pexels Τελικά το polyamory οδηγεί όντως στην ερωτική μοναξιά ή μήπως όχι;

Νέες έρευνες αποδεικνύουν αυτό που όλοι μας υποψιαζόμασταν.

Δεν είναι παράξενο που τα polyamorous άτομα έχουν έναν μεγάλο φόβο μέσα τους. Ναι, η πιθανότητα να μείνουν στο ράφι δεν είναι μία εύκολη σκέψη. Νέα έρευνα δείχνει πως αν κάποιος έχει πολλούς ερωτικούς συντρόφους στη ζωή του, χωρίς όμως να δημιουργεί ουσιαστικές σχέσεις, έχει τις ίδιες πιθανότητες να μείνει τελικά μόνος του στη ζωή με τον οποιοδήποτε φυσιολογικό άνθρωπο. Εντάξει, αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό από τη μία, από την άλλη όμως κάποιοι άνθρωποι τρέμουν την μοναξιά και το σκέφτονται διαρκώς. Ένας μεγάλος αριθμός σεξουαλικών συντρόφων κατά τα νεανικά χρόνια δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη σύναψη ενός γάμου μακροπρόθεσμα, τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες.

Ο «παπαφίγκος» σου είναι ευάλωτος στα «χοντρά» ψέματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτής της πρόσφατης μελέτης από ερευνητές των Πανεπιστημίων της Οκλαχόμα και της Γιούτα, οι επιπτώσεις της σεξουαλικής ελευθερίας στα ποσοστά γάμου είναι «εποχικές», αντικατοπτρίζοντας δηλαδή μια περίοδο κατά την οποία τα άτομα απολαμβάνουν τη σεξουαλική δραστηριότητα με λιγότερες δεσμεύσεις. Τελικά όμως παίζει κάποιο ρόλο αν είσαι polyamorous στον γάμο; Εμποδίζει αυτή η συνήθεια να βρίσκουμε πολλούς συντρόφους στα μελλοντικά μας σχέδια για μόνιμη ερωτική αποκατάσταση;

 

 
 

Ακόμα κι αν οι γυναίκες στιγματίζονται περισσότερο γύρω από αυτό το κομμάτι, στο τέλος όλες έχουν τις ίδιες πιθανότητες να παντρευτούν, ανεξάρτητα από το πλήθος των ερωτικών τους συντρόφων. Η ερευνητική ομάδα ανέλυσε στοιχεία περίπου 9.000 ατόμων που παρακολουθούνταν για 18 χρόνια μέχρι το 2015. Διαπίστωσαν ότι ο πρόσφατος αριθμός ερωτικών συντρόφων σχετιζόταν με μείωση των πιθανοτήτων γάμου, μόνο προσωρινά ωστόσο, καθώς η ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων διαρκούσε μόλις για ένα χρόνο. Με λίγα λόγια το polyamory αίσθημα διαρκεί για ένα χρόνο και μετά μπορεί κανείς να επιστρέψει στο φυσιολογικό πλαίσιο.

 

 
 

Η ανάλυση αποκάλυψε επίσης ότι η μέση ηλικία γάμου για τις γυναίκες με τους περισσότερους συντρόφους ήταν μόνο μερικά χρόνια υψηλότερη από τις συνομήλικες τους με λιγότερους ερωτικούς συντρόφους. Τελικά δεν έχει καμία σημασία αν κάποιος είναι polyamorous για κάποιο καιρό και φυσικά αυτό είναι το λογικό. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, μόνο μια μικρή πλειοψηφία των ατόμων ανέφερε ότι είχε σεξουαλικές συνευρέσεις με πέντε ή και περισσότερα άτομα ετησίως. Τέλος, τις χαμηλότερες πιθανότητες σύναψης ενός γάμου και στα δύο φύλα παρουσίαζαν όσοι είχαν μηδενικούς συντρόφους, ενδεχομένως επειδή δεν επεδίωξαν ρομαντικές σχέσεις είτε δεν είχαν επιτυχία βρίσκοντας τον/την ιδανικό σύντροφο. Και αυτό φαίνεται να είναι και το πιο λογικό συμπέρασμα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved