Αν θες να γίνεις πιο δημιουργικός στη ζωή σου, δοκίμασε να γίνεις πιο kinky στο κρεβάτι

Μία νέα έρευνα υποστηρίζει πως όσο πιο kinky είσαι στο σεξ τόσο πιο δημιουργικός είσαι στη δουλειά σου.

Η δημιουργικότητα στη ζωή έρχεται συνήθως χωρίς σκέψη, είναι κάτι που το έχεις κατά καιρούς, άλλες πάλι φορές μπορεί να το χάσεις. Είναι κάτι που δεν είναι καλό να το πιέζεις, πρέπει να έρχεται μόνο του. Υπάρχει όμως μία έρευνα που λέει πως αν είσαι πιο kinky από άλλους στο κρεβάτι, τότε αυτό σε κάνει και πιο δημιουργικό στην πραγματική ζωή και στη δουλειά σου. Ναι, το kinky sex βοηθάει στην έμπνευση και στην δημιουργία, μπορεί να ξεκλειδώσει πολλά μέσα σου και να σε κάνει να ανοίξεις πόρτες που πριν δεν τις έβλεπες καν μπροστά σου.

Για πολλούς το άλφα και το ωμέγα σε μια σχέση είναι η σεξουαλική πράξη, άλλοι πάλι θα σου πουν πως τη βάζουν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα, αρκεί φυσικά να υπάρχει.

Μήπως αρχίζει να γίνεται mainstream η σεξουαλική παρενόχληση σε άντρες;

 
 

Σε κάθε περίπτωση το σεξ κάνει καλό στην υγεία και αυτό έχει ουκ ολίγες φορές τεκμηριωθεί από την επιστήμη. Έρευνα ωστόσο έρχεται να μας μιλήσει για το πρόστυχο σεξ και για τα πολλαπλά οφέλη που έχει στη ψυχική μας υγεία. Μήπως να ξεκινήσουμε να βλέπουμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά και να πειραματιστούμε περισσότερο;

Το σεξ πέρα από τα συνηθισμένα κάνει καλό στην υγεία και συγκεκριμένα μας κάνει φουλ δημιουργικούς.

Είναι γνωστό ανά τον κόσμο πως το σεξ μειώνει τα επίπεδα άγχους και μας χαλαρώνει. Γνωρίζατε όμως πως τα πιο “kinky” πράγματα (τα οποία ίσως περιλαμβάνουν παιχνίδια ρόλων, σεξουαλικά βοηθήματα κλπ) μας καθιστούν πιο ευτυχισμένους στην καθημερινότητά μας; Σύμφωνα με έρευνες τα ζευγάρια που πειραματίζονται ιδιαιτέρως στην κρεβατοκάμαρά τους έχουν χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης και μικρότερη ψυχολογική πίεση.

Σύμφωνα λοιπόν με μία νέα έρευνα του Psychology of Consciousness: Theory, Research and Practice, η τροποποίηση της συνείδησης που συμβαίνει όταν κάποιος υποτάσσεται στον ερωτικό του σύντροφο ή τον υποτάσσει κατά τη διάρκεια του σεξ, οδηγεί σε μία ροή που ως αποτέλεσμα έχει την αύξηση της επίγνωσης και της δημιουργικότητας. Μπορεί να μοιάζει λίγο υπερβολή αλλά όμως οι επιστήμονες υποστηρίζουν την άποψη τους σε πραγματικά ευρήματα και νούμερα.

 

 
 

Με λίγα λόγια αν είσαι επιρρεπής στο πιο πρόστυχο σεξ αυτό σε κάνει πιο έξυπνο και πιο ανοιχτό άνθρωπο. Είναι παράξενο έτσι δεν είναι; Κι όμως υπάρχει λογική πίσω από αυτή τη δήλωση.

Αφού εξετάστηκαν τα δείγματα σιέλων τους από πριν και μετά τις δραστηριότητες και δόθηκαν απαντήσεις των συμμετεχόντων σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, οι ερευνητές παρατήρησαν μία συνεπή σχέση μεταξύ τους στις kinky πράξεις αλλά και μία αλλαγμένη κατάσταση συνείδησης. Πιο συγκεκριμένα, εκείνοι που είχαν το «κάτω χέρι» αισθάνθηκαν πως ο χρόνος κυλούσε πιο αργά απ’ ότι στην πραγματικότητα (transient hypofrontality), ενώ εκείνοι με το «πάνω χέρι» βίωσαν μία έντονη αίσθηση ροής ή ελέγχου και απώλεια αυτοσυνείδησης, που ως αποτέλεσμα έχει την αύξηση της δημιουργικότητας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved