pexels Η ερωτική ζωή των ανδρών της Gen Z

Ρωτήσαμε 4 άνδρες της Gen Z σχετικά με τις απολαύσεις και τα προβλήματα της γενιάς τους.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ για τη σχέση που έχει η νέα γενιά με το σεξ; Κάνουν περισσότερο ή λιγότερο; Ποια είναι εκείνα που τους προβληματίζουν και ποια εκείνα που τους προσφέρουν απόλαυση; Η ελεύθερη πρόσβαση στο πορνό γέννησε προσδοκίες που διαψεύστηκαν στην πραγματικότητα; Όλα όσα θέλησες ποτέ να ρωτήσεις, το κάναμε εμείς στο Ratpack και παρακάτω σου απαντούν 4 εκπρόσωποι της Gen Z.

Πόσο συχνά κάνεις σεξ;

Δ.Μ.(24 ετών): Λόγω ότι βρίσκομαι σε σχέση, 4-5 φορές την βδομάδα 

Σ.Κ. (25 ετών): Αυτή τη περίοδο είμαι single οπότε δεν υπάρχει κάτι στάνταρ. Όταν ήμουν σε σχέση τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

Θ.Λ. (23 ετών): Είμαι σε σχέση εδώ και 4 χρόνια οπότε νομίζω είναι λογικό να έχει μειωθεί η συχνότητα που κάνουμε σεξ με την κοπέλα μου. Θα απαντήσω 3-4 φορές τη βδομάδα.

Α.Ν. (20 ετών): Γενικά είμαι σε μια φάση που βγαίνω με φίλους και αράζω. Υπάρχουν μήνες που δεν κάνω και άλλους κάτι παίζει. Δεν είμαι και τόσο σταθερός.

Ποια είναι τα προβλήματα που βιώνει η δική σου γενιά στο σεξ;

Δ.Μ.: Εξαιτίας της μεγάλης προβολής της βιομηχανίας του πορνό, έχουμε υψηλότερες βλέψεις από τον εαυτό μας και την σύντροφο μας με αποτέλεσμα να το σκεφτόμαστε και να ξενερώνουμε

Σ.Κ.: Πολλές φορές είναι η έλλειψη επικοινωνίας και οι προσδοκίες που έχουμε από τον εαυτό μας αλλά και την σύντροφό μας. Δε μιλάμε και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Αν μιλούσαμε, τα πάντα θα ήταν διαφορετικά.

Θ.Λ.: Στο προσωπικό επίπεδο δεν έχω κάποιο πρόβλημα, κυρίως επειδή είμαι σε σχέση εδώ και τόσα χρόνια και όλα έχουν πάρει το δρόμο τους. Πολλοί φίλοι βέβαια ακούω ότι δοκιμάζουν περίεργα «κόλπα» με τις γυναίκες που συνευρίσκονται αλλά νομίζω ότι είναι απλώς ένας τρόπος να κρύψουν πράγματα τα οποία ΔΕΝ κάνουν. Το τονίζω.

Α.Ν.: Γενικά δεν βρίσκουμε εύκολα ένα ταίρι να κάτσουμε μαζί καιρό. Δηλαδή μετά από 2-3 μήνες δεν ταιριάζουμε και «σπάμε».

 

 

Σου έχει τύχει ποτέ «αποτυχία» στο σεξ και πώς το διαχειρίζεσαι;

Δ.Μ.: Ναι προφανώς αρκετές φορές. Όταν είσαι με άτομο που δεν έχεις προλάβει να οικειοποιηθείς σωματικά με αρκετό άγχος αλλά το διαχειρίζεσαι με ειλικρίνεια γιατί μετά κοροϊδεύεις τον εαυτό σου. Το σκέφτεσαι μετά μόνος σου συν ότι σίγουρα θα έχει συμβεί ξανά και στον παρτενέρ σου οπότε δεν έχει νόημα. It’s normal

Σ.Κ.: Φυσικά όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Στην αρχή με πήρε από κάτω και πίστευα πως έχω κάποιο πρόβλημα. Ντράπηκα για τον εαυτό μου. Πλέον κατανοώ πως είναι μέρος της σεξουαλικής μας ζωής και οφείλουμε να το κατανοήσουμε και να μην το αφήσουμε να μας καταβάλλει.

Θ.Λ.: Ομολογώ πώς είμαι από αυτούς που μέχρι σήμερα είχαν μία «αναποδιά» μονάχα και αυτή ήταν την πρώτη φορά με την κοπέλα μου επειδή μου άρεσε πολύ και ψιλοέτρεμα. Και εκεί ήταν πραγματικά τόσο καθησυχαστική που μετά από πέντε λεπτά δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να ολοκληρώσουμε. Γενικά δεν έχω κάποια άλλη κακή στιγμή για να απαντήσω.

Α.Ν.: Γενικώς επειδή αγχώνομαι μου έχει τύχει ορισμένες φορές και είναι πραγματικά εκνευριστικό. Κυρίως γιατί οι κοπέλες πολλές φορές είναι κακές και μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις πολύ άσχημα. Θα το πουν σε πολλούς και επειδή όλοι γνωριζόμαστε με τα social media μαθαίνεις ότι ξέρουν την «αποτυχία» σου και οι πλέον άκυροι.

Πώς φαντάζεσαι την απόλυτη ερωτική εμπειρία;

Δ.Μ.: Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο φετίχ οπότε το μόνο που μπορώ να πω είναι να βλέπω ικανοποιημένη την παρτενέρ μου

Σ.Κ.: Δύσκολη ερώτηση. Θεωρώ πως η απόλυτη ερωτική εμπειρία είναι εκείνη που θα εκτοξεύσει τη λίμπιντο και το πάθος με την κοπέλα μου. Εκείνη που θα μας χαρίσει μία εμπειρία που θα τη θυμόμαστε για πάντα.

Θ.Λ.: Δεν ξέρω αν τη διαφορά θα κάνει το κορίτσι συγκεκριμένα με το οποίο θα βρίσκομαι, ούτε ο αριθμός των ανθρώπων. Για μένα το ιδανικό είναι το μέρος. Επειδή είμαι των ακριβών αυτοκινήτων θα μου άρεσε να κάνω σεξ πάνω στο καπό μιας Maserati.

Α.Ν.: Γενικώς έχω πολλές σκέψεις πάνω σε αυτό. Ιδανικό μέρος θα ήταν ένα τζακούζι ή ένα μέρος μασάζ όπου σε περιποιούνται και μετά «περιποιείστε» μαζί.

 

 

Φοβάσαι να μιλήσεις με τους κολλητούς σου για τα προβλήματα στο σεξ; Υπάρχουν ταμπού ανάμεσά σας;

Δ.Μ.: Αν κάτι μας προβληματίζει μιλάμε ανοιχτά, δεν νομίζω ότι έχουμε τέτοια θέματα.

Σ.Κ.: Σε μικρότερη ηλικία, ναι. Πλέον όχι και τόσο. Αν και να σου πω την αλήθεια δε μιλάμε συχνά γι’ αυτά τα θέματα. Προσωπικά είμαι πιο κλειστός χαρακτήρας και τα προβλήματα τα συζητώ μόνο με το άτομο που με αφορά. Δηλαδή την εκάστοτε κοπέλα μου.

Θ.Λ.: Με τους πιο κοντινούς τα συζητάμε όλα. Αλλά είμαστε μόνο τρεις και ξέρουμε ότι δεν βγαίνει τίποτα παραέξω. Ευτυχώς δεν υπάρχει φθόνος και ζήλεια μεταξύ μας οπότε κάθε φορά βοηθάμε ο ένας τον άλλον με τα θέματά μας. Θέλω να πω δεν θα βγει παραέξω αν κάποιος έχει βγάλει κονδυλώματα παραδείγματος χάριν.

Α.Ν.: Νομίζω ο λόγος που φοβάμαι να μιλήσω στους κολλητούς μου για θέματα σεξ δεν είναι ότι θα το πουν σε άλλους, αλλά ότι δεν έχουν και μεγάλη εμπειρία πάνω στο θέμα. Τους καταλαβαίνεις από χιλιόμετρα όταν σου λένε κάτι για το σεξ και λένε ψέματα.

Η γενιά των millennials δεν είχε πρόσβαση στο ελεύθερο πορνό. Για τη γενιά της Gen Z ήταν πιο εύκολο και γαλουχήθηκε μέσα από αυτό. Ποιες προσδοκίες που γεννήθηκαν διαψεύστηκαν στην πραγματικότητα;

Δ.Μ.: Όπως είπα και πάνω επηρεάζει παρά πολύ αρνητικά. Σχετικά με την ερώτηση πιστεύω είναι ανάλογα και με το είδος που προτιμάει ο καθένας. Αλλά όπως και να έχει είναι ηθοποιοί, απέχει αρκετά από την πραγματικά σε όλους τους τομείς.

Σ.Κ.: Ξεκάθαρα. Το πορνό δεν έχει κάτι το αρνητικό ωστόσο το πρόβλημα είναι πως γιγαντώνει τις προσδοκίες μας. Δημιουργεί ψευδαισθήσεις αναφορικά με τη σεξ και μύθους που δεν ισχύουν στην πραγματικότητα. Η συμβουλή που θα δώσω στον οποιονδήποτε εκεί έξω είναι να μην μπαίνει σε αυτό το τριπάκι γιατί μόνο κακό θα του κάνει.

Θ.Λ.: Επειδή είμαι σχεσάκιας γενικά δεν έχω τόση επαφή με το πορνό, ακριβώς γιατί έμαθα το σεξ μέσα από την πρώτη μου σχέση με την οποία ήμασταν μαζί στο σχολείο από τα 14 μέχρι τα 17 και το ανακαλύψαμε μαζί. Γενικά δεν μου έχει χρειαστεί το πορνό μέχρι σήμερα οπότε δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος να απαντήσω.

Α.Ν.: Γενικά δεν το παραδέχομαι αλλά βλέπω αρκετά πριν πάω για ύπνο. Πιο πολύ βλέπω σκηνικά που ξέρω ότι δύσκολα θα γίνουν στην πραγματικότητα. Όπως το κλασικό που ο ντελιβεράς πάει την πίτσα στο σπίτι, ανοίγει η γυναίκα γυμνή και καταλήγουν στο κρεβάτι. Αυτά δεν γίνονται αλλά δεν είναι κακό story.

Από ποια ηλικία κάνεις σεξ; Θεωρείς πως η δική σου γενιά μπαίνει από μικρή ηλικία στη «μάχη»;

Δ.Μ.: Η πρώτη απόπειρα έγινε στα 16. Γελάω!  Σχετικά μικρός πιστεύω αλλά ακόμα και τώρα που το σκέφτομαι δεν το μετανιώνω, ήταν κάτι που ένιωσα. Ναι πιστεύω ότι βιαζόμαστε να μεγαλώσουμε γενικά και δεν το πολυσκεφτόμαστε. Επιρροές από πρότυπα παίζουν καθοριστικό ρόλο συν ότι είναι μια ηλικία που θες να “φλεξάρεις” τα πάντα.

Σ.Κ.: Προσωπικά μπήκα στη μάχη στα 19. Άργησα σε σύγκριση με τη δική μου γενιά. Το πρόβλημα είναι πως υπάρχει μια βιασύνη αναφορικά με το σεξ και την πρώτη εμπειρία. Δε θεωρώ πως υπάρχει μαγικός αριθμός αλλά το πότε θα νιώσει το κάθε άτομο έτοιμο ώστε να ανακαλύψει τον έρωτα. Σίγουρα οι καταβολές που έχουμε από την κοινωνία, μας οδηγούν σε λάθος μονοπάτια και βεβιασμένες επιλογές.

Θ.Λ.: Σεξ έκανα για πρώτη φορά όταν ήμουν Α’ Λυκείου αλλά ήταν περισσότερο για να λέμε ότι το έχουμε κάνει. Έχω φίλους και γνωστούς που έχουν κάνει σεξ από τη Β’ Γυμνασίου να φανταστείς αλλά νομίζω ότι πλέον δεν το έχουν τόσο ψηλά. Νομίζω ότι όταν το κάνεις από μικρή ηλικία απλώς το κάνεις για να λες ότι δεν είσαι πλέον παρθένος και όχι άμα είσαι έτοιμος.

Α.Ν.: Ξέρω πολλούς που το έκαναν στην Γ’ Γυμνασίου, εγώ πάλι άργησα αρκετά, στα 18 μου. Είχε πέσει η πρόταση να πάω σε στούντιο αλλά τελικά δεν ήταν έγινε.

Θεωρείς πως η σεξουαλική απελευθέρωση που βιώνει η δική σου γενιά και η απενεχοποίηση του σεξ έχει οδηγήσει στο να... απομυθοποιηθεί ή το έχει βελτιώσει;

Δ.Μ.: Κοίταξε είμαι 24, πριν 2-3 χρόνια δεν νομίζω να το σκεφτόμουν με  τον ίδιο τρόπο και να είχα την ίδια άποψη. Καταρχήν πλέον πιστεύω ότι ο καθένας πρέπει να κάνει όσο θέλει, με όποιον θέλει και όποτε θέλει (προφανώς με συγκατάθεση) χωρίς να κρίνεται. Αυτό σίγουρα είναι ένα θετικό πρόσημο ώστε να το βελτιώσει. Από την άλλη είναι ανάλογα την περίσταση που βρίσκεται ο καθένας και ανάλογα τον παρτενέρ. Δεν το απομυθοποιείς απλώς με κάποια άτομα το κανείς απλά για ευχαρίστηση και με κάποια αλλά τελείως συναισθηματικά.

Σ.Κ.: Οι ενοχές απολαύσεις είναι απολαύσεις διότι είναι ένοχες. Διαφορετικά τι θα ήμασταν χωρίς αυτές; Η σεξουαλική απελευθέρωση σίγουρα είναι ένα θετικό βήμα. Ένα προοδευτικό βήμα που μόνο καλό κάνει στην εκάστοτε κοινωνία. Δεν υπάρχουν ταμπού και κόμπλεξ που θα συναντήσεις στην πορεία. Ωστόσο αυτή η τεράστια απελευθέρωση έχει απομυθοποιήσει την έννοια του σεξ. Το έχει κάνει να μην φαντάζει ως κάτι τόσο το σημαντικό. Το αν αυτό είναι καλό ή κακό, θα δείξει στην πορεία.

Θ.Λ.: Εξαρτάται νομίζω στο πώς το «γνωρίζεις». Νομίζω ότι άμα το κάνεις έτσι για να λες ότι το έκανες και συνεχίσεις να το αντιμετωπίζεις με τον ίδιο τρόπο απλώς το απομυθοποιείς. Αν πάλι είσαι σε σχέση και μπεις πιο ήπια σε αυτό τότε νομίζω έχεις περιθώρια να ανακαλύψεις όλες του τις «διαφάνειες».

Α.Ν.: Ιδανικά θα ήθελα να κάνω σεξ και να έχω συναισθήματα για την κοπέλα με την οποία συνευρίσκομαι. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν το έχω καταφέρει και όσο να είναι με έχει στιγματήσει μέχρι στιγμής. Τόσο στις σχέσεις, όσο και στο σεξ. Μου κάθεται άσχημα να κάνεις σεξ με μια κοπέλα και την επόμενη μέρα να μαθαίνεις ότι είναι κοπέλα ενός άλλου.

 

 

Η δική σου γενιά θεωρεί cringe ή άδικο κόπο το να φλερτάρεις από κοντά; Από τη στιγμή που υπάρχουν social media και πλατφόρμες γνωριμιών;

Δ.Μ.: Έπεσες στην περίπτωση. Εγώ θεωρώ cringe το να φλερτάρεις από τα social γιατί θεωρώ ακραία δύσκολο το πώς μπορώ να αρχίσω μια συζήτηση με ένα άτομο που δεν γνωρίζω και δεν ξέρω κανένα ενδιαφέρον του. Αυτή η φούσκα με τα social πιστεύω σκάει σιγά σιγά τουλάχιστον στον δικό μου τον κύκλo. Σίγουρα βοηθάει αλλά με άτομα που έχετε δείξει κάποιο ενδιαφέρον κάποια άλλη στιγμή της ζωής σας. Μπορεί να κάνω και λάθος. Όσο για τις πλατφόρμες γνωριμιών, το ξέρω δεν είναι σωστό σκεπτικό γιατί δεν πρέπει να σε νοιάζουν οι άλλοι αλλά ντρέπομαι να ανοίξω σε περίπτωση που “πέσω πάνω σε κάποιον γνωστό”.

Σ.Κ.: Πιστεύω πως υπάρχει κορεσμός αναφορικά με το φλερτ στα social media. Έχω διαπιστώσει πως τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι άνδρες φλερτάρουν σε μπαρ και κλαμπ. Η φάση με τα social και τις πλατφόρμες γνωριμιών έχει αρχίσει και κουράζει. Εξάλλου ποτέ δεν ήμουν υπέρμαχος αυτής της τάσης και πιστεύω πως από κοντά τα πάντα είναι πιο αληθινά και δημιουργούνται καλύτερες σχέσεις.

Θ.Λ.: Πάλι στον λάθος άνθρωπο απευθύνθηκες, τον σχεσάκια. Αλλά βάση όσων βλέπω από φίλους το Tinder και το Badoo έχει γίνει δεύτερη φύση. Ελάχιστοι έχω ακούσει να γνωρίσουν κάποια σε ένα πάρτι ή μέσω κοινών γνωστών.

Α.Ν.: Η αλήθεια είναι ότι τα Instagram είναι μέχρι στιγμής το τέλειο μέσο για να μιλήσεις. Βλέπω μεγαλύτερους που πηγαίνουν και φλερτάρουν γυναίκες στο μπαρ τις οποίες δεν γνωρίζουν και μου φαίνεται πολύ περίεργο.

Τι θα θέλατε να είχατε μάθει μέσω της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης που δε μάθατε ποτέ από το σχολείο;

Δ.Μ.: Φίλοι μου Σκανδιναβοί και Ρώσοι το έχουν ως κανονικό μάθημα αν δεν κάνω λάθος στην δικιά μας 1η λυκείου. Οπότε δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να πω. Υπάρχει τεράστια έλλειψη γνώσεων πάνω σε αυτό το θέμα. Όπως είπα είμαι 24 και ακόμα πιστεύω ότι δεν είμαι πλήρως ενημερωμένος για το σώμα, το σώμα του άλλου φύλου και ότι άλλο περιλαμβάνει αυτός ο κύκλος. Δεν ξέρω αν κολλάει με την ερώτηση σου αλλά ένα πράγμα που θα ήθελα να μάθαινα και να μας είχαν ενημερώσει είναι τα όρια που πρέπει να βάζουμε και το πότε μια πράξη σταματάει να είναι συνετή και ότι έχει να κάνει μα αυτό το κομμάτι συμπεριφορά, αντιμετώπιση κλπ.

Σ.Κ.: Σίγουρα το πώς να αντιλαμβάνομαι το γυναικείο σώμα. Το ποιες είναι οι ανάγκες του. Επίσης να διαχειρίζομαι πιο εύκολα τις αποτυχίες. Είναι μαθήματα που δεν τα γνωρίζουμε και τα συναντάμε μπροστά μας. Είναι αναγκαίο να μπει η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία. Δεν υπάρχει κάτι το πρόστυχο, παρά μόνο μάθημα ώστε να είμασει πιο υγιείς και να παίρνουμε τις προφυλάξεις μας.

Θ.Λ.:  Να προσέχουμε λίγο παραπάνω στο συγκεκριμένο μάθημα, ειδικά εκεί που λέει ότι το προφυλακτικό το χρησιμοποιείς και για άλλο λόγο πέρα από το να μην γονιμοποιείς ή να μην πάθεις AIDS.

Α.Ν.: Αν μπορούσε να διδαχτεί η ηθική και στη σεξουαλική διαπαιδαγώγιση, θα ήθελα πολύ να συμβεί.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved