Pexels Ακόμη και το «κρεβάτι» έχει τον δικό του αλγόριθμο

Οι Ταοϊστές ξέρανε τι κάνανε, είχαν μάλιστα βγάλει δικό τους σύστημα για καλό σεξ.

Πριν 2000 χρόνια ίσως και περισσότερα οι Ταοϊστές Κινέζοι γιατροί έγραφαν βιβλία για τον έρωτα και την αγάπη. Ήξεραν ότι η καλή ερωτική ζωή ήταν απαραίτητη για την σωματική και ψυχική υγεία και των δυο φύλων. Ο έρωτας δεν ήταν μονάχα απόλαυση. Ήταν το μέσο για τη διατήρηση της μακροζωίας. Το ερωτικό Τάο η φιλοσοφία των Κινέζων για τον έρωτα έπεσε στα χέρια μας. Οι συμβουλές αυτές δεν είναι ιατρικές και δεν μπορούν να τις υποκαταστήσουν αλλά μπορεί να φανούν χρήσιμες σε κάποια απλά πρακτικά ζητήματα του σεξ.

Λίγα πράγματα στη ζωή είναι τόσο συναρπαστικά όσο το αιδοίο μιας γυναίκας. Το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις γι' αυτό είναι ότι μπορεί να σου προσφέρει απεριόριστη ικανοποίηση. Ακόμα πιο ενδιαφέρων, όμως, είναι ο τρόπος με τον οποίο χαρίζει σε εκείνη ασύλληπτη ηδονή. Αν τον κατανοήσεις, αν αντιληφθείς το μηχανισμό που ενεργοποιεί χιλιάδες νευρώνες κάθε φορά που το πέος σου βρίσκεται στο εσωτερικό του κόλπου της, αυτή η ηδονή θα είναι δική σου υπόθεση και δικό σου κατόρθωμα.

 

 
 

Έρευνα: Το ότι κάνεις πολύ σεξ δεν σημαίνει ότι είσαι και ευτυχισμένος

Σκέψου μόνο πόσο ξεχωριστό θα ήταν το σεξ αν κάθε φορά γνώριζες πώς να χειριστείς τις νευρικές τις απολήξεις. Αν είχες, ας πούμε, έναν οδηγό που θα σου έδειχνε που πατάς. Κατά κάποιον τρόπο, αυτό το manual υπάρχει και το συνέθεσαν πριν από χιλιάδες χρόνια οι Ταοϊστές.

Υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις απ’ τις Δυτικές. Όλοι έχουμε προ­καθορισμένες αντιλήψεις που είναι δύσκολο ν’ απαλλαγούμε απ’ αυτές. Χρειάζονται γερά επιχειρήματα για να πεισθούμε ν’ αλλάξουμε τις συνήθειες μας. Το Τάο, όμως, μας προσφέρει αρκετές αφορμές για να ξανασκεφθούμε τις απόψεις μας γύρω απ’ τον έρωτα. Για παράδειγμα, πολλές γυναίκες αρνιούνται ότι ο έρωτας έχει να κάνει με την «πείρα» ή την «τεχνική». Και φυσικά έχουν δίκιο.

 

 
 

Σαν από έθιμο, η σημασία της χρησιμοποιουμένης μεθόδου να κάνει κανείς έρωτα ως «επαγγελματίας» φαίνεται ότι είναι προσβλητική στις γυναίκες. Τεχνική χωρίς θέρμη, αίσθημα και συναίσθημα σκοτώνει τον θεό του έρωτα. Απ’ την άλλη πλευρά, οι Κινέζοι Ταοϊστές, ενώ δίνουν έμφαση στη τρυφερή κι ευαίσθητη συμπεριφορά γύρω απ’ τον έρωτα και την αγάπη, παράλληλα δεν ξεχνούν τη μεγάλη σημα­σία της επιδεξιότητας.

Δες εδώ πως το κάνουν οι Ταοϊστές για να μαθαίνεις:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved