Άραγε, πόσα είδη γυπών υπάρχουν;

Γύπας. Αυτό το είδος…

Πολύ γνώριμη λέξη, μιας που την έχω ακούσει άπειρες φορές σε παρέες, όπως και την έχω πει και εγώ η ίδια, δεν ξέρω πόσες φορές. Είναι ένας χαρακτηρισμός, που λειτουργεί αποτρεπτικά από το να πάρεις σοβαρά έναν άντρα, γιατί γυπαετίζει και οι «φτερούγες» του απλώνονται εύκολα από εδώ και από εκεί. Ας το αναλύσουμε όμως το θέμα: Τελικά, τι σημαίνει ένας άντρας-γύπας για μία γυναίκα;

Η ελληνική TV έχει γεννήσει τους καλύτερους καζανόβες

Πολλοί φαίνονται prima vista, τους αναγνωρίζεις μέσα στο πλήθος, στο γραφείο, στο μπαρ. Είναι εκείνος ο τύπος που μόλις περάσει θηλυκή παρουσία θα αρχίσει να κορδώνεται. Βασικά, γράψε λάθος. Θα αρχίσει να παρατηρεί, να παρατηρεί και κάπως θα βρει τον τρόπο να πιάσει κουβέντα. Το ζήτημα εδώ είναι πως αυτό θα το κάνει με όποια γυναίκα περνάει από μπροστά του, αρκεί να είναι κάπως στα γούστα του. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να του αρέσει πάρα πολύ, αρκεί να είναι γυναίκα και να τη θεωρεί έστω και λίγο ελκυστική. Από εκεί και πέρα ξεδιπλώνει την τέχνη του.

Πέντε «γύπες της δεκάρας» που λατρεύεις να κοροϊδεύεις

Ας το αναγνωρίσουμε, ο γύπας γνωρίζει από γυναικεία σκέψη και ξέρει ή νομίζει ότι ξέρει τον τρόπο που θα μιλήσει σε μία γυναίκα. Ένα από τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι συνήθως ότι είναι υπερβολικά ευγενικός. Κάνει μελετημένες κινήσεις, πολλά κοπλιμέντα -γλοιώδη κάποια από αυτά- και κάνει πως ακούει και συμπαραστέκεται, βασικά το ζήτημα είναι πως ακούει πολλές. Αυτή είναι και η φάση του γύπα, μόλις βρει το επόμενο «θήραμα» δεν χάνει καθόλου χρόνο και προσπαθεί να το αρπάξει. Με «κεντημένες» κινήσεις θα ακουμπήσει στον ώμο μία γυναίκα. Ξέρει πως τα πράγματα θέλουν χρόνο και ξέρει πώς θα τα κάνει όλα την κατάλληλη στιγμή με τον σωστό τρόπο. Επίσης, είναι ευέλικτος ανά περίπτωση θα προσαρμοστεί διαφορετικά, γιατί είπαμε βολιδοσκοπεί την κατάσταση και προσαρμόζει την συμπεριφορά του. Ενίοτε με αυτά που κάνει είναι διασκεδαστικός, αν τον πάρεις πρέφα δηλαδή.

 

 

Τα είδη των γυπών

Δεν υπάρχει μόνο ένας είδος, υπάρχουν υποκατηγορίες σε αυτό. Για παράδειγμα, είναι ο «ψαγμένος» που συνήθως λέει ότι είναι καλλιεργημένος, ότι διαβάζει και ότι ακούει «ψαγμένη» μουσική. Επίσης, λέει πως αγαπάει τις τέχνες και ξέρει από κρασί. Είναι εκείνος που έχει αποστηθίσει τον «Μικρό Πρίγκιπα» για να πετάξει μερικές αράδες την κρίσιμη στιγμή. Υπάρχει και άλλη κατηγορία, το «καλό παιδί» που ξέρει τη ζωή, έχει δουλέψει πολύ και ξέρει καλά τι θα πει το μεροκάματο. Λέει για τις εμπειρίες της ζωής του, ενώ σε κοιτά στα ματιά-αφού πρώτα έχει κεράσει ένα ποτό. Υπάρχει και αυτό το είδος που μπορεί να αποκαλέσει μια γυναίκα «κοριτσάρα», «γλυκούλα», «αστέρι» και όλα αυτά που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να λέει μία γιαγιά στην εγγονή της. Όπως υπάρχει και ο «πολλά υποσχόμενος». Βάζει εξ'αρχής στην κουβέντα το σεξουαλικό κομμάτι και δημιουργεί εντυπώσεις ως προς τα...επιτεύγματά του. Έχει να κάνει και με την προσωπικότητα του άντρα. Επίσης, η εμφάνιση μαρτυρά πολλά πράγματα. Τους αρέσει το gel στα μαλλιά και έχουν γένια. Συχνά έχουν τατουάζ, ενώ κάνουν stories και από γυμναστήριο. Βρισκούν ψαγμένες εκφράσεις και λένε πως δουλεύουν πολύ.

Όπως και να  'χει συνήθως, όταν λέμε σε μία γυναικεία παρέα «αυτός είναι γύπας» εννοούμε πως δεν αξίζει να σπαταλάς χρόνο μαζί του, γιατί δεν είναι σοβαρός. Δεν είναι απίθανο να έχει και σχέση και να μην είναι γνωστό. Επίσης, όταν αποκτά το θήραμά του, συνήθως χάνει το ενδιαφέρον του. Οπότε, ακόμη και αν σε μία γυναίκα αρέσει ένας τέτοιος τύπος πρέπει να τον αντιμετωπίζει ακριβώς όπως είναι χωρίς να περιμένει και πολλές βαρυσήμαντες πράξεις από εκείνον. Έτσι είναι οι γύπες, πετάνε και κεντράρουν.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved