pexels Έρευνα έδειξε ποια είναι η «φράση-χρυσάφι» για την προβληματική σχέση σου

H νούμερο ένα φράση που πρέπει να λες στην κοπέλα σου μάλλον θα σου σώσει τη σχέση.

Τώρα και σχεδόν έναν αιώνα οι ψυχολόγοι μελετούν τις ερωτικές σχέσεις, καταλήγουν σε συμπεράσματα που τελικά όμως με την πάροδο του χρόνου αναιρούνται και αλλάζουν. Για χρόνια πιστεύαμε πως δεν υπάρχει συνταγή στον έρωτα, σήμερα όμως μελέτες μας δείχνουν πως ίσως να υπάρχει μία συγκεκριμένη συνταγή που μπορεί να σώσει τη σχέση σου από τον χωρισμό και την καταστροφή.

Δύο διακεκριμένοι σύμβουλοι σχέσεων, οι Dr. John Gottman και Dr. Julie Schwartz Gottman μας αποκαλύπτουν την λέξη κλειδί που πρέπει να λέμε στο ταίρι μας αν δεν θέλουμε να μας αφήσει ποτέ. Είναι η φράση που ξεκλειδώνει τον έρωτα και το σεξ, συντηρεί τη σχέση και μπορεί να δώσει δύναμη στον εξασθενημένο έρωτα. Αυτό που έχουν κοινό όλες οι σχέσεις είναι η αλληλοεκτίμηση ανάμεσα στο ζευγάρι, αν δεν υπάρχει αναγνώριση και εκτίμηση, τότε όλα καταρρέουν, όλα καταστρέφονται και πάνε προς τον χωρισμό.

 

 
 

Ποια είναι όμως η νούμερο ένα φράση που πρέπει να λέμε στο ταίρι μας, ποια είναι η λέξη που μπορεί να αλλάξει πολλά άσχημα πράγματα και να γυρίσει τη σχέση σου προς το καλύτερο, προς την πλευρά που με τίποτα δεν περίμενες να πάει. Ναι, μόνο και μία φράση μπορεί να σώσει τη σχέση σου πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα. Μπορεί να δώσει αξία στη σχέση σου και να κάνει την κοπέλα σου να σε κοιτάει με άλλο μάτι. Η μαγική αυτή φράση είναι το «σε ευχαριστώ». Αν καταφέρεις να το πεις όμως με ειλικρίνεια και όχι ψεύτικα, μόνο τότε θα μπορέσεις να κερδίσεις πίσω την εκτίμηση της.

Πώς όμως θα καταφέρεις να είσαι ευγνώμων απέναντι της, πως θα καταφέρεις να την εκτιμήσεις γι’ αυτό που είναι. Τι λένε οι ψυχολόγοι, ειδικοί των σχέσεων, Dr. John Gottman και Dr. Julie Schwartz Gottman;

 

 
 

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μην πέσουμε για αρχή στην παγίδα να βλέπουμε μόνο εκείνα που δεν κάνει η κοπέλα μας, να είμαστε δηλαδή συνεχώς αρνητικοί με όλα. Θέλει χρόνο όλη αυτή η διαδικασία, θέλει υπομονή και ανοιχτή καρδιά, αγάπη και συμπόνια για την κοπέλα μας, δεν πρέπει να την βλέπουμε μόνο σαν ένα σεξουαλικό όργανο ή μία σχέση που πηγαίνει προς το τίποτα, πρέπει να αναθεωρήσουμε τα πάντα.

Δες παρακάτω πως θα κατορθώσεις να της πεις ευχαριστώ και να το εννοείς:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved