Netflix Γιατί είναι προτιμότερο να φλερτάρεις διαδικτυακά από το PC σου και όχι με το smartphone;

Η απάντηση βρίσκεται στην υποσυνέιδητα διαφορετική συμπεριφορά που έχουμε όταν βρισκόμαστε μπροστά σε μία μεγάλη οθόνη.

Αν υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο μπορεί να συμφωνήσει η πλειονότητα των χρηστών του διαδικτύου, είναι  πως τα dating apps είναι μία κακή συνήθεια. Και όχι επειδή δεν έχουμε και την καλύτερη τύχη με αυτά.

Εξάλλου, στο σήμερα, είναι ο κύριος τρόπος για να έρθουν πιο κοντά wannabe ζευγάρια εις βάρος πολλών άλλων μορφών κοινωνικής ευημερίας. Ίσως να αποτελεί απλώς μία σύμπτωση, αλλά η αυξανόμενη χρήση των εφαρμογών γνωριμιών έχει συσχετιστεί με τη μείωση της συμβίωσης, του γάμου, του σεξ και του χρόνου που αφιερώνουμε με φίλους, εντείνοντας έτσι το συναίσθημα της μοναξιάς. Υπάρχει, λοιπόν, καλός λόγος για να πάρεις την απόφαση να εγκαταλείψεις τα dating apps, ωστόσο αυτό είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Οπότε η λύση ίσως να βρίσκεται κάπου στη μέση. Αντί να αποκοπείς εντελώς από τον κόσμο των διαδικτυακών γνωριμιών, να δώσεις στον εαυτό σου μια εναλλακτική λύση: Να ξεκινήσεις το φλερτ μέσω του υπολογιστή και όχι μέσω του τηλεφώνου.

 

 

Η αρχή των προβλημάτων που σχετίζονται με τα διαδικτυακά ραντεβού ξεκινούν από το μακρινό 1995 και τον πρόδρομο τους, μέσω του Match.com. Ωστόσο το πραγματικό πρόβλημα ξεκίνησε όταν αφήσαμε τους υπολογιστές και πιάσαμε τα smartphone στα χέρια μας. Πριν από 30 χρόνια, οι διαδικτυακές γνωριμίες μπορεί να φαινόντουσαν σαν μια εξειδικευμένη αναζήτηση ή ακόμη χειρότερα ως μια «ανωμαλία». Φτάνοντας στο σήμερα, η κατάσταση έχει αντιστραφεί και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό  που πολλοί από εμάς φαίνεται να έχουμε ξεχάσει πώς να βγαίνουμε ραντεβού με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Ίσως η επαναφορά του ρομαντισμού στην παλιά καλή οθόνη είναι το χαρούμενο μέσο που αναζητούσαμε.

Μήπως έφτασε η ώρα να αφήσουμε τα κινητά στην άκρη και να πιάσουμε τους υπολογιστές;

Προσωπικά, προσπαθώ να αντιμετωπίζω πράγματα που θεωρώ σημαντικά στο laptop και όχι στο τηλέφωνό μου. Αν εξαιρέσω τις στιγμές που βρίσκομαι εκτός γραφείου ή σπιτιού και δεν έχω άλλη επιλογή, σιχαίνομαι να απαντώ σε mail μέσω της οθόνης του κινητού. Αν κάτι τόσο ασήμαντο όπως η αποστολή μιας αλληλογραφίας δικαιολογεί μια οθόνη πλήρους μεγέθους, δεν θα έπρεπε να ισχύει και για τη ρομαντική μας ζωή;

Νέο dating app βάζει τέλος στο Tinder και μας βρίσκει τη γυναίκα των ονείρων μας

Υπάρχουν έρευνες που υποδηλώνουν ότι είμαστε πιο προσεκτικοί στον υπολογιστή παρά στο τηλέφωνο. Συγκεκριμένα οι άνθρωποι κάνουν 5 φορές περισσότερα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη. Αντί, λοιπόν, να περάσεις άσκοπα και βιαστικά τον χρόνο σου σ’ ένα προφίλ που σε ενδιαφέρει, όπως θα έκανες στο Instagram ενώ παρακολουθείς τηλεόραση, δώσε στον εαυτό σου τον απαραίτητο χρόνο ώστε να κάτσεις στο γραφείο σου και να αφοσιωθείς πλήρως στη δουλειά σου. Ίσως να χρειαστεί να συνδεθείς σε old school σελίδες γνωριμιών. Θα πρέπει να σπάσεις τα στερεότυπα και να εγγραφείς σε ιστότοπους γνωριμιών που θεωρείς ότι βρίσκονται έξω από τη ζώνη ασφαλείας σου. Θα σε ενθαρρύνει να διευρύνεις τους ορίζοντές σου, να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο ώστε να βελτιώσεις το προφίλ σου ή να πραγματοποιήσεις συνομιλίες με άτομα που δεν περίμενες ποτέ ότι θα σε ενδιαφέρουν. Μην αφήνεις τον αλγόριθμο να καθορίζει τη ζωή σου, έναν αλγόριθμο που απλώς βασίζεται σε μια χούφτα από φωτογραφίες και τοποθεσίες.

 

 

Σε περίπτωση που το ραντεβού από υπολογιστή δεν πετύχει, τότε αυτό ενδεχομένως να σε ωθήσει να δοκιμάσεις μια ακόμη καλύτερη και πιο απαιτητική προσέγγιση. Το ραντεβού στην πραγματική ζωή. Ναι οκ μπορεί να ακούγεται δύσκολο πλέον αλλά ο «παλιομοδίτικος» τρόπος διατηρεί τη γοητεία του. Σε μια εποχή που όλα γίνονται από κινητά γρήγορα και εύκολα, ίσως έφτασε η στιγμή να θέσεις τους δικούς σου όρους και να μην τα κάνεις όλα τόσο επιπόλαια. Το να φλερτάρεις διαδικτυακά από τον υπολογιστή είναι το πρώτο ημίμετρο. Το να βγεις μία Παρασκευή βράδυ σ’ ένα μπαρ και να φλερτάρεις in real life είναι το επόμενο μεγάλο βήμα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved