Μήπως πρέπει επιτέλους να μάθεις να ζεις με την σεξουαλική σου απογοήτευση;

Η σεξουαλική «απελπισία» είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους, είτε είσαι σε σχέση είτε όχι.

Δεν είναι λίγες οι φορές που αισθανόμαστε χάλια λόγω του ότι δεν παίρνουμε αυτό που θέλουμε από την σεξουαλική μας ζωή. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις η σεξουαλική μας ζωή είναι ανύπαρκτη, ειδικά κάποιες περιόδους του χρόνου. Οι επιστήμονες λένε πως αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό να συμβαίνει στους ανθρώπους και δεν πρέπει να μας ανησυχεί. Η σεξουαλική απογοήτευση είναι μία «πάθηση» που μπορεί να εμφανιστεί για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς είναι όταν δεν μπορούμε να φέρουμε σε οργασμό την κοπέλα μας για τον Α ή Β λόγο.  Διαπιστώθηκε ότι εκείνοι οι άνδρες που ανησυχούν για τον ανδρισμό τους, συχνά αισθάνονται καλύτερα για τον εαυτό τους, αν η σύντροφός τους φτάσει σε οργασμό μαζί τους.

 

 
 

Είναι μια υποσυνείδητη τόνωση του εγωισμού τους. Αλλά ενώ οι ίδιοι αισθάνονται καλύτερα, οι γυναίκες αισθάνονται χειρότερα, όταν τους βλέπουν να καυχιόνται για αυτό. Έτσι μπορεί να δημιουργηθεί μία ρήξη μέσα στο ζευγάρι. Αυτή μπορεί να γίνει πηγή σεξουαλικής απογοήτευσης γιατί τότε η γυναίκα απομακρύνεται από τον άντρα και ξενερώνει. Οι γυναίκες είναι πιο συναισθηματικά όντα.

 

 
 

Μετά έχουμε την άρνηση ενός άντρα να κάνει σεξ. Κι αυτό μπορεί να δημιουργηθεί από την χρόνια σεξουαλική του απογοήτευση που έχει συσσωρευθεί κατά καιρούς. Πολύ συχνά οι γυναίκες θεωρούν ότι οι άνδρες θέλουν πάντα να κάνουν σεξ, με αποτέλεσμα, όταν αυτό δεν συμβαίνει, να κατηγορούν τους εαυτούς τους και να αισθάνονται μη επιθυμητές. Ακόμα όμως κι εάν η απώλεια του σεξουαλικού ενδιαφέροντος του συντρόφου τους για τις ίδιες είναι η πρώτη εξήγηση που έρχεται στο μυαλό τους, στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάνουν τον άνδρα να μη διεκδικεί σεξουαλικά τη σύντροφό του. Ένας από αυτούς είναι η σεξουαλική απογοήτευση.

 

Πώς θα αναβαθμίσεις την σεξουαλική σου απόδοση μόνο με μία απλή κίνηση

 

 
 

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που μπορεί ένας άνδρας να πάσχει από χρόνια σεξουαλική απογοήτευση; Η χαμηλή τεστοστερόνη μπορεί να είναι ένας από αυτούς τους λόγους. Τα επίπεδα τεστοστερόνης σχετίζονται με τη σεξουαλική διέγερση του άνδρα. Όταν η σεξουαλική επιθυμία φθίνει και η σεξουαλική εμπειρία στο πλαίσιο της σχέσης διαφέρει από αυτή του παρελθόντος, είναι καιρός ο άνδρας να επισκεφτεί κάποιον ειδικό.

Κάποιες φορές υπάρχουν σημαντικά προβλήματα υγείας που προκαλούν τη μείωση της τεστοστερόνης, αλλά συχνά τα επίπεδα της ορμόνης μειώνονται χωρίς κάποιο σημαντικό λόγο και οδηγούν σε μειωμένη σεξουαλική επιθυμία και στυτικά προβλήματα.

Υπάρχουν όμως κι άλλες αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον σε σεξουαλική κατάθλιψη. Εμείς αναλύουμε παρακάτω μερικές από τις πιο συχνές:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved