Η απειλή του κωδωνοκρούστη

Είχες και εσύ πρώην που σου βαρούσε τα κουδούνια νυχτιάτικο; Μια αληθινή ιστορία που ευχόμαστε να ζήσουμε.

Οι σχέσεις είναι για να μας κάνουν σοφότερους.   Όταν αυτή τελειώσει, να έχεις κάνεις κτήμα σου κάποιες καταστάσεις που βίωσες έτσι ώστε να γίνεις καλύτερος. Ή και όχι. Γιατί υπάρχουν και κάποιες σχέσεις, που το μόνο που προσέφεραν ήταν εντάσεις, βρισίδια, μικρότητες και ψυχοφάρμακα. Δεν υπάρχει καθόλου υπερβολή στα παραπάνω. Όλοι μας έχουμε βιώσει ή έχουμε ακούσει τουλάχιστον για μία σχέση που είναι βγαλμένη από τις Οικογενειακές Ιστορίες. Η πρώην που βαράει τα κουδούνια είναι από αυτές. Το να έρχεται στη δουλειά είναι Αμερικάνικη ιστορία.

 

 

Γνωρίζουμε καλά πως κάποιες σχέσεις φαίνονται από την αρχή προβληματικές. Ή ούτε καν σχέσεις, συναναστροφές. Και παρόλα αυτά τις προχωρούμε γιατί κάτι έχουν να μας δώσουν – έστω και εφήμερο. Αυτό που δεν σκεφτόμαστε πολλές φορές, είναι το «μετά». Ότι δηλαδή πως θα καταλήξει η κατάσταση, αν όλο αυτό φτάσει στο τέλος του; Και για να είμαστε και πιο συγκεκριμένοι, μήπως έχουμε μπλέξει με καμιά τρελή που δεν θα μας αφήσει τόσο εύκολα; Ενίοτε βέβαια, είμαστε και εμείς τρελοί και κάνουμε χειρότερα καραγκιοζιλίκια, αλλά ας δούμε αυτή την αληθινή ιστορία.

Στο Ratpack έχουμε ένα γύπα που μπλέκει συχνά.

Ο φίλος, που θα τον ονομάσουμε Γιώργο, άργησε στα μυαλά του αλλά τελικά πήρε μπρος. Είπε δηλαδή στον εαυτό του ότι, μπορεί στο κρεβάτι να πέρασε υπέροχα, αλλά τέλος πάντων τα γούστα του δεν είναι τύπισσες με πλαστικό στήθος, χείλη που φουσκώνουν σαν σαμπρέλα και ζυγωματικά που δεν κουνιούνται ούτε από αρσιβαρίστα. Είπε ότι πέρασε και εκείνος και εκείνη καλά και άφησε αυτό το προφίλ στην άκρη για ένα πολύ βασικότερο λόγο: ότι έπαιρνε σήματα πως στα μυαλά της δεν είναι και πολύ καλά. Πέρα του ότι είχε βιώσει σκηνικά που περιλάμβαναν ουρλιαχτά στο αυτοκίνητο, σπάσιμο γυαλικών στο σαλόνι και υστερίες στα social media, δεν σκέφτηκε ποτέ το κουδούνι. Μας το είπε ξεκάθαρα.

«Έμπλεξα με κοπέλα κωδωνοκρούστη»

Γιατί όταν ο Γιώργος βρήκε επιτέλους ένα κορίτσι που τον αγάπησε και την αγάπησε, που ήταν στα μυαλά της πιο υπέροχη από ότι ήταν στην εξωτερική της εμφάνιση -και εκείνος αυτό το αγάπησε ακόμη περισσότερο- δεν σκέφτηκε πως αυτό το εφήμερο λάθος του θα επέστρεφε. Και έπεσε το κουδούνι και έπρεπε να εξηγήσει στην κοπέλα του ποια είναι αυτή που βαράει και τι ακριβώς γυρεύει στην είσοδο. Και πολλές φορές το «η πρώην μου είναι τρελή» δεν λέει κάτι στη νέα σου κοπέλα. Χώρια του ότι σε κοιτάζει με μία αηδία και σου λέει «μπράβο ρε, να χαίρεσαι τα γούστα σου». Και τι να της πεις; Άδικο έχει;

 

 

Τι και αν απείλησε να φωνάξει αστυνομίες, δεν ήρθε μία φορά αλλά τρεις και εκεί πραγματικά δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο παρά να πάρεις ασφαλιστικά μέτρα. Επειδή όμως η ζωή είναι μικρή για να μπλέκουμε με όλους τους παλαβούς, καλύτερα να μην αγνοείς τα σήματα που παίρνεις και να κάνεις την σοφή κίνηση μια ώρα νωρίτερα.

ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΜΑΚΡΙΑ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved