Pexels Επτά τοξικές συμπεριφορές που μπορούν να καταστρέψουν τη σχέση σου

Δεν είναι μία, ούτε δύο, είναι εφτά και πρέπει να τις ξέρεις και να τις αποφεύγεις.

Οι σχέσεις είναι περίπλοκες και ιδιαίτερα οι ερωτικές. Παίζει ζήλια, ανταγωνισμός, παράπονα, απαιτήσεις. Στην αρχή όλα είναι ρόδινα αλλά όσο περνάει ο καιρός όλα αλλάζουν και στο παιχνίδι μπαίνει η πίκρα και οι τσακωμοί. Υπάρχουν τοξικές συμπεριφορές που μπορεί να καταστρέψουν τη σχέση σου, ξέρεις όμως ποιες είναι αυτές;

Πολλές φορές, τείνουμε να μεγαλοποιούμε τα γεγονότα σε μια σχέση, «εκτοξεύοντας» τοξικά λόγια και συμπεριφορές που μπορούν να την βλάψουν. Ένας ειδικός αποκαλύπτει επτά τοξικές συνήθειες από τις οποίες πρέπει να απαλλαγούμε, θυμίζοντάς μας το σοφό ρητό: «Βούτα τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσεις».

Σε έχει πάρει και σένα ο ύπνος στο σεξ;

 
 

Οι σχέσεις έχουν τις προκλήσεις τους. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, γι’ αυτό και η επικοινωνία γίνεται καμιά φορά δυσκολότερη. Άλλωστε, ακόμη και οι ερωτευμένοι είναι αδύνατο να είναι διαρκώς χαρούμενοι ή συμπονετικοί. Οι δυσκολίες της καθημερινότητας προκαλούν συχνά κακή διάθεση, η οποία αφήνει το δικό της αποτύπωμα στις ανθρώπινες σχέσεις.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι σύντροφοι συχνά να προχωρούν σε ξεσπάσματα χωρίς ουσιαστικό λόγο. Εάν συσσωρευτούν, οι τοξικές σκέψεις και συμπεριφορές ενδέχεται να απειλήσουν σοβαρά τη βιωσιμότητα μιας σχέσης.

 

 
 

Είναι, λοιπόν, σημαντικό να γνωρίζετε ποιες περιττές σκέψεις και συμπεριφορές μπορεί να είναι «επικίνδυνες» για τη σχέση σας, ώστε να τις διαχειριστείτε έγκαιρα. Το παν στην αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που προκύπτει είναι η ανοιχτή επικοινωνία με τον/την σύντροφό σας και η διαχείρισή του με εποικοδομητικό τρόπο και σεβασμό.

Επιτέλους εξηγήθηκε επιστημονικά γιατί δεν ανοίγει το μάτι μετά το σεξ

 
 

Άλλωστε, οι σχέσεις αποτελούν έναν στίβο διαρκούς προσπάθειας και μια θετική νοοτροπία στη διαχείριση των προβλημάτων μπορεί πραγματικά να συμβάλλει στη διατήρηση μιας ισχυρής και ικανοποιητικής σχέσης με το άλλο σας μισό.

Δες εδώ τι δεν πρέπει να λες και να κάνεις στη σχέση σου:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved