Ποιες παγίδες κρύβει μια επανασύνδεση με την πρώην;

Το ξέρεις από πριν ότι είναι καλύτερο χειρότερο λάθος που μπορείς να κάνεις, αλλά εσύ επιμένεις

Η επανασύνδεση με την πρώην δεν είναι κάτι που πρέπει να παίρνεις ελαφρά τη καρδία, είναι μία κατάσταση που μπορεί να σου φέρει τεράστιους μπελάδες, ακόμη κι αν εσύ ψάχνεις μόνο για περιστασιακό σεξ ή έστω ακόμη και κανονική επανασύνδεση. Εντάξει δεν λέω, όλοι μας το έχουμε κάνει, γυρνάμε στην πρώην για σεξ, το θέμα είναι όμως πως εδώ παίζει μεγάλο ρόλο ο χρόνος μέσα στον οποίο το κάνεις, δηλαδή πόσο καιρό μετά τον actual χωρισμό σας. Αν έχετε χωρίσει πρόσφατα, τότε είναι πιο λογικό να βρεθείτε ξανά για να κάνετε σεξ, για να «ξεχαρμανιάσετε», έχει γίνει πολλές φορές. Αν όμως έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος από τότε που την είδες για τελευταία φορά, ε τότε φίλε μου μπαίνεις σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια.

Αν είσαι ακόμη φίλος με την πρώην σου τότε μάλλον είσαι ψυχοπαθής

Γιατί όμως να κάνεις πάλι κίνηση στην πρώην σου; Τι είναι εκείνο το παράξενο πράγμα που σε κινεί να κάνεις κάτι τέτοιο; Εδώ θα χρειαστούμε την βοήθεια της ψυχολογίας. Σύμφωνα με τους μελετητές των διαπροσωπικών σχέσεων, το διαζύγιο ή ο χωρισμός συχνά αφήνει ανεκπλήρωτη την ανάγκη του ανθρώπου για συναισθηματική σύνδεση και ασφάλεια. Έτσι, μερικοί σύντροφοι, ως πιο «ανασφαλείς», δυσκολεύονται να αποκοπούν πλήρως από την προηγούμενη σχέση τους και επιλέγουν να διατηρήσουν την οικειότητα με τον/την πρώην σύντροφο τους μέσω του σεξ, έως ότου αισθανθούν εμπιστοσύνη και προβούν στη δημιουργία μίας νέας σχέσης.

 

 
 

Μπορεί όμως η επιστροφή στην πρώην να σου φέρει ποτέ κάτι καλό; Τι λένε οι ειδικοί για όλα αυτά; Τι θα σου έλεγε ας πούμε ένας ψυχολόγος γι’ αυτή σου την κίνηση; Το σεξ μπορεί να μετατραπεί σε εμπειρία ανάδυσης συναισθημάτων αγάπης, συγχώρεσης και αφοσίωσης, όταν μία σχέση έχει πληγεί από ένα τραυματικό γεγονός. Μάλιστα, κάθε φορά που δύο σύντροφοι έρχονται σε σεξουαλική επαφή, το σώμα τους «θυμάται» την ευχαρίστηση, που έχει δεχθεί από αντίστοιχες στιγμές στο παρελθόν, μέσα από την έκκριση συγκεκριμένων ορμονών στον ανθρώπινο εγκέφαλο (σεροτονίνη, ντοπαμίνη, ενδορφίνες).

Ωστόσο, στις σχέσεις που οδηγούνται σε χωρισμό λόγω μακροχρόνιων και ανεπίλυτων προβλημάτων, η σεξουαλική επαφή από μόνη της σχεδόν σπάνια σηματοδοτεί την ανάγκη επανοικοδόμησης τους. Στις περιπτώσεις αυτές, η επιθυμία της επανένωσης χαρτογραφείται πρωτίστως μέσα από την αύξηση της διεκδικητικότητας και του συναισθηματισμού και δευτερευόντως μέσα από τη επιδίωξη της σεξουαλικής επαφής.

 

 
 

Κάτι τέτοιο όμως δυστυχώς δεν είναι υγιές, γιατί αν τα προβλήματα σας δεν είναι λυμένα μέσα στη σχέση (άλλωστε γι’ αυτό χωρίσατε εξ αρχής), λίγο σεξ παραπάνω δεν πρόκειται να φέρει…την άνοιξη.

Αν λοιπόν ακόμη και τώρα, μετά από τα παραπάνω, έχεις ακόμη «κόλλημα» με την πρώην σου, εμείς σου δίνουμε ακόμη μία ευκαιρία να το σταματήσεις πριν είναι αργά.

Δες εδώ ακόμη μερικούς λόγους για να μην το κάνεις:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved