pexels Αν πας Ινδονησία παίζει να σε βάλουν φυλακή επειδή θέλεις να κάνεις σεξ

Ένας νέος νόμος-τρόμος θέλει τουρίστες και ντόπιους να κάνουν σεξ μόνο αν είναι παντρεμένοι.

Ίσως ακούγεται νόμος από τον μεσαίωνα της Ιεράς Εξέτασης αλλά όσο κι αν σου μοιάζει απίστευτο, είναι αλήθεια. Στην Ινδονησία μόλις πήγαν πολλά, πολλά χρόνια πίσω καθώς ψήφισαν έναν νόμο που απαγορεύει το σεξ στους ντόπιους αλλά και στους τουρίστες, οι οποίοι δεν είναι παντρεμένοι. Με λίγα λόγια η κυβέρνηση της Ινδονησίας επιτρέπει να κάνεις σεξ μόνο με την γυναίκα σου, αν και μόνο την έχεις παντρευτεί επίσημα. Οπότε καταλαβαίνουμε πως ο τουρισμός θα πέσει κατακόρυφα ή απλά όλοι θα περνάνε μία νύχτα στο κρατητήριο επειδή γνώρισαν μία γυναίκα κι απλά έκαναν σεξ.

 

 
 

Σύμφωνα με το BBC, οι νέοι νόμοι σημαίνουν ότι το σεξ εκτός γάμου θα επιφέρει ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους (ακόμη και για ζευγάρια) στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας. Οι ανύπαντροι σύντροφοι θα απαγορευθούν επίσης να ζουν μαζί και η μοιχεία θα είναι σύντομα αδίκημα που θα καταδικαστεί στη φυλακή. Αυτά τα νέα μέτρα είναι ενημερώσεις των υφιστάμενων νόμων, αλλά δεν εφαρμόστηκαν (και ένα παρόμοιο μέτρο του 2019 συνάντησε αντίσταση πολιτών και δικαστηρίων… η οποία προκάλεσε καθυστέρηση, αλλά δεν εμπόδισε τη χώρα να καίει σεξουαλικά παιχνίδια ένα χρόνο αργότερα). Ο μεσαίωνας επιστρέφει δριμύτερος στην Ινδονησία και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ακριβώς. Φυσικά μπορεί κανείς να υποψιαστεί πως όλο αυτό είναι μία απόρροια ενός θρησκευτικού φανατισμού ο οποίος γιγαντώνεται υπογείως.

Τι συμβαίνει στο σεξ και η κοπέλα σου βάζει τα κλάματα;

 

 
 

Οι νέοι και ενημερωμένοι νόμοι πρόκειται να τεθούν σε ισχύ το 2025, αλλά οι ταξιδιώτες στη χώρα - ειδικά σε ημιαυτόνομες και πιο φιλικές προς τους τουρίστες περιοχές όπως το Μπαλί - θα πρέπει πιθανώς να αρχίσουν να το λαμβάνουν υπόψιν τους πολύ σοβαρά. «Είναι δύσκολο να δει κανείς πώς οι άγαμοι τουρίστες δεν θα έβαζαν τον εαυτό τους σε κίνδυνο σύμφωνα με αυτούς τους νέους νόμους, εάν μοιράζονται ένα δωμάτιο ξενοδοχείου», όπως σημειώνει η ταξιδιωτική ιστοσελίδα God Save the Points, επισημαίνοντας επίσης ότι οι αρχές της χώρας «δεν είναι ξένες στη διαφθορά και τη δωροδοκία».

Εμάς μας φαίνεται πραγματικά αδιανόητο όλο αυτό το νομοσχέδιο της Ινδονησίας το οποίο ουσιαστικά είναι φασιστικό και απολυταρχικό. Οι αντιδράσεις από τους πολίτες της χώρας είναι πολύ έντονες αλλά η κυβέρνηση δεν φαίνεται να πτοείται. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ουσιαστικά τι κέρδος μπορεί να έχει μία ολόκληρη χώρα από ένα τέτοιο χαζό μέτρο που απλά πηγαίνει πίσω 1.000 χρόνια έναν ολόκληρο λαό. Κάποια πράγματα που γίνονται στον κόσμο είναι απλά ακατανόητα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved