Μήπως είσαι σεξουαλικά απογοητευμένος και δεν το γνωρίζεις;

Δεν είναι τόσο σπάνιο φαινόμενο και υπάρχουν τρόποι για να το αντιμετωπίσεις.

Αν νόμιζες ότι μόνο η στυτική δυσλειτουργία ανήκει στις μάστιγες του καιρού μας, καιρός να αναθεωρήσει. Η σεξουαλική απογοήτευση (sexual frustration) συνδέεται άμεσα με την σεξουαλική επιθυμία και δείχνει να επηρεάζει ολοένα και περισσότερους άντρες άνω των 35 ετών. Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που φτάνουν τα πράγματα ως εκεί;

 

 

Αρχικά τι είναι;

Η ορολογία της έκφρασης σύμφωνα με ειδικούς, είναι ουσιαστικά μία ανισορροπία ανάμεσα στις σεξουαλικές επιθυμίες ενός ατόμου και πως το άτομο αυτό τις εκφράζει μέσα στην καθημερινότητά του. Στην προκειμένη περίπτωση δεν τις εκφράζει για μία σειρά από λόγους, που έχουν ως βάση το γεγονός ότι δεν υπάρχει σεξουαλική ικανοποίηση.

Όπως το ότι δεν κάνετε σεξ συχνά

Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο, αλλά η συχνότητα παίζει ρόλο στο σεξ. Δεν είναι μόνο ότι δεν αφήνεις την λίμπιντο να εκφραστεί, που είναι το υγιές, αλλά όταν δεν κάνεις τόσο συχνά σεξ όσο θα ήθελες, ξεκινούν όλα εκείνα τα συναισθήματα που σου προκαλούν εκνευρισμό και απογοήτευση.

Όπως το ότι έχετε προβλήματα στα προκαταρκτικά

Θα έχεις διαβάσει δεκάδες έρευνες για το πόσο σημαντικά είναι τα προκαταρκτικά και πώς προετοιμάζουν το έδαφος αναμεταξύ σας. Και είναι αλήθεια. Όμως τα προκαταρκτικά δεν είναι ίδια για όλους και δεν προκαλούν την ίδια ευχαρίστηση σε όλους. Μπορεί για παράδειγμα να έχεις έντονη επιθυμία κατά την διάρκεια της αυτοϊκανοποίησης, αλλά όχι την ίδια όταν σε αυτή συμπεριλαμβάνεται και εκείνη. Αυτή η αλλαγή στην επιθυμία μπερδεύει αρκετά ζευγάρια και προκαλεί απογοήτευση. Φυσικά το μυστικό, για άλλη μια φορά, είναι να μιλάς για εκείνα που σου αρέσουν αλλά και εκείνα που δεν θέλεις.

Διάβασε επίσης: Τελικά υπάρχει ιδανική διάρκεια στο σεξ;

Όπως ότι δεν υπάρχει χημεία σε άλλα πράγματα

Το ότι έχετε χημεία στο κρεβάτι, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλα είναι λυμένα. Για παράδειγμα, ένα μεγάλο μέρος ζευγαριών δεν καταφέρνει να βγάλει την αρχική χημεία που είχε στο κρεβάτι, ακριβώς επειδή δεν συνδέονται σε άλλα πράγματα.

Όπως ότι βρίσκεσαι κάτω από ψυχολογική πίεση

Και ξέρεις ήδη καλά πως το κομμάτι του σεξ είναι από τα πρώτα που επηρεάζονται. Όμως σε οποιονδήποτε ειδικό και αν απευθυνθείς, θα σου πει πως τα συναισθήματα αυτά είναι άκρως φυσιολογικά – και πόσο μάλλον όταν βρίσκεσαι σε φαρμακευτική αγωγή. Φυσικά είναι πάντα και το κομμάτι του να υπάρχει κάποιο ορμονικό πρόβλημα, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που δεν ελέγχεται και δεν μπορεί να επιλυθεί. Για άλλη μία φορά το μυστικό είναι να μην διστάσεις να μιλήσεις και να κάνεις τις απαραίτητες εξετάσεις που χρειάζονται.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved