Γιατί το να θες σεξ με την πρώην είναι νορμάλ;

Mετά από έναν χωρισμό σε όλους έχει συμβεί.

 

Όλοι έχουμε περάσει έστω μία φορά στη ζωή μας έναν χωρισμό. Είναι εκείνες οι άθλιες μέρες που δεν ξέρεις τι να κάνεις για να συνέλθεις. Κάνεις ένα σωρό πράγματα για να ξορκίσεις το κακό, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Και μπορεί εσύ να έχεις αιτιολογήσει μέσα σου το γιατί δεν πρέπει να είστε μαζί, όμως η καρδιά και όχι μόνο άλλα θέλουν και εκεί ξεκινούν τα δύσκολα. Ωστόσο,  όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κανονικότητα.

Πώς το κράξιμο στα social media καταστρέφει το φλερτ

Χωρισμός και λογική

Πενθείς, ναι όταν χάνεις από τη ζωή σου ένα πρόσωπο που θες πολύ όλα γύρω σου είναι επιεικώς χάλια. Εκεί ξεκινούν οι προσπάθειες να βάλεις στο mute τις σκέψεις, ξέρεις, πώς φτάσαμε μέχρι εδώ, τι πήγε λάθος, ποιος φταίει και πάει λέγοντας. Προσπαθείς να εκλογικεύσεις το συναίσθημα και άλλοτε πιάνει, άλλοτε όχι. Όταν βρίσκεσαι πραγματικά μέσα στη θλίψη, μερικές φορές το μόνο που θέλεις είναι λίγη ανακούφιση από την αδιάκοπη ανάλυση. Όμως μέσα σε όλη αυτή τη θλίψη το σώμα δεν παύει να λειτουργεί ανεξάρτητο και να θέλει, αυτό που θέλει, δηλαδή σεξ με την πρώην. Βλέπεις μπορεί εσύ να είσαι ράκος, όμως η σεξουαλικότητα σου άλλα ζητάει.  Όπως και να το κάνεις, το σεξ είναι σεξ και μπορεί να έχεις δεκάδες λόγους για να χωρίσεις, όμως όταν υπάρχει σεξουαλική χημεία η λογική πάει περίπατο. Η σεξουαλική σου ορμή δεν θρηνεί όπως το υπόλοιπο σώμα.

Όλα αυτά είναι φυσιολογικά. Και είναι επίσης λογικό μετά από έναν χωρισμό να θέλεις και λίγο τον χρόνο σου και να μην θες πολλά-πολλά. Μην πιεστείς να προχωρήσεις και όταν το κάνεις μπορείς να κάνεις μία κουβέντα στη νέα σου σύντροφο για τη δύσκολη φάση που πέρασες. Γιατί ήταν δύσκολη, ακόμη και αν δεν το παραδέχεσαι, θα σου έχει αφήσει «σημάδια» και δεν φταίει σε κάτι η επόμενη, μην στέλνεις λανθασμένα σήματα. Αν δεν έχεις ξεπεράσει προηγούμενες καταστάσεις πρόσεξε τι θα κάνεις με τις γυναίκες που θα γνωρίσεις στη συνέχεια.

Ακόμη και το «κρεβάτι» έχει τον δικό του αλγόριθμο

Πώς θα το ξεπεράσεις

Οι κλισέ συμβουλές πάντα ήταν ενοχλητικές σχετικά με το τι είναι σωστό και τι είναι λάθος. Μπορεί να μην είσαι σίγουρος για αυτό που αισθάνεσαι, αλλά αν το θες φανέρωσε τις προθέσεις σου. Μπορεί να είσαι περισσότερο χάλια την επόμενη ημέρα -πολύ πιθανόν εδώ που τα λέμε- όμως δείξε τι αισθάνεσαι. Πού ξέρεις μπορεί οι ανάγκες σας να είναι κοινές. Ας είμαστε ειλικρινείς, δεν πρέπει να πνίγεις τα συναισθήματά σου.

Πρέπει να τα αισθανθείς όλα από το πένθος μέχρι και την επιθυμία για σεξ. Εφόσον το σεξ δεν είναι μια καθαρά αποτρεπτική προσπάθεια να μην μείνεις στεναχωρημένος και εφόσον τα δύο μέρη της κατάστασης συμφωνούν, δεν υπάρχει τίποτα κακό σε ένα rebound. Δεν είναι κακό να παραδεχτούμε ότι μερικές φορές ξεπερνάς την κατάσταση, όταν είσαι μέσα σε αυτήν. Αν το σώμα σου επιζητά σεξ με πρώην κάν΄το και μπορεί σταδιακά να μην το θες, όσο πιο πολύ το αναλύεις στο μυαλό σου τόσο πιο σύνθετο γίνεται. Δες πώς μπορείς να το διαχειριστείς και μην αισθάνεσαι ενοχές, απλά πρόσεξε μην ξεφύγει η κατάσταση. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved