Ο γάμος σου κάνει καλό και πρέπει επιτέλους να το παραδεχτείς

Μία νέα έρευνα δεν αφήνει περιθώρια για κάτι άλλο.

Mία νέα μελέτη μας λέει πως οι εργένηδες δεν έχουν και πολλά ψωμιά. Ναι αν είσαι εργένης μπορεί να πάθεις πιο εύκολα καρδιακή προσβολή από κάποιον που είναι παντρεμένος. Ίσως ακούγεται παράξενο, ίσως μοιάζει τρελό, η πολύ ελευθερία όμως μάλλον πως δεν μας κάνει καλό σε εμάς τους άνδρες. Αν είσαι παντρεμένος έχει περισσότερες ευκαιρίες να είσαι ευτυχισμένος και όχι μόνο, κυρίως έχεις περισσότερες πιθανότητες να παραμείνεις ζωντανός. Ακούγεται σκληρό; Είναι, αλλά από την άλλη πολλοί παντρεμένοι θα νιώσουν καλύτερα με αυτά τα νέα.

Τι είναι αυτό που απολαμβάνει πιο πολύ ένας γνήσιος εργένης;

Η έρευνα έγινε από το πανεπιστήμιο του Colorado, συμμετείχαν 7.000 άνδρες από ηλικίες από 45 μέχρι 84. Η έρευνα μπήκε στα ιατρικά αρχεία των συμμετεχόντων και έδειξε πως εκείνοι που ήταν ανύπαντροι ήταν πολύ πιο πιθανό να έχουν περάσει κάποια καρδιακή ασθένεια από εκείνους που ήταν χρόνια παντρεμένοι. Τρελό; Κι όμως καμιά φορά η ζωή συμπεριφέρεται πολύ παράδοξα. Εμείς σίγουρα θα ορκιζόμασταν το αντίθετο. Τελικά οι εργένηδες δεν τα πάνε καλά με τα καρδιακά τους.

 

 
 

Πολλοί διαφωνούν με την έρευνα, τα επιστημονικά δεδομένα όμως δεν λένε ποτέ ψέματα. Έτσι, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως μπορεί ο θεσμός του γάμου να περνάει κρίση για πολλούς λόγους, ένας γάμος όμως μπορεί να σου σώσει, στην κυριολεξία, τη ζωή σου. Γιατί όμως συμβαίνει τελικά αυτό; Τι είναι εκείνο το μαγικό συστατικό που έχει μέσα του ένας γάμος που δεν μπορεί να το βρει ένας εργένης; Μάλλον είναι η συντροφικότητα, η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια που νιώθει κανείς με την σύντροφο του, κάτι που η μοναχική ζωή δεν είναι σε θέση να προσφέρει. Και απ’ ότι φαίνεται η ασφάλεια μπορεί να κάνει πολύ καλό στην καρδιά σου.

Τι πράγματα πρέπει να έχει ένας ψαγμένος εργένης στο σπίτι του;

 
 

Μην καταλήγεις όμως σε απερίσκεπτα συμπεράσματα σαν Γκόλουμ που λατρεύει το δαχτυλίδι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ένα χαρτί από το Δημαρχείο της πόλης σου δεν θα σου δώσει την πολυπόθητη Αθανασία, είναι πολλά που κάνουν έναν γάμο επιτυχημένο. Το ότι θα πας και απλά θα βάλεις την κουλούρα στο κεφάλι σου, δε σημαίνει πως δεν θα πάθεις ποτέ καρδιακή προσβολή. Γι’ αυτό πρόσεξε καλά και διάλεξε το κατάλληλο άτομο για να παντρευτείς, όχι την πιο όμορφη, όχι την πιο σέξι, όχι την πιο πλούσια αλλά εκείνη που πραγματικά σου ταιριάζει σε όλους τους τομείς.©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved