Οι άντρες προτιμούν τις γυναίκες με ή χωρίς μακιγιάζ; Έχει σημασία;

Βασικά, δεν έχει.

Είναι από τα βασικά θέματα που συζητιούνται μεταξύ αντρών και γυναικών. Οι άντρες προτιμούν τις γυναίκες με ή χωρίς μακιγιάζ; Πολλές φορές έχω βρεθεί σε τέτοιες συζητήσεις και συνήθως αυτό που υποστηρίζουν οι άντρες της παρέας είναι ότι τους αρέσουν οι γυναίκες χωρίς makeup. Ωστόσο, αν αναλογιστεί κανείς τα follows των αντρών στο Instagram συνήθως είναι σε γυναικείους λογαριασμούς που έχουν γενικότερα μια μαξιμαλιστική αισθητική. Οπότε τι πάει λάθος; Και γιατί όλοι στην αναζήτηση της φυσικής ομορφιάς, όταν μία celebrity εμφανίζεται χωρίς μακιγιάζ γίνεται viral; Δεν είμαι πολύ σίγουρη, πως όλα όσα ακούγονται έχουν ειλικρινή βάση.


Για να μη μείνουμε μόνο στις υποθέσεις, ας δούμε μερικά στοιχεία που έχουν προκύψει από έρευνες για να μας βοηθήσει να καταλήξουμε σε συμπεράσματα – υπάρχει βέβαια και το προσωπικό γούστο. Σε μία από τις πιο δημοφιλείς μελέτες που έχουν δημοσιευτεί για αυτό το θέμα στο Quarterly Journal of Experimental Psychology το 2014, οι ερευνητές Alex Jones από το Πανεπιστήμιο του Bangor και Robin Kramer από το Πανεπιστήμιο του Aberdeen έδειξαν σε 44 άντρες και γυναίκες εικόνες γυναικείων προσώπων, πριν και μετά το μακιγιάζ.
Οι γυναίκες συμμετέχουσες σκέφτηκαν ότι τα πρόσωπα έδειχναν καλύτερα με μακιγιάζ σε σχέση με τους άντρες. Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον ήταν ότι τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες που συμμετείχαν θεώρησαν ότι τα πρόσωπα έδειχναν καλύτερα όταν φορούσαν μόλις το 60% του μακιγιάζ.

Οι γυναίκες συνεχίζουν να προσποιούνται οργασμό και εμείς δεν έχουμε ιδέα


Έχει σημασία;

Όχι. Για να το ξεκαθαρίσουμε,  λίγο ρουζ και μάσκαρα δεν είναι ικανά -ευτυχώς ή δυστυχώς- να αλλάξουν ένα γυναικείο πρόσωπο, μπορούν απλά να τονίσουν παραπάνω κάποια χαρακτηριστικά. Μία μέση γυναίκα, δεν χρησιμοποιεί άπειρες τεχνικές μακιγιάζ για να προετοιμαστεί, ούτε μπορεί ένα κραγιόν να αλλάξει δραματικά την εικόνα της, ώστε να χρήζει αξιολόγησης. Το ίδιο ισχύει και για τη σκιά ματιών. Οπότε αν θεωρείς μία γυναίκα όμορφη βαμμένη, το ίδιο θα είναι και άβαφη. Δεν είναι άλλος άνθρωπος. Στο πλαίσιο της καθημερινότητας, μια γυναίκα με δουλειά γραφείου δεν έχει άπειρο χρόνο για να βαφτεί και να γίνει ξαφνικά ένας άλλος άνθρωπος. Άλλο οι φωτογραφίσεις, άλλο το επαγγελματικό μακιγιάζ, άλλο τα φίλτρα, άλλο τα φώτα και άλλο η real life.


Επίσης, δεν έχει και καμία σημασία. Οι γυναίκες βάφονται επειδή τους αρέσει, δεν το κάνουν για να προσαρμοστούν στα γούστα κανενός. Στα πλαίσια της εργασίας ή της εξόδου μπορεί να κάνουν ώρα να ετοιμαστούν  -όμως και εσύ θα δώσεις προσοχή στην εικόνα σου για να πας στη δουλειά σου ή για να βγεις. Πίστεψέ με, αν σε μια γυναίκα δεν της αρέσει να βάφεται δεν θα το κάνει, είναι το στιλ της αυτό, αν της αρέσει και στο σπίτι της να είναι θα βαφτεί, γιατί της αρέσει. Σε αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι υπάρχουν τύποι γυναικών σε κάποιες μπορεί να αρέσει το έντονο μακιγιάζ και σε κάποιες άλλες όχι. Αυτό είναι όλο. Όσο για το pure beauty που πολλά αρσενικά λένε πως ψάχνουν, νομίζω πως και πάλι υπάρχουν τύποι και δεν είναι μια γενικευμένη «αναζήτηση». 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved