Είσαι millennial και νομίζεις ότι τελείωσε η ζωή σου επειδή χώρισες;

Θα θέλαμε πολύ να σε παρηγορήσουμε και να σου πούμε ότι δεν είναι έτσι, αλλά μάλλον έχεις δίκιο και πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να σταθείς και πάλι στα πόδια σου.

Ας ξεκινήσουμε το σημερινό ταχυδράμα με τον φίλο μας τον Χ που έχει ανάγκη από μερικές πολύ καλές συμβουλές σε αυτή τη φάση της ζωής του. Ο Χ είναι ένας υποθετικός φίλος, αλλά μάλλον τον έχεις γνωρίσει, στην παρέα, στη δουλειά, έχεις ακούσει για αυτόν. Είναι σε αυτή τη γκρίζα ηλικιακή ζώνη που κανείς δεν θέλει να την ονομάζει παρυφές της μέσης ηλικίας, αλλά όπως και να το κάνουμε όταν είσαι 35 με 40, είσαι σε αυτήν ακριβώς την ηλικιακή ομάδα. Έχει μια σχετικά καλή δουλειά, δεν τρελαίνεται που περνάει σε αυτό το γραφείο τη ζωή του στο χρονικό διάστημα 9:00-17:00, αλλά του μένει αρκετός μισθός μετά την πληρωμή του ενοικίου. Επίσης βρίσκεται σε μια μακροχρόνια σχέση με τη σύντροφό του και περνάνε καλά, σχετικά καλά, τουλάχιστον έτσι νόμιζαν όλοι γύρω τους μέχρι πριν από λίγες μέρες.

Μια έρευνα που θα σε πείσει να μην παραμείνεις φίλος με την πρώην σου 

Μέσα από αυτή την πανδαισία μετριότητας και μικροαστικής ζωής, σκάει ξαφνικά το κακό μαντάτο, ο Χ χώρισε. Οι αντιδράσεις του κοινού ποικίλλουν, ανάλογα με το πόσο καλά ήξεραν τον Χ και το πόσα χρόνια τον ήξεραν. Το πρώτο exit poll δίνει δύο κυρίαρχες τάσεις, η πρώτη πέφτει από τα σύννεφα και αρχίζει να χάνει την πίστη της στον έρωτα και τον ρομαντισμό. Η δεύτερη είναι πιο κυνική, απορεί γιατί δεν είχε χωρίσει ήδη ή νόμιζε ότι είχε χωρίσει πριν από 3 χρόνια. 

 

 

Κάπου ανάμεσα σε αυτές τις δύο ακραίες θέσεις υπάρχει και μια μικρή γκάμα ενδιάμεσων τοποθετήσεων με μοναδικό κοινό συμπέρασμα μετά από ολιγόλεπτη συζήτηση, ότι δεν υπάρχει γυρισμός και ο Χ θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια πολύ σκοτεινή περίοδο της ζωής του. Δυο-τρεις που πιστεύουν ακόμα σε κάτι ρομαντικά για επανασύνδεση ή ότι τώρα ο Χ θα ζήσει τη ζωή του με ποτάρες, πιπίνια και ό,τι άλλη ξεβλαχεματική βίντατζ λέξη τους έρχεται από τα φοιτητικά χρόνια, να ετοιμάζονται για χοντρή κατραπακιά στη ζωή τους μέσα στο προσεχές εξάμηνο, βαριά χρόνο.

Ο φίλος μας ο Χ δεν περνάει καλά και στο μόνο που θα μπορούσε να βασιστεί για γρήγορη επάνοδο είναι οι φίλοι του, αλλά οι φίλοι του δεν μπορούν να κάνουν και πάρα πολλά πράγματα. Οι μακροχρόνιες σχέσεις σε τούτη την ηλικία μπλέκονται περίεργα με τις φιλίες. Οι παρέες είναι κοινές, δεν βγαίνεις με τον Χ, τη Κ τον Γ και τη Δ, βγαίνεις με τα δύο ζευγάρια και όταν ένα από τα δύο ζευγάρια «σπάει», τότε μένει μόνο ο ένας από τους δύο στην παρέα, κάτι σαν Love Island στο πιο στενάχωρο. 

Το ακανθώδες παπακαλιατικό πρόβλημα όταν σου στέλνει η πρώην του φίλου σου 

Το ποιος από τους δύο φεύγει δεν είναι σίγουρο, δεν εξαρτάται ούτε από την επιμέρους ευθύνη των δύο μερών που ήταν ένα μέχρι πρότινος. Μερικές φορές αραιώνουν και οι δύο, είναι πολύ ζόρικο να είσαι ξαφνικά μόνος ανάμεσα σε ζευγάρια. Σε αυτή την κατάσταση είναι δύσκολο να φτιάξεις και την παρέα των φίλων σου ξανά όπως την είχατε. Δεν μπορείς να τους πεις ξαφνικά να αφήσουν σπίτι τις δικές τους για να σε συνοδεύσουν σε εκ προοιμίου αποτυχημένες εξόδους φλερτ, έχεις ξεχάσει πώς γίνεται. Ακόμα κι αν θυμάσαι πώς γινόταν εις τον καιρό εκείνον, με λύπη μας σε ενημερώνουμε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ. Μην προσπαθήσεις να τους πείσεις να κάνετε ντροπιαστικά πράγματα σε αυτή την ηλικία, θα χρειαστείς 3 μέρες για να συνέλθεις από το hangover και άγνωστο αριθμό ημερών για να συνέλθεις ψυχολογικά.

Πολλή μαυρίλα έπεσε και δεν χρειάζεται να πέσει κι άλλη, αν είσαι μεταξύ 5ης και 10ης ημέρας έχεις καταλάβει το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση, ενώ αν είσαι παρατηρητής σε μια τέτοια φάση, ακροβατείς κάπου ανάμεσα στην παραίτηση και την ενοχή από την ανημπόρια σου να βοηθήσεις. Μήπως μπορούν να γίνουν κάποια πράγματα όμως; Φυσικά και μπορούν, και πριν και μετά από έναν τέτοιο χωρισμό.

Πρόσεξε μην δεις την τωρινή σου κατάσταση για να γίνεις ένα αμέριμνο Manchild 

Λοιπόν, αν είσαι σε μια τέτοια σχέση, δεν θα σου πούμε φυσικά να μην χωρίσεις γιατί θα δυστυχήσεις, και πάλι θα δυστυχήσεις αν παραμείνετε μαζί. Ακόμα και στην περίπτωση που είστε πάρα πολύ αγαπημένοι και δεν φαίνεται το παραμικρό συννεφάκι στον ορίζοντα, πρέπει να φροντίσεις για το ενδεχόμενο αυτό, να φροντίσετε και οι δύο. Αποκτήστε υγιή κοινωνική ζωή ξεχωριστά ο καθένας από τον άλλον και μην είστε από εκείνα τα ζευγάρια που πάνε παντού μαζί. Και επειδή στο ratpack ρίχνουμε αλάτι στην πληγή όταν χρειάζεται για να γίνουμε πλήρως κατανοητοί, ήδη δεν είστε πολύ συμπαθείς αν τα κάνετε όλα μαζί και δεν έχετε ξεχωριστές κοινωνικές ζωές. 

 

 

Στο πικρό ενδεχόμενο που το κείμενο αυτό διαβάζεται αφού έχει γίνει το κακό, τότε χρειάζεται υπομονή. Το φλερτ έχει αλλάξει, δεν είναι πιο δύσκολο, απλά αν δεν ξέρεις πώς γίνεται δεν υπάρχει περίπτωση φυσιολογικής επανόδου στον ορίζοντα. Μην μπεις στο TikTok σαν θείος που κάθεται με τη νεολαία, δεν είναι αυτή η λύση.

Και κάτι προς υπεράσπιση του θείου που κάθεται με τη νεολαία γιατί πολλά έχει ακούσει

Εντάξει μπες στο TikTok, μπες και στο Tinder, γιατί με σφηνάκια στα μπαρ στα 20s απλά θα γίνεις content σε σελίδες που δεν θα ήθελες να δεις ποτέ τον εαυτό σου. Έξοδοι με λίγους φίλους που υπάρχουν singles, είναι μια ακόμα καλή περίπτωση, αρκεί να υπάρχει προσεκτικό casting στη σύνθεση της παρέας για ευνόητους λόγους. Όχι δεν είναι το δικό της φιλικό περιβάλλον το πρόβλημα, αυτοί που σου λένε να τα ξαναβρείτε και στο πόσο ελπίζουν είναι το πρόβλημα. Είναι αυτοί που σε λίγο καιρό θα έχουν ανάγκη τη δική σου βοήθεια με το που θα έχεις ορθοποδήσει.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved