Tελικά, τι κάνει έναν άντρα να νιώθει άβολα;

Από ότι φαίνεται το να κρατάει χαρτομάντηλα. 

Είχα μεγάλη περιέργεια, όταν διάβασα για αυτή την έρευνα. Μα τι μπορεί τελικά να κάνει τους άντρες να αισθανθούν άβολα; Η αλήθεια είναι ότι τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και στην επαγγελματική μου συναναστροφή με άντρες έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα, αλλά σίγουρα μία έρευνα τα λέει διαφορετικά. Βλέποντας, βέβαια, τα αποτελέσματα  συνειδητοποίησα για άλλη μια φορά ότι οι άντρες ως συνήθως πνίγονται σε μια κουταλιά νερό και ενώ υπάρχουν αμέτρητα πράγματα για να αισθανθούν άβολα, εκείνοι πάλι θα νιώσουν περίεργα για ό,τι πιο απλό υπάρχει πάνω στη γη. Εξάλλου, είναι μάλλον από τη φύση τους να παραμένουν παιδιά. Οπότε δεν εκπλήσσομαι που ένα μεγάλο ποσοστό αισθάνεται άβολα όταν φοράει ροζ, παρά το μάρκετινγκ της Barbie.

 F5fuuH0XcAACX80

 

Για την έρευνα

Ας τα δούμε ένα-ένα για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα. Αρχικά, όσον αφορά την έρευνα, πραγματοποιήθηκε από τη YouGov, που είναι μια βρετανική διεθνής εταιρεία έρευνας αγοράς και ανάλυσης δεδομένων που βασίζεται στο Διαδίκτυο. H έρευνα είχε δείγμα 2.000 άντρών και έτσι μπορούμε να πούμε ότι τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι αρκετά ασφαλή. Οι άντρες που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν ηλικία από δεκαοχτώ χρονών και πάνω και πρόκειται για κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου. Όπως προέκυψε, λοιπόν, ένας άντρας αισθάνεται αμήχανα όταν:

Είναι γυμνός σε αντρικά αποδυτήρια: 49%
Κλαίει μπροστά σε φίλους του: 48%
Λέει «σ’ αγαπώ» σε έναν άντρα συγγενή: 45%
Πάει σε γκέι μπαρ: 44%
Βάζει αντηλιακό στην πλάτη ενός φίλου: 42%
Κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι με έναν άντρα φίλο: 42%
Φοράει ροζ: 31%
Λαμβάνει λουλούδια ως ένδειξη εκτίμησης 26%
Αγκαλιάζει φίλο του 17%
Λέει σ ’αγαπώ στη σύντροφό του 8%
Τρώει με έναν φίλο του σ' ένα εστιατόριο 4%.


Να σημειώσουμε πως στη συνέχεια έγινε σύγκριση με τις απαντήσεις των γυναικών, που δεν θέλω να σταθώ σε αυτό το κόμματι, όμως να πούμε ότι οι διαφορές στα νούμερα ήταν τεράστιες. Στη μόνη περίπτωση που οι γυναίκες αισθάνονται πιο άβολα από τους άντρες είναι όταν είναι γυμνές σε γυναικεία αποδυτήρια. Λογικό, βέβαια, να συμβαίνει αυτό, δεν υπάρχει κάτι παράλογο. Ως προς τα άλλα αποτελέσματα, έχει ενδιαφέρον να τα εξετάσουμε.

Τρεις συμβουλές ζωής που μόνο ο David Beckham μπορεί να σου δώσει

Οι άντρες δεν κλαίνε;

Αρχικά, δεν πιστεύω ότι ούτε οι γυναίκες πρέπει να κλαίνε με το παραμικρό μπροστά σε άλλους ανθρώπους. Όμως, υπάρχει μια βασική διαφορά.  Όλοι περνάμε δύσκολες περιόδους στη ζωή μας, μπορεί να έχεις χωρίσει, να έχεις απώλεια ή απλά να έχεις ψυχολογική πίεση. Επομένως, γιατί η έκφραση των συναισθημάτων να θεωρείται ταμπού; Και το «οι άντρες δεν κλαίνε» δεν είναι παρωχημένο σαν άποψη; Όλοι τα ίδια ανθρώπινα συναισθήματα έχουμε, γιατί να μην μπορείς να τα εκφράσεις ελεύθερα σε έναν φίλο σου; Και αν όχι σε έναν φίλο σου, τότε σε ποιον; Επίσης, γιατί το σ ‘αγαπώ σε έναν άντρα συγγενή να θεωρείται ταμπού; Σε μετάφραση γιατί το σ ‘αγαπώ στον αδελφό σου να μην νιώθεις άνετα να το πεις; Ακόμη, απορίας άξιον είναι γιατί κάποιοι άντρες να αισθάνονται άβολα με το να λαμβάνουν λουλούδια, ως ευχαριστώ; 

Δεν θα έπρεπε να αφήσουμε πίσω κάποια στερεότυπα και να πάμε παρακάτω; Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την εικόνα για την υποτιθέμενη σκληρότητα των αντρών; Όλα αυτά, δεν θα πρέπει να ανήκουν στο παρελθόν; Με λίγα λόγια και απλά η ζωή είναι μικρή για να μην εκφράζεις τα συναίσθηματά σου, πες και δείξε αυτό που εκφράζεσαι και μην κρύβεσαι σε «προσωπεία». Και αν κάποιος από τον περίγυρό σου, εκφραστεί αρνητικά τότε δεν αξίζει μάλλον να βρίσκεται σε αυτό. Και για να κλείσω, μακάρι οι προβληματισμοί σε αυτή τη ζωή να είναι, αν πρέπει να φορέσεις ροζ ή όχι και το αντηλιακό που πρέπει ν'απλώσεις στην πλάτη του φίλου σου.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved