pexels Γιατί δεν πρέπει να πέφτεις ποτέ μαζί της για ύπνο με νεύρα

Αν θέλεις να κρατήσεις τη σχέση σου πρέπει να το αντιμετωπίσεις.

Τα νεύρα δεν είναι καλά και δεν ωφελούν κανέναν, ούτε αυτόν που τα έχει αλλά ούτε αυτόν που τα δέχεται. Γενικώς όταν είμαστε νευριασμένοι και οργισμένοι όλα είναι πιο δραματικά και δύσκολα. Κάνουμε τη σχέση μας χάλια αλλά υποτιμάμε τελικά και τον ίδιο μας τον εαυτό. Η συμβουλή και παρότρυνση «κοιτάξτε να τα βρείτε» που έχει συνδεθεί με τους τσακωμούς της παιδικής μας ηλικίας, βρίσκει τέλεια εφαρμογή στο πεδίο των σχέσεων. Αυτό που κάνει όμως το χειρότερο κακό σε μία σχέση είναι να την πέφτεις για ύπνο δίπλα της την ώρα που έχετε τσακωθεί. Δηλαδή να κοιμάστε χωρίς να έχετε λύσει το πρόβλημα. Ακόμη κι αν έχετε πλέον ξεχωριστά κρεβάτια, ακόμη και τότε δεν πρέπει το ζευγάρι να κοιμάται τσακωμένο. Τουλάχιστον αυτό λένε οι επιστήμονες.

Σε αυτήν την ηλικία οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ

Υπάρχουν όμως βασικοί λόγοι που δεν πρέπει να κοιμόμαστε νευριασμένοι. Λόγοι που είναι άμεσα συνδεδεμένοι, όχι μόνο με την ψυχολογική υγεία μας αλλά και με την σωματική. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως κάνεις μεγάλο κακό στον εαυτό σου αλλά και στην σχέση σου αν κοιμάσαι με οργή. Γιατί;

 

 
 

Αν ξαπλώσετε με νεύρα, τότε μπορείτε να αναμένετε κακό και ανεπαρκή ύπνο, σύμφωνα με μια έρευνα στο Journal of Research in Personality‌, καθώς ο θυμός «είναι ένα συναίσθημα που εννέα στις δέκα φορές αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και καθιστά σχεδόν αδύνατο τον ύπνο με παλμούς πάνω από εξήντα» όπως εξηγεί ο ψυχολόγος Michael Breus, PhD.

 

 
 

Ο κακός ύπνος με τη σειρά του θα πολλαπλασιάσει τις εντάσεις και τους καυγάδες στη σχέση, όπως διαπιστώνει παλαιότερη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Social Psychological and Personality Science‌, με την ανεπαρκή ξεκούραση να πυροδοτεί αρνητικές σκέψεις και αδιαλλαξία, χωρίς ελπίδα για υπέρβαση των διαφωνιών.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved