6+1 tips για να πάει καλά η συγκατοίκηση

Με λίγη προσπάθεια όλα γίνονται.

Η συγκατοίκηση είναι πολύ βασική για το ζευγάρι. Πρόκειται για ένα κομβικό γεγονός για την εξέλιξη της σχέσης, δηλαδή, για το εάν τελικά προχωρήσει ή όχι. Εδώ, που τα λέμε μπορεί να προλάβει μελλοντικές, χειρότερες καταστάσεις. Ακριβώς για αυτό δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που συγκατοίκησαν και τελικά συνειδητοποίησαν πως δεν ταίριαζαν. Πρόκειται για μία μεγάλη συζήτηση, ωστόσο το σίγουρο είναι πως όλοι ξεκινάμε μια συγκατοίκηση με τις καλύτερες προοπτικές, αλλά σίγουρα χρειάζεται και καλή διαχείριση και από τις δύο πλευρές. Εξάλλου, τίποτα δεν προχωράει, εάν δεν το προσπαθήσεις. Για να σε βοηθήσουμε, σου δίνουμε τα παρακάτω tips. 

1. Budget

Ξεκινώντας από τα πρακτικά, ας μιλήσουμε για το budget. Μιλήστε ανοιχτά για τα οικονομικά σας προτού συζήσετε. Πρέπει να είναι σαφής η εικόνα των οικονομικών και για τους δύο, δηλαδή μέχρι που μπορείτε να φτάσετε. Μοιράστε ακριβοδίκαια τους λογαριασμούς-ό,τι και αν μπορεί να σημαίνει αυτό στην κάθε περίπτωση. Δείτε τι θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα για εσάς.

2. Πνεύμα συνεργασίας

Μην ξεχνάς, πως δεν λειτουργείς πια σαν μονάδα, αλλά είστε μια ομάδα τώρα. Αυτό είναι πολύ βασικό. Πρέπει να υπάρξει πνεύμα συνεργασίας, δεν μπορείς να αποφασίζεις για θέματα του σπιτιού μόνος σου, όπως και εκείνη. Ξέρω, πως θα είναι δύσκολο αν έμενες μόνος σου πριν, ωστόσο δε γίνεται διαφορετικά. Θα το συνηθίσεις.

3. Δουλειές 50/50

Αρχικά, μπορεί να ακούς πολλά που κάνουν τα γύρω ζευγάρια, όμως δεν υπάρχουν κανόνες. Επίσης, μην ξεχνάς πως είστε δύο μοναδικές προσωπικότητες και πρέπει να βρείτε τα δικά σας πατήματα και στις δουλειές του σπιτιού. Δουλεύετε και οι δύο, δεν μπορεί να έχεις την απαίτηση να τα κάνει όλα εκείνη, σωστά; Μπορείτε να συζητήσετε, όμως τι είναι αυτό που θα έκανε ο καθένας σας με λίγη παραπάνω ευχαρίστηση. Για παράδειγμα, μπορείς να αναλάβεις τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, να μαγειρεύετε εναλλάξ, ακόμη και να χωρίσετε τη φασίνα. Κοινώς όλα στο 50/50 για να υπάρξουν ισορροπίες. Το τονίζω, πως αν αισθανθεί πως τα κάνει όλα μόνη της, θα ξεκινήσει η μουρμούρα και με το δίκιο της.

Πλύνε μαζί της τα πιάτα για να έρθετε πιο κοντά

4. Αν μαγειρέψεις….

Πιστεύω πως το χειρότερο από το να μη μαγειρέψει κάποιος είναι να μαγειρέψει και να τα αφήσει όλα ακατάστατα και άπλυτα. Όχι, την κουζίνα την αφήνουμε, όπως την πήραμε καθαρή. Θα το ‘χεις δει και στο MasterChef οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να καθαρίσουν τον πάγκο τους πριν σερβίρουν το πιάτο τους. Το καθάρισμα αμέσως μετά το μαγείρεμα θα κάνει το γεύμα σου ακόμη καλύτερο.

5. Διατήρησε την ανεξαρτησία σου

Φυσικά και πρέπει να είστε μαζί και φυσικά είστε ομάδα, αλλά ακόμη και οι αθλητές της συγχρονισμένης κολύμβησης κάνουν διαλείμματα. Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν χρειάζεται να τα κάνετε όλα μαζί. Μην χάνεσαι από τους φίλους σου, ούτε εκείνη από τις δικές της. Μέτρον άριστον! Συνέχισε τη ζωή σου, μαζί και χωρίς εκείνη. Κάνε τα χόμπι σου κανονικά, μην γίνεις άλλος άνθρωπος.

Συγκατοίκηση ώρα μηδέν: 5 αλήθειες που κανένας δεν σου έχει πει

6. Date

Aς είμαστε ειλικρινείς, είναι λογικό πως το να βλέπεις κάποιον κάθε ημέρα γίνεται κομμάτι της ρουτίνας σου. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να σημαίνει φθορά της σχέσης, αλλά ούτε να αισθάνεσαι μια συνεχή πίεση για να είσαι πάντα στην τρίχα. Στο σπίτι τους όλοι θέλουν να χαλαρώσουν. Μπορείς όμως να της προτείνεις να βγείτε ραντεβού. Να πάτε για φαγητό, σινεμά και ποτό. Όπως και να ‘χει να ανανεώνεται η ρουτίνα σας. Και καμιά μονοήμερη εκδρομή καλό θα κάνει.

7. Συζητήστε

Επικοινωνία. Πρόκειται για μία μαγική λέξη. Οτιδήποτε σε ενοχλεί ή αν εκείνη με τη σειρά της σου εκφράζει παράπονα, συζητήστε. Μη διστάσεις να εκφράσεις τις σκέψεις σου και να προσπαθήσετε να λύσετε τα προβλήματα. Μην αφήσεις τον εγωισμό σου να μπει μπροστά και εκφράσου. Το θέμα είναι να βρεθούν λύσεις.

8. Πάνω από όλα το πάθος

Πολύ, μα πολύ σημαντικό είναι να κρατήσεις το πάθος ζωντανό. Η σχέση σας είναι αρχικά ερωτική και μετά ακολουθούν όλα τα άλλα. Μην τη θεωρήσεις δεδομένη και συνέχισε να το προσπαθείς και στο σεξ. Είναι ο βασικός συνδετικός κρίκος που έχετε.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved