Netflix Πώς θα καταφέρεις να κρατήσεις το σεξ στη σχέση ζωντανό και παθιασμένο;

Συμβουλές για να βελτιώσεις την ερωτική σου ζωή.

Το σεξ στη σχέση παίζει σημαντικό ρόλο. Δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που κρατάει τη σχέση σταθερή και διαρκή αλλά κακά τα ψέματα είναι σημαντικός πυλώνας στο οικοδόμημα. Οι σωστές σχέσεις, αυτές που διατηρούνται στον χρόνο, στηρίζονται σε συναισθηματικούς δεσμούς, όπως η εμπιστοσύνη, η επικοινωνία, η διάδραση, τα κοινά ενδιαφέροντα αλλά και φυσικά το σεξάκι που συνδέεται με το θέμα της σωματικής και συναισθηματικής οικειότητας.

Η σεξουαλική ικανοποίηση είναι το ιδανικό αλλά σύμφωνα με το Medical News Today, πολλά ζευγάρια μπορεί να δουν το ενδιαφέρον τους για το σεξ να φθίνει αφού περάσει το όριο του 1 έτους μαζί. Μάλιστα αυτό μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ευτυχία και την ευημερία της σχέσης τους. Οπότε τι πρέπει να κάνουμε για να ανακτήσουμε τη σεξουαλική ικανοποίηση ή ακόμη καλύτερα να την αυξήσουμε;

Μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα της ψυχολογίας παρακάτω:

Επικοινωνήστε και ζητήστε αυτό που θέλετε

 

 

Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική και καμία σχέση δεν μπορεί να προχωρήσει ή να αναπτυχθεί χωρίς αυτήν. Ωστόσο επικοινωνία δε σημαίνει μόνο να μιλάτε για τα προβλήματα της δουλειάς, τα μελλοντικά σχέδια, τις ταινίες που σας αρέσουν και το επόμενο ταξίδι. Οι αμφιβολίες, τα θέλω και οι ανησυχίες πρέπει να επικεντρώνονται και στο σεξουαλικό πεδίο. Για να αισθανθείς μεγαλύτερη ικανοποίηση, πρέπει να καλύψεις τις ανάγκες σου, οπότε πρέπει να επικοινωνήσεις. Μάθετε να ζητάτε αυτό που θέλετε, να μιλάτε για φαντασιώσεις ή επιθυμίες, να ακούτε τη σύντροφό σας και να είστε σίγουροι πως όλοι παίρνουν αυτό που πραγματικά επιθυμούν. Εκτός από την ενίσχυση των δεσμών επικοινωνίας, αυτό επίσης βοηθά στην ικανοποίηση.

Βάλε ποικιλία

Η ποικιλία ποτέ δε χάλασε κανέναν. Συμβαίνει στις ταβέρνες, συμβαίνει και στο σεξ. Μία από τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όλα τα ζευγάρια είναι η πλήξη της ρουτίνας, καθώς το να κάνεις πάντα το ίδιο πράγμα μπορεί να κάνει τα πάντα μονότονα και να χάσει το ενδιαφέρον του για ορισμένα πράγματα, συμπεριλαμβανομένου και του σεξ. Δεν χρειάζεται να έχετε ένα τεράστιο ρεπερτόριο θέσεων και παιχνιδιών αλλά είναι καλή ιδέα να κάνετε μερικά πράγματα που σας βοηθούν να σπάσετε τη μονοτονία και να προσθέσετε αυτή την αίσθηση περιπέτειας. Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο να δοκιμάσετε μια στάση που σας ενδιαφέρει ή να κάνετε σεξ σε ένα απροσδόκητο μέρος. Επίσης θα καταφέρετε να εξερευνήσετε και οι δύο τις φαντασιώσεις σας.

 

 

Στοργή και σύνδεση

Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Harvard Health Publishing της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, η σωματική στοργή είναι επίσης ένα σημαντικό στοιχείο της σεξουαλικής ικανοποίησης. Αυτός ο τύπος στοργής δεν χρειάζεται να είναι σεξουαλικής φύσης, μπορεί να αποτελείται από πράγματα όπως το να αγκαλιάζουμε τον άλλον, να κάθεστε κοντά για να παρακολουθήσετε μια σειρά ή να κάνετε μικρά χάδια όλη την ημέρα, πράγματα που μας επιτρέπουν να έχουμε καλύτερη φυσική κατάσταση και συναισθηματικό δεσμό. Η ψυχολογία λέει επίσης ότι μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη ικανοποίηση ή ακόμα και σεξουαλική επιθυμία όταν υπάρχει αυτός ο δεσμός.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved