Netflix Αν θέλεις να είσαι ευτυχισμένος στη σχέση σου, τότε δεν πρέπει να τη βλέπεις καθημερινά

Μία νέα έρευνα έρχεται να μας βγάλει από τις ενοχές και τον καταναγκασμό.

Δεν υπάρχει τίποτα το κακό στο να θέλεις να περνάς όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με τη σύντροφό σου. Είστε ερωτευμένοι, περνάτε καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Ωστόσο, επίσης, δεν υπάρχει τίποτα το κακό στο να θέλεις τον χώρο σου και τον χρόνο. Μάλιστα σε αυτό συμφωνούν και οι ειδικοί σε θέματα σχέσεων. Όπως η Alice Boyes.

Συγκεκριμένα ισχυρίζεται ότι το να περνάς χρόνο χωριστά μπορεί να έχει μεγαλύτερα οφέλη απ’ όσα μπορείς να φανταστείς. Ακόμη κι αν είστε σε γάμο, συγκατοικείτε και έχετε παιδιά, οι χωριστές σας δραστηριότητες θα σας φέρουν πιο κοντά. Πώς είναι δυνατόν όλο αυτό; Αφενός τα ζευγάρια πρέπει να έχουν κοινά που τους φέρνουν κοντά, αφετέρου δεν πρέπει αυτό να συμβαίνει στα πάντα. Το να έχουμε ξεχωριστά χόμπι, να ζούμε διαφορετικές εμπειρίες και να απολαμβάνουμε μόνοι μας τις παρέες μας, μας προσφέρει περισσότερη ενέργεια και περισσότερα πράγματα να συζητήσουμε με τη σύντροφό μας όταν επιστρέψουμε στο σπίτι.

 

 

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να περάσετε χρόνο χωριστά διότι το ένα μέλος θα πρέπει να ταξιδέψει επαγγελματικά. Αυτό μπορεί να φαντάζει αρνητικό αλλά δεν είναι. Η Boyes, αναφέρει, ότι να είμαστε μόνοι στο σπίτι μας μπορεί να μας κάνει να εκτιμήσουμε περισσότερο αυτά που κάνει η σύντροφός μας για εμάς και μέχρι σήμερα τα θεωρούσαμε δεδομένα. Αυτή η συνειδητοποίηση θα αλλάξει τη δυναμική της σχέσης προς το καλύτερο.

Πώς θα τεστάρεις τη σχέση σου χωρίς να συγκατοικήσεις;

Όντας μόνος, θα πρέπει να εκτελέσεις εργασίες που νόμιζες ότι ήταν αδύνατες, αλλά με το να τις μάθεις, θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και αυτό αναμφίβολα θα μεταφερθεί στη σχέση. Την ίδια στιγμή μπορείς να δοκιμάσεις νέα χόμπι, να ανακαλύψεις νέα ενδιαφέροντα, που μέχρι σήμερα δε γνώριζες διότι σε είχε ρουφήξει η ρουτίνα. Επίσης είναι πιθανό όλη αυτή τη περίοδο να περνάς περισσότερο χρόνο με τους κολλητούς και λόγω της απόστασης θα πρέπει να βελτιώσετε την επικοινωνία σας.

Έτσι, προς έκπληξη όλων, το κλειδί για μια ευτυχισμένη σχέση μπορεί να είναι να περνάτε χρόνο χωριστά. Επομένως, την επόμενη φορά που κάποιος από εσάς θέλει να αποδράσει, ξέρεις ότι δεν είναι για κακό. Ίσα ίσα που μόνο καλό θα κάνει στη σχέση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved