Οι άντρες δεν θέλουν ή δεν μπορούν να είναι ρομαντικοί;

Μήπως υπάρχει κάποιο στερεότυπο που μας καταπιέζει;

 

Υπάρχουν οι ρομαντικοί και οι μη ρομαντικοί. Αυτό είναι κακό θα μου πεις; Όχι, δεν σημαίνει και κάτι το ιδιαίτερο, καθώς ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του χαρακτήρα. Βέβαια, λίγος ρομαντισμός δεν έβλαψε ποτέ μια ερωτική σχέση, ίσα-ίσα. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτή τη συζήτηση δεν είναι αν υπάρχουν ρομαντικοί άνθρωποι ή όχι, αλλά το γεγονός πως υπάρχει και μία ακόμη, ενδιάμεση κατηγορία, δηλαδή εκείνοι που κράζουν τους ρομαντικούς. Μάλιστα, θα έλεγα πως αυτή η κατηγορία είναι περισσότερο αντρική, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που μόλις ένας φίλος τους ερωτευτεί και είναι περισσότερο εκδηλωτικός, δεν σταματάνε να τον χλευάζουν. Ας το εξετάσουμε το θέμα: Είναι «κακό» ένας άντρας να είναι ρομαντικός;

Γιατί είναι προτιμότερο να φλερτάρεις διαδικτυακά από το PC σου και όχι με το smartphone;

Αρχικά, πιστεύω πως πολλοί από τους άντρες που λένε ότι είναι ρομαντικοί, στην πραγματικότητα δεν είναι. Απλά το λένε για να κάνουν αίσθηση στη γυναίκα που τους αρέσει. Την τέχνη του γύπα την έχουμε αναλύσει σε άλλο κείμενο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι πραγματικοί ρομαντικοί -που μπορεί να κάνουν και προσπάθεια για να το κρύψουν, όμως τι να κάνουν; Τους βγαίνει. Από εκεί και πέρα ειδικά αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ερωτευμένος, τότε ενδέχεται να γίνει και ο «περίγελος» της παρέας.

 

 

Σε μία πρώτη ανάλυση, δεν υπάρχει (σχεδόν) κανένας άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη που να μην έχει ερωτευτεί παράφορα και να μην έχει ποστάρει έστω μία φορά, ένα τραγούδι εξαιρετικά αφιερωμένο. Όπως επίσης, δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει κάνει κάτι που να ξεφεύγει από τον εαυτό του, όταν είναι ερωτευμένος. Οπότε είτε το παραδεχτείς είτε όχι αυτά τα συναισθήματα είναι κοινά, καθώς ο έρωτας δεν κάνει διακρίσεις. Συνεπώς, το να χλευάζει ένας έφηβος μια ρομαντική σχέση, το καταλαβαίνω, από τα 25 έτη και μετά είναι κάπως παράδοξο. Ουσιαστικά, η εκδήλωση των συναισθημάτων μεταφράζεται ως αδυναμία, άρα αυτό φτάνει για μερικά αρσενικά.

Ωστόσο, πιστεύω πως αυτός ο χλευασμός λέει περισσότερα για αυτόν που τον κάνει, παρά για εκείνον που τον δέχεται. Μάλλον κρύβει κάποιον φθόνο, παρά κάποια φιλική νουθεσία. Επίσης, υπάρχει και η άλλη περίπτωση ένας άντρας να μην θέλει να γίνει ρομαντικός, ενώ μπορεί να το αισθάνεται. Και αυτό γιατί για πολλούς ο ρομαντισμός δεν είναι ίδιον ενός αρσενικού, αφού σίγουρα το να είναι πολυγαμικός είναι πιο κοντά στα πρότυπα του γνήσιου αρσενικού. Ό,τι και να συμβαίνει αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο αντρικός ρομαντισμός δεν είναι κακός, ούτε ανυπόστατος. Δεν πρέπει ένας άνθρωπος να περιορίζει τα συναισθήματά του, αλλά πρέπει να τα δείχνει χωρίς δεύτερες σκέψεις. Δείξε ακριβώς αυτό που αισθάνεσαι χωρίς να θεωρείς ότι δεν πρέπει. Αν ανήκεις στην κατηγορία που χλευάζεις, τότε θα σου πρότεινα να εστιάσεις λίγο στην προσωπική σου ζωή για να δεις τι πάει λάθος, γιατί κάτι πάει λάθος. Δεν υπάρχει αμφιβολία.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved