Ο απόλυτος «Οδηγός Επιβίωσης» από την αέναη, υπόγεια κι απρόβλεπτη ζήλια της

Αν η κοπέλα σου ζηλεύει και τις πέτρες τότε πρέπει να το διαβάσεις άμεσα.

Όποιος δεν είχε ζηλιάρα γυναίκα στο πλάι του δεν ξέρει για τι πράγμα μιλάμε. Βέβαια οι περισσότερες γυναίκες βγάζουν ζήλιες, όπως και οι άντρες φυσικά, οπότε όλοι μας έχουμε μία μικρή εμπειρία για το τι σημαίνει να ζηλεύεις και να σε ζηλεύουν. Η ζήλια είναι κάτι καλό, από την άποψη πως δείχνει ότι η κοπέλα σου σε γουστάρει και είναι παθιασμένη μαζί σου, οπότε εξ αρχής πρέπει να το πάρεις θετικά το όλο ζήτημα. Εγώ βιώνω όμως κάτι πιο παράξενο. Η δικιά μου ζηλεύει τα πάντα και τους πάντες. Πέτρες, θηλυκά μυρμήγκια, τραπέζια, αφίσες ακόμη και προφίλ στα social. Εντάξει πλάκα κάνουμε.

Όλα όμως ξεκίνησαν από εκεί. Όταν γνωριστήκαμε οι περιστάσεις ήταν ακόμη ακραίες. Είχαμε καραντίνα και ο μόνος τρόπος που υπήρχε τότε για να γνωρίσεις κάποιον άνθρωπο ήταν το Tinder. Δεν είναι πως είμαι κανένας τελειωμένος τιντεράκιας, απλά είχα έρθει σε απελπισία, είχα πάθει τόσο μεγάλη ζημιά που ήμουν έτοιμος να κάνω τα πάντα για να βρω γκόμενα. Έτσι είναι και δεν το κρύβω.

 

 
 

Μήπως το να μην ανεβάζεις τίποτα στα social από την έξοδό σου είναι το νορμάλ;

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γινόταν αν είχαμε γνωριστεί κανονικά. Την είδα, με είδε, κάναμε μια βόλτα στο Στρέφη, εγκρίναμε ο ένας τον άλλο, όπως ακριβώς κάνουν και στην 'Α ΔΟΥ με το ΦΠΑ. Εκείνη όμως άρχισε να σκαλίζει τα social μου και να ψάχνει κοινούς γνωστούς κτλπ. Εντάξει, φυσιολογικό κάπως μπορείς να πεις. Εγώ δεν το κάνω αυτό πολύ, αλλά καταλαβαίνω. Κι όταν είδε το Insta μου φρίκαρε η κοπέλα. Ένα Insta γεμάτο μοντέλα, Influencers, χορεύτριες, γυμνάστριες, καλλιτέχνιδες και όλος ο γνωστός συρφετός. Καταλαβαίνετε πως δεν της άρεσε όλο αυτό. Με βρήκε φτηνό.

 

 
 

Εγώ προσπάθησα να της εξηγήσω πως αυτά ήταν πριν από εκείνη και πως η καραντίνα με είχε «τραυματίσει» σεξουαλικά. Με λίγα λόγια με είχε φάει η αγαμία. Τι να κάνω. Έλα όμως που εκείνης της έμεινε αυτή η πρώτη εντύπωση στο Insta. Και από τότε η ζωή μου είναι κόλαση. Ζηλεύει ακόμη και τα δέντρα, τα ρυάκια και τα χελιδόνια, ζηλεύει ακόμη και το σκύλο της όταν τον χαϊδεύω. Δεν το παίρνω πάνω μου, δεν καυχιέμαι, είναι πολύ μεγάλο μανίκι σας λέω.

Ετσι άλλαξα ρότα στο Insta, έγινα άνθρωπος, δεν έβλεπα πλέον «καλλιτεχνικά οπίσθια», ήμουν πλέον σοβαρός. Αναγνώριζα όμως το υπόγειο κύμα της ζήλιας της, υπήρχε εκεί, γιγαντιαίο, τεράστιο, απειλητικό. Το θέμα όμως ήταν πως δεν μπορούσα να δω την έκρηξη της. Και ξαφνικά εκεί που ήταν όλα καλά, εκείνη πέταγε τη βόμβα κι άρχιζε τα τρελά της. Γιατί κοιτούσα επίμονα στο τάδε πάρτι την τάδε γκόμενα, εγώ εντωμεταξύ (χωρίς πλάκα) να μην έχω ιδέα για τι πράγμα μιλάει.

 

 
 

Και να γίνεται αυτό σχεδόν κάθε εβδομάδα. Στην αρχή δεν ήξερα τι να κάνω και καθόμουν κι έτρωγα στη μάπα τα πυρά της, αμυνόμουν κι εγώ κι έτσι γινόταν χαμός. Πολύ «ξύλο». Τώρα όμως την έμαθα τη ζήλια της, ξέρω πως να την διαχειριστώ λίγο καλύτερα. Έτσι, από ανδρική αλληλεγγύη και μόνο, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τι ακριβώς κάνω έτσι ώστε να «επιβιώσω» από αυτόν τον υπόγειο «οχετό» ζήλιας που μολύνει τη σχέση μας.

Παρακάτω θα βρεις μερικά κόλπα και στρατηγικές έτσι ώστε να γλιτώσεις από την ζήλια της, χωρίς να την χωρίσεις και χωρίς να γίνετε μαλλιοκούβαρα από το «ξύλο»:

Η στρατηγική «το παίζω ultra γλυκούλης»

Κάπου εδώ βάζεις τα δυνατά σου και το παίζεις πολύ αγαπούλης, την καλοπιάνεις όταν αρχίζει τη γκρίνια με την τύπισσα που «κοίταζες επίμονα» στο πάρτι. Λες «έλα βρε μικρό μου, αφού ξέρεις πως μόνο εσένα κοιτάω πάντα, αλλά και να κοίταξα προς τα εκεί, ίσως ήταν ένα λάθος της τύχης». Παίρνεις το πιο γλυκό σου ύφος και στο τέλος της λες πως θα παραγγείλετε και την αγαπημένη της πίτσα το βράδυ.

Μήπως φταις κι εσύ λίγο για την παράφορη ζήλεια της;

Σε καμία περίπτωση δεν της πας κόντρα

Ποτέ μα πότε δεν λες τη φράση: «Μήπως είναι ιδέα σου;». Εκεί την έχεις πατήσει και το πάτε για επικό καβγά. Μία λέξη θα σου πω για να καταλάβεις πόσο άσχημο είναι: gaslighting. Δεν είναι καλό ούτε για σένα ούτε και γι’ αυτήν, γιατί και ιδέα της να είναι, πάλι εσύ θα βγεις χαμένος. Σίγουρα δεν πρέπει να νευριάσεις και να χάσεις την υπομονή σου. Σκέψου πως είσαι ένας Βούδας, ένα μάρτυρας της σχέσης σας, είσαι εκεί για να σώσεις την κατάσταση. Πρέπει να "σταυρωθείς" για το καλό όλων. 

 

 
 

Της κάνεις ανελέητο σεξ

Βλέπεις πως αρχίζει τη ζήλια; Ε λοιπόν άρπαξε την και ρίχτην στο κρεβάτι χωρίς λόγια. Εκεί όλα θα φτιάξουν πάραυτα. Το σεξ πάντα είναι μία διέξοδος που αποσυμπιέζει την ανασφάλεια της και πρέπει να το εκμεταλλευτείς. Επίσης το αλκοόλ σε αυτές τις περιπτώσεις δεν βοήθησε ποτέ κανέναν. Αυτές οι δουλειές για την αντιμετώπιση της ζήλιας της θέλουν αυστηρό sobriety.

Η έσχατη λύση

Αν όλα τα παραπάνω δεν πιάσουν, αν της έχεις κάνει το καλύτερο σεξ ever και πάλι γκρινιάζει για την «γκόμενα την ξανθιά που σου τρέχανε τα σάλια» από το πάρτι, ε τότε βάζουμε στο πλάνο το plan Ευθανασία. Εντάξει πλάκα κάνουμε. Εδώ όμως πρέπει να επιστρατεύσεις άλλα μέσα, ακόμη πιο ύπουλα, πιο ύπουλα ακόμη κι από την ζήλια της. Ξαφνικά σε πιάνει μία ζαλάδα, ένας πόνος στο στήθος, πηγαίνεις τουαλέτα και (δήθεν) κάνεις εμετό, παθαίνεις άσθμα, τα γόνατα σου παραλύουν. Σε ακραίες περιπτώσεις ζήλιας μπορεί ακόμη και να χρειαστεί να βάλεις θερμόμετρο και να αρχίσεις το τρίψιμο. Δεν είσαι καλά, κάτι έπαθες, μάλλον είναι εκείνο το χρόνιο πρόβλημα της καρδιάς που σου είχε πει κάποτε ο γιατρός πως έχεις. Δεν πρέπει να έχεις έντονες συγκινήσεις, απαγορεύεται. Και κάπου εκεί μαζεύεις τα πράγματα σου και πας μία βόλτα, ιδανικά μαζί της, γιατί είναι το στήριγμα σου. Κάνε την να αισθανθεί πως είναι η νοσοκόμα σου, πως στηρίζεσαι σε αυτήν για να κρατηθείς στη ζωή. Σίγουρη επιτυχία.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved