Εφαρμόζοντας το reflective listening θα μειωθούν οι καβγάδες με την κοπέλα σου

Είναι καλύτερο να ακούς.

Η επικοινωνία είναι το «κλειδί» στις σχέσεις. Και όταν λέμε επικοινωνία, εννοούμε και να μιλάς και να ακούς. Ειδικά το δεύτερο το να ακούς είναι πολύ σημαντικό και μπορεί να σώσει τη σχέση σου από χειρότερες καταστάσεις. Βλέπεις, το να αισθάνεται η σύντροφός σου αποδοχή και ότι την καταλαβαίνεις είναι πολύ σημαντικό. Επίσης, όταν λέμε ότι επικοινωνείς μαζί της εννοούμε πως βλέπεις τη στάση σώματος, τον τόνο της φωνής της και όλα αυτά τα στοιχεία που υποδηλώνουν τον τρόπο σκέψη της. Παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές για να κάνεις τους καβγάδες σας εποικοδομητικούς και να μπορέσεις να γυρίσεις το «κλίμα». Ορισμένες τεχνικές, όπως το reflective listening θα σε βοηθήσουν.

Είσαι ένα καβγά μακριά από το να γίνει η σχέση σου «Βιετνάμ»

Στα ελληνικά ο όρος μεταφράζεται ως αντανακλαστική ακρόαση και είναι ιδιαίτερα χρήσιμος, όταν καβγαδίζεις- και όχι μόνο με τη σύντροφό σου. Ειδικοί σχέσεων συνιστούν να κάνεις μία συζήτηση για οτιδήποτε σε απογοητεύει από την κοπέλα σου σε ένα ήσυχο, άνετο μέρος όπου θα έχετε οπτική επαφή. Ένας καλός τρόπος για να ανοίξεις τη συζήτηση είναι να δείξεις στον άλλον άνθρωπο ότι όντως θέλεις να τον ακούσεις. Από εκεί και πέρα προσπάθησε όσο μπορείς να περιορίσεις την εκδήλωση των συναισθημάτων σου, χωρίς να γούρλωμα ματιών ή σημάδια εκνευρισμού ή ανυπομονησίας. Τουλάχιστον, προσπάθησε να περιορίσεις τα αρνητικά συναισθήματα. Να θυμάσαι ότι η διαδικασία της ακρόασης είναι σημαντική, καθώς αποκτάς πληροφορίες σχετικά με τις ανάγκες της αγαπημένης σου.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να βάζεις τη δική σου οπτική στη συζήτηση, αντί να εστιάζεις αποκλειστικά στις ανάγκες του άλλου. Είσαι και εσύ στην κατάσταση και πρέπει να εκφράσεις και τα δικά σου συναισθήματα. Επίσης, θα πρέπει περιοδικά να λες μια παραφρασμένη εκδοχή των όσων έχει πει η σύντροφός σου. Αυτό πρέπει να το κάνεις για να της δείξεις ότι έχεις κατανοήσει, όλα όσα σου έχει πει και να βεβαιωθείς ότι έτσι είναι τα πράγματα. Ουσιαστικά, πρόκειται για επίδειξη συμπόνιας, υπομονής και επιθυμίας να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον να αντιμετωπίσετε ις προκλήσεις στη σχέση σας. Είναι μια εγκεκριμένη από τους ειδικούς μέθοδος υγιούς επικοινωνίας - σε αντίθεση με το να «διατάζεις» τη σύντροφό σού ή να τις φτιάχνεις λίστες με τα όσα θα έπρεπε να κάνει. Αυτή η μέθοδος είναι διέξοδος.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved