Είναι το VR το μέλλον στο σεξουαλικό παιχνίδι ή μήπως είναι απλά άλλη μία μόδα;

Κάνουμε μία εκ βαθέων ανάλυση στο video game Eroticissima.

Σήμερα έχουμε να κάνουμε με ένα παιχνίδι VR όπου οι χρήστες δημιουργούν τα δικά τους ψηφιακά avatar για να συναντηθούν σε έναν κοινό χώρο, να αλληλεπιδράσουν με άλλα avatar και να αποφασίσουν εάν θέλουν να εισέλθουν σε ένα δωμάτιο για μια προσομοίωση σεξουαλικού περιεχομένου. Οι παίκτες έχουν την επιλογή να διαλέξουν διάφορες περιπέτειες με απολαυστικά θέματα ή να μπουν σε ένα δωμάτιο της προτίμησής τους χωρίς αναζήτηση και απλά να παίξουν με το avatar που έχουν φτιάξει. Κάθε ιδιωτικό δωμάτιο έχει διαφορετική ατμόσφαιρα την οποία μπορούν να σχεδιάσουν οι ίδιοι οι χρήστες—όπως το να βρίσκονται στο διάστημα ανάμεσα σε μια σκηνή περιστρεφόμενων πλανητών ή σε ένα κρεβάτι με λουλούδια. Η ηδονοβλεψία πάει σύννεφο στο Eroticissima κι εμείς αναρωτιόμαστε αν τώρα αυτό είναι όντως το μέλλον του σεξ.

 

 
 

Μήπως είσαι σεξουαλικά απογοητευμένος και δεν το γνωρίζεις;

Οι παίκτες μπορούν να έχουν αλληλεπίδραση ο ένας με τον άλλο με μικρόφωνο ή μέσα από ένα chat box. Μπορείς να μπαίνεις σε όποιο δωμάτιο επιθυμείς (εκτός αν είναι private και χρειάζεται κωδικό), μιλάς με όποιον βρίσκεις θελκτικό (το avatar του βασικά) και κάνεις μαζί του σεξ με όποιο τρόπο θέλεις, αρκεί και ο άλλος χρήστης να θέλει το ίδιο φυσικά. Ουσιαστικά λοιπόν το Eroticissima είναι ένα virtual sex club στο οποίο μπορείς να κάνεις interact με τους χρήστες που μπαίνουν.

Μας λέει όμως κάτι καινούριο αυτό; Στα λόγια το έχουμε ξανακούσει, αλλά στην πράξη η αλήθεια είναι πως δεν το έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Για αρχή χρειάζεσαι τον κατάλληλο εξοπλισμό, κάτι που από μόνο του θέλει έναν σχεδιασμό, VR Headset, ακουστικά, μικρόφωνο και μία καλή κάμερα.

Το Eroticissima είναι open source και μπορεί ο κάθε χρήστης να το παραμετροποιήσει σύμφωνα με τις ανάγκες του. Το παιχνίδι στοχεύει να βρει ανθρώπους οι οποίοι είναι μόνοι στην πραγματικοί ζωή και αναζητάνε άγριες εμπειρίες σεξουαλικού περιεχομένου, κάτι που φυσικά στην πραγματικότητα είναι αδύνατον να έχουν. Εξωγήινοι δονητές, περίεργες σεξουαλικές μηχανές, κόσμοι που δεν θα έβλεπες ποτέ στην καθημερινότητα σου. Εδώ ακριβώς είναι και το προτέρημα του παιχνιδιού.

 

 
 

Μπορεί με αυτό το headset να σώσει η Apple την virtual reality;

Είναι κάτι άλλο, μία διαφορετική εμπειρία. Δεν μπορούμε όμως να πούμε πως κάτι τέτοιο θα αντικαταστήσει το πραγματικό σεξ, απλά ίσως να το εμπλουτίσει λίγο παραπάνω.

Το παιχνίδι Eroticissima δίνει δυνατότητες σε ανθρώπους που στην πραγματική ζωή δεν το «έχουν» με το σεξ, να γνωρίσουν ανθρώπους μέσα σε ένα ψηφιακό περιβάλλον, να κάνουν virtual sex και να ζήσουν τις πιο άγριες φαντασιώσεις τους. Αν κανείς δει τα avatars που μπορεί κάποιος να φτιάξει, θα καταλάβει πως το VR περιβάλλον δίνει νέες δυνατότητες στο σεξ και στον τρόπο με το οποίο το ζούμε, επίσης κάποιος μπορεί να πειραματιστεί και να κάνει πράγματα που στην πραγματική ζωή δεν θα ήταν σε θέση να δοκιμάσει. Από μία τέτοια θέαση, το VR είναι μία συνέχεια του κανονικού σεξ, κάτι που μπορεί να εμπλουτίσει τις επιθυμίες μας λίγο παραπάνω.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved