«Δεν τρώω ποτέ παντόφλα»: Ναι και μετά ξύπνησες

Σε ελεύθερη μετάφραση, το ψέμα που κάθε άντρας λέει στον εαυτό του.

Ποτέ και κανείς άντρας δεν τρώει παντόφλα. Έτσι είναι άλλωστε η φύση του, να επιβάλλεται, να μην δέχεται διαταγές και ποτέ να μην υποχωρεί. Σε κάθε συζήτηση άλλωστε μεταξύ αντρών αυτό ισχύει, εκεί που ακούς κάτι ατακάρες τύπου «με έπρηξε και την έστειλα στη μανούλα της», «την έχω σήκω-σήκω, κάτσε-κάτσε» ή «θα βγαίνω όποτε θέλω και μη μου τα πρήζεις» από κάτι τύπους που δεν μπορούν να επιβληθούν ούτε σε χάμστερ αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Τα ψέματα που λες στις γυναίκες αλλά ποτέ δεν σε πιστεύουν.

Ας το παραδεχτείς, δεν είναι κακό. Εφόσον είσαι σε μια σχέση δεν γίνεται να μην έχει πέσει ποτέ παντόφλα, εκτός και αν έχουν καεί όλοι οι φούρνοι της Ελλάδας ή απλά δεν έχεις φίλους και είσαι φουλ αγκυστρωμένος πάνω της επομένως η παντόφλα που τρως είναι για να την αφήσεις και λίγο στην ησυχία της.

 

 

Κάθε άντρας σε σχέση έχει δεχτεί να του χτυπήσουν από ένα «τατουάζ παντόφλας», το θέμα είναι όμως τι είδους παντοφλάκιας είναι. Διάβασε τις τρεις κατηγορίες, ύστερα βάλε το χέρι στην καρδιά και ψήφισε ποιος είσαι. Όχι τίποτα άλλο για να μάθουμε πραγματικά την αναλογία των παντοφλάκηδων ανάμεσά μας.

 

#1: Ο «είμαι παντοφλάκιας και μ’ αρέσει»

Περήφανος ανήρ, όχι γιατί επιβάλλεται αλλά το αντίθετο. Τον «μαστιγώνουν» στη σχέση, άλλη περισσότερο, άλλη λιγότερο, εκείνος όμως δεν το βλέπει σαν παιχνίδι εξουσίας αλλά σαν σημάδι αγάπης και ενδιαφέροντος. «Πρέπει να γυρίσω σπίτι, με περιμένει η Σοφία γιατί μου κάνει γεμιστά» λέει περήφανος την ώρα που η παρέα ετοιμάζεται να παραγγείλει σουβλάκια βλέποντας μπάλα. Τι να του πεις τώρα; Αφού τρώει παντόφλα και του αρέσει, τουλάχιστον είναι ευτυχισμένος. Η ευτυχία άλλωστε είναι ο απόλυτος στόχος αυτής της ζωής. Αν δεν καταλαβαίνει ο φίλος ότι γίνεται γελοίος δεν μπορεί να κάνει κανείς τίποτα. Απλά φρόντισε μην γίνεις και εσύ έτσι.

Aυτό είναι το χειρότερο «παράσημο» όταν τρως παντόφλα στη σχέση σου.

 

#2: Ο «εγώ της ρίχνω παντόφλα» παρότι έχει αποτύπωμα Mitsuko στο μέτωπο

Θράσος μεγάλο αυτός ο υπερ-παντόφλας. Είναι ο τύπος που εκδικείται την καταπιεστική σχέση του λέγοντας σε όλους πως αν τη χωρίσει «η άλλη θα πέσει σε κατάθλιψη», ότι τον ζηλεύει αλλά δεν του κουνάει ποτέ το δάχτυλο γιατί την έχει σούζα και αυτός την κερατώνει όλη την ώρα γιατί (προφανώς) δεν μπορεί να είναι μονογαμικός. Ατακάρες που μας διασκεδάζουν και πραγματικά σε ένα πολύ εύπιστο κοινό θα κέρδιζε πόντους αρρενωπότητας, στην πραγματικότητα όμως απλά επιχειρεί να δημιουργήσει μια virtual reality που ούτε στα όνειρά του δεν έχει δει. Στο μυαλό του είναι σαν τον Neo στο Matrix – κάνει δηλαδή ό,τι θέλει- στην πραγματικότητα όμως δεν έχει καν τα κότσια να πει τη γνώμη του, και κυρίως, τρέμει το φυλλοκάρδι του να χωρίσει. Ακόμα και αν την κερατώνει, είναι δούλος και το ξέρει ακόμα και η «παράνομη».    

 

 

#3: Υπάρχει και ο «αυτοπαντοφλάκιας»

Πολλοί ονειρεύονται να αδυνατίσουν, άλλοι πάλι να πλουτίσουν και υπάρχουν και αυτοί που ελπίζουν να συλλέξουν παντόφλα. Σαν μια προέκταση της πρώτης κατηγορίας ένα πράγμα, είναι οι τύποι που θέλουν ένα παραπάνω ενδιαφέρον από το κορίτσι αλλά αντί για αυτό εισπράττουν… ελευθερία. Ώρες-ώρες θυμίζουν κατοικίδια, αναζητούν το λουρί γιατί κάποια πρέπει να τους οδηγήσει, έστω και για κατούρημα. Πρόκειται για τον τύπο που θα πει σε όλους ότι πρέπει να μείνουν σπίτι με το κορίτσι γιατί το έχουν λιώσει στην έξοδο με τους κολλητούς, ασχέτως αν οι κολλητοί έχουν να τον δουν από τους Ολυμπιακούς του 2004. Σε αυτή τη ζωή όλοι επιθυμούμε αυτό που δεν έχουμε. Και η παντόφλα, όταν δεν εξυπακούεται, βρίσκεται σε πολύ μεγάλη ζήτηση.

Για πες τώρα λοιπόν σε ποια κατηγορία «παντοφλάκια» ανήκεις;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved