Τα ετερώνυμα έλκονται: Αλήθεια ή Παραμύθι;

Ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια που ακούστηκαν ποτέ. Τι λέει μια έρευνα όμως πάνω σε αυτό;

Tα ετερώνυμα έλκονται και τα ομώνυμα απωθούνται. Αυτή είναι μία από τις πιο κλισέ φράσεις που έχουν ακουστεί ποτέ για να δικαιολογηθεί η όποια «ανεξήγητη» έλξη προκύψει μεταξύ δύο ανθρώπων. Ωστόσο, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα ένα βασικά κλισέ της ζωής και της φυσικής τελικά φαίνεται να μην ισχύει και τόσο. Η ιστορία είναι απλή. Δύο άνθρωποι με διαφορετικές καταβολές γνωρίζονται, δημιουργείται έλξη και μετά το χάος. Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που έχεις γνωρίσει έναν άντρα και αντιλαμβάνεσαι πως υπάρχει μια διαβολεμένη έλξη, αλλά δεν καταλαβαίνεις το γιατί υπάρχει, αφού τον κοιτάς και δεν είναι καν ο τύπος σου. Σε ρωτάει μία φίλη σου τι είναι αυτό που σε ελκύει, όμως δεν μπορείς καν να το προσδιορίσεις. Και να που επιτέλους ήρθε μία έρευνα να υποστηρίξει το λογικό, ότι «τα ετερώνυμα δεν έλκονται».

 

Γιατί γίνεσαι καλύτερος στο σεξ μετά τα 30;

Προσωπικά μιλώντας, από πολύ νωρίς άρχισα να αντιλαμβάνομαι πως δύο άνθρωποι με διαφορετική κοσμοθεωρία μπορεί να έλκονται, αλλά δεν μπορούν να πάνε και πολύ μακριά. Και αυτό μου φαινόταν πάντα πολύ λογικό, καθώς πώς μπορείς να έχεις μια υγιή αλληλεπίδραση με κάποιον που δεν έχεις κοινά μαζί του; Όσο και να ελκύεσαι από την εξωτερική εμφάνιση κάποιου, όσο και να υπάρχει ερωτική έλξη, πώς μπορείς να περνάς καλά μαζί του, αφού αλλά θα θέλει ο ένας και άλλα ο άλλος. Οι κοινοί κώδικες επικοινωνίας είναι αναγκαίοι, διαφορετικά το πιθανότερο είναι ότι θα ακολουθήσει αλληλοεξόντωση.

Οι άνδρες που γυμνάζονται είναι πάντα καλύτεροι στο κρεβάτι

Φυσικά, μετά το πρώτο καιρό έντονου πάθους και σεξ, που μάλλον είναι και η μοναδική σύνδεση που μπορεί να έχουν δύο ετερώνυμα. Γιατί, πώς θα το κάνουμε όταν δεν έχετε κοινά γούστα, δεν σας αρέσουν παρόμοια φαγητά, δεν σας αρέσει να πηγαίνετε μαζί στον κινηματογράφο, στο θέατρο ή ακόμη και στο γυμναστήριο, σίγουρα κάπου άλλου γίνεται η μαγική ένωση που ισοπεδώνει τα υπόλοιπα. Και μετά από αυτό, επιστροφή στον ρεαλισμό, δηλαδή είναι εκεί που καταλαβαίνεις πως ο άλλος είναι περισσότερο ενοχλητικός για την καθημερινότητά σου πάρα «ευεργετικός». Σκέψου το πιο απλό πως είσαι με έναν άνθρωπο που καπνίζει και εσύ είσαι αντικαπνιστής, πόσο μπορεί να γίνει ενοχλητική αυτή η συνήθεια; Είσαι με έναν άνθρωπο που δεν βγαίνει ποτέ, αλλά εσύ είσαι εξωστρεφή, πόσο μπορεί να μην επηρεάσει αυτό την ποιότητα της σχέσης; Επίσης, όταν ο ένας έχει ένα πολύ υγιεινό lifestyle και ο άλλος πολύ ανθυγιεινό, πώς μπορεί να έχετε κοινά στη ρουτίνα σας; Μπορεί, λοιπόν, να υπάρξει έλξη ανάμεσα σε δύο πολύ διαφορετικούς ανθρώπους, αλλά μάλλον μετά θα έρθει η σύγκρουση και τέλος, Εξάλλου, η παρακάτω έρευνα επιβεβαιώνει τα όσα έχουμε πει μέχρι τώρα και άρα μιλάμε όντως για παραμύθι.

 

 

Για την έρευνα

Σύμφωνα τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Human Behavior, το 89% των ζευγαριών παρουσίαζαν κοινά σε ό,τι αφορούσε τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, την ηλικία που είχαν στην πρώτη τους σεξουαλική εμπειρία ακόμη και ως προς τη σωματική τους διάπλαση. Άλλοι τομείς όπου τα ζευγάρια είχαν κοινά ήταν οι θρησκευτικές πεποιθήσεις, η ακαδημαϊκή τους μόρφωση, συνήθειες όπως το ποτό και το τσιγάρο, καθώς και ο δείκτης IQ. Οι ειδικοί σχολιάζοντας τα ερευνητικά δεδομένα, δηλώνουν βέβαιοι ότι η επιλογή του άλλου μισού βασίζεται στο ότι υπάρχουν χαρακτηριστικά, που διαδραματίζουν πιο καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του/της ιδανικού/ής συντρόφου σε σχέση με άλλα. Αξίζει να σημειωθεί ακόμη, ότι για τη διεξαγωγή της μελέτης, η ερευνητική ομάδα έκανε μια ανασκόπηση σχεδόν 200 εργασιών, με κεντρικό ζήτημα τις ομοιότητες και τις διαφορές που είχαν μεταξύ τους εκατομμύρια ζευγάρια ανδρών-γυναικών, από το 1903.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved