Pexels Έρευνα: Τσεκάρεις το κινητό κατά τη διάρκεια του σεξ;

Το σεξ ξυπνάει τον multitasker εαυτό μας, σύμφωνα με νέα μελέτη. Η πράξη από τη μία, το κινητό τηλέφωνο από την άλλη.

Εντάξει δεν το κάνουμε όλοι ωστόσο έχει παρατηρηθεί αρκετά σύμφωνα με νέα έρευνα. Κάποιοι από εμάς τσεκάρουν το τηλέφωνο τους κατά τη διάρκεια του σεξ, κάτι που έρχεται ως απόδειξη πως είμαστε multitaskers όταν θέλουμε. Η έρευνα απασχόλησε πολλούς ανθρώπους, ρωτώντας τους εάν τσεκάρουν το τηλέφωνο τους κατά τη διάρκεια του σεξ και δεν θα πιστέψετε πόσο μεγάλο είναι το ποσοστό. Η έρευνα όμως δεν στέκεται μόνο στο σεξ, αλλά διερευνά κι άλλες πτυχές της εξάρτησης μας από τα smartphones, καθώς δείχνει πως πολλοί άνθρωποι προτιμούν να μην κάνουν μπάνιο, ακόμη και να μην φάνε γιατί χάνουν χρόνο από το smartphone τους. Γενικότερα τα πράγματα τα λες και ανησυχητικά.

 

 
 

Η έρευνα καταλήγει πως πέρα από τα smartphones μας, είμαστε απόλυτα εξαρτημένοι από το wifi, κι όχι μόνο το δικό μας αλλά γενικότερα. Δεν έχεις παρατηρήσει κι εσύ ο ίδιος σημάδια πως όντως είσαι εξαρτημένος από το ίντερνετ και την συνεχή ενημέρωση του feed σου; Στην έρευνα οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως το 7% των ανθρώπων που συμμετείχαν παραδέχτηκαν πως όντως κοιτάνε τα τηλέφωνα τους όταν κάνουν σεξ την ώρα που ένα άλλο 11% κοιτάζει το κινητό επίμονα κατά τη διάρκεια μιας κηδείας. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι δεν μπορούμε λεπτό χωρίς το κινητό τηλέφωνο μας κι αυτό έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις σοβαρής επιδημίας.

Έρευνα: Το σεξουαλικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το 76% των ανδρών

Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι πως πλέον το savoir vivre έχει πάει περίπατο και δεν έχουμε κανέναν ενδοιασμό να βγάλουμε το τηλέφωνο μας τη στιγμή που δεν πρέπει, έστω και αν πρόκειται για λόγους ευγενείας. Η τεχνολογία έχει αγκιστρωθεί τόσο πολύ μέσα μας που πλέον δεν θεωρείται αγένεια να τσεκάρεις το τηλέφωνο σου ακόμη και σε μία πολύ ευαίσθητη κοινωνική στιγμή.

 

 
 

Ο Klemens Schillinger, ένας νέος product designer, μπήκε στη διαδικασία να φτιάξει ένα “εναλλακτικό smartphone” έτσι ώστε να γλιτώσει λίγο από την εξάρτηση του ή έστω να την ελέγξει κάπως. Το “ψεύτικο” τηλέφωνο σε αφήνει να κάνεις την γνωστή κίνηση scrolling χωρίς όμως να υπάρχει οθόνη. Είναι κάτι ανάλογο με το μπαλάκι που σφίγγουμε όταν έχουμε άγχος.

Αυτό συνέβη και μερικούς τους έπιασε το 112 στο κρεβάτι.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως αυτή η κάλπικη συσκευή τον βοήθησε να απεξαρτοποιηθεί από το κινητό του τηλέφωνο και πραγματικά δείχνει πολύ βλακώδες το ότι άπαντες έχουμε «κολλήσει» με κάτι ανάλογο. Η εξάρτηση από το κινητό μας τηλέφωνο, όπως υποστηρίζει ο καθηγητής ψυχολογίας Steve Joordens, είναι ανάλογη με εκείνη του αλκοόλ.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved