και το ότι οι γυναίκες είναι μονογαμικές. Εξάλλου, αν το καλοσκεφτείς ποια γυναίκα πήγε για τσιγάρα και δεν ξανά γύρισε; Έτσι είναι, ένα μεγάλο ποσοστό των αντρών προτιμά να σιωπήσει από το να δώσει εξηγήσεις και αυτό γιατί δεν θέλει να έρθει σε δύσκολη θέση. Ένας από τους συνηθισμένους λόγους, που ένας άντρας «την κάνει» είναι όταν γνωρίζει μία άλλη γυναίκα. Ωστόσο, αυτό είναι πιο τίμιο, αν έχει γνωρίσει κάποια, αλλά τι γίνεται με την άλλη κατηγορία; Ποια κατηγορία; Εκείνον που έχει φιλοσοφία «Ανατολίτη», ξέρεις εκείνον που έχει μία μόνιμη σχέση, αλλά παράλληλα είναι πρόθυμος να ανοίξει την αγκαλιά του σε όποια γυναίκα γνωρίζει.

Μιλάει η κοπέλα σου με τον πρώην της; Ε, δεν τρέχει τίποτα

Ακόμη και για μένα που το γράφω το κείμενο δεν μου είναι ευχάριστο να «μιλήσω» για αυτή την «κατηγορία» κυρίως γιατί στο πέρασμα των χρόνων έχω δει τι μπορεί να προκαλέσει αυτή η συμπεριφορά. Για τα αισθήματα που σου αφήνει και το πόσο δύσκολο είναι τα διαχειριστείς. Είναι ένα μοτίβο συμπεριφοράς που το έχω δει αρκετά συχνά μέσα σε εργασιακά και φιλικά περιβάλλοντα και απλά πάντα σκεφτόμουν το εξής: Γιατί να μην είσαι μόνος σου και να κάνεις ό,τι θέλεις;

Δεν είναι ζήτημα πουριτανισμού για τη δική μου ματιά, είναι θέμα ειλικρινείας απέναντι στους ανθρώπους. Γιατί να μην είσαι ελεύθερος και να κάνεις ό,τι νομίζεις με όποια νομίζεις; Τόσο απλά. Φυσικά, γνωρίζω και πολλά αρσενικά που ούτε εκείνοι συμφωνούν με αυτό το lifestyle της πολυγαμίας, για να είμαστε και δίκαιοι. Μου φαίνεται απλά ανέντιμο να μην είσαι ειλικρινής απέναντι σε ανθρώπους που σε έχουν στηρίξει. Και αυτή είναι και η βασική ένστασή μου.

 

 

Αυτή βέβαια είναι η δική μου ματιά και κάποιοι μπορεί να συμφωνούν και κάποιοι όχι, αλλά μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, σκεφτόμουν τη λογική πίσω από αυτή τη συμπεριφορά και έχω καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα. Να σημειώσω εδώ, πως θέλω να κάνω έναν διαχωρισμό, μιλάω για τους άντρες που συμπεριφέρονται συστηματικά με αυτόν τον τρόπο. Προσπαθώντας να ερμηνεύσω αυτούς τους άντρες έχω καταλήξει στα εξής:

Ανασφαλής. Ναι, είναι ο τύπος που δεν του αρκεί μία, χρειάζεται παραπάνω για να μπορέσει να αισθανθεί καλά με τον εαυτό του. «Τρέφει» το εγώ του με την επιβεβαίωση και έτσι νιώθει καλύτερα.

«Παλιάς κοπής». Είναι εκείνος ο άνθρωπος που θεωρεί είναι ότι είναι «δικαίωμα» του να το κάνει, καθώς πιστεύει ότι είναι πλεονέκτημα του φύλου του να μπορεί να είναι με όποια γυναίκα θέλει και να κάνει ό,τι θέλει.

«Η πάστα του». Κάποτε μου είπε κάποιος ότι αν το δεις αυτό το χαρακτηριστικό σε έναν άντρα, μακριά. Αυτό το χαρακτηριστικό του, δεν θα αλλάξει και δεν θέλει να το αλλάξει, γιατί δεν μπορεί ή πιο απλά δεν θέλει.

Νεόπλουτος. Ναι είναι εκείνος ο τύπος που έβγαλε ξαφνικά πολλά χρήματα και απέκτησε εξουσία. Σε αυτό βέβαια μπορεί να πεις απλά εξουσία χωρίς λεφτά, άρα μπορεί να νομίζει ότι κάνει ό, τι του αρέσει.

Η σύντροφός του; Θα μπορούσε να είναι μία εκδοχή αυτή και να μην τα πηγαίνει καλά με τη γυναίκα του, ωστόσο δίνω τις χαμηλότερες πιθανότητες σε αυτό.

Σχέση: Καλύτερα γνωριμία μέσω φίλου ή από dating apps;

 Όταν η απιστία είναι βασικό χαρακτηριστικό συμπεριφοράς, υποδεικνύει έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης, αλλά και περιορισμένους ηθικούς φραγμούς. Το θέμα δεν είναι να μην σε πιάσει ο άλλος, αλλά το γιατί θα έπρεπε κάποιον να τον κάνει να αισθανθεί άβολα. Πιστεύω, ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να ζήσει όπως νομίζει, να κάνει τη ζωή που θέλει, αρκεί να μην επιβαρύνει τους άλλους ανθρώπους. Και αυτός είναι ο πυρήνας της σκέψης μου που απορρίπτω αυτή τη συμπεριφορά, η οποία είναι κατά βάση αντρική. Ναι, πώς να το κάνουμε οι άντρες φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη ροπή σε αυτό. Επίσης, αν ξέρεις ότι κάποιος έχει αυτή την συμπεριφορά και το δέχεται μία γυναίκα, φταίει και αυτή. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved