Μας «πέφτει» η όρεξη στο κρεβάτι ή είναι απλά ιδέα μας;

Νέα έρευνα δείχνει πως τα πράγματα δεν πάνε καλά στην κρεβατοκάμαρα.

Μπορεί να έχουμε καταφέρει να ρίξουμε πολλά από τα ταμπού της κοινωνίας, πλέον έχουμε ένα άλλο πρόβλημα με το σεξ. Αν και ζούμε σε μια από τις πιο σεξουαλικά απελευθερωμένες περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας είναι γεγονός η κατακόρυφη πτώση των ερωτικών επαφών στις δυτικές κοινωνίες, ιδιαίτερα στους νέους άνδρες. Τι συμβαίνει; Ακόμη προσπαθούμε αν το ανακαλύψουμε, το πρόβλημα όμως υπάρχει.

Οικονομική κρίση, πανδημία, κίνημα #metoo, εισβολή στην Ουκρανία αλλά και γενικότερα η επικαιρότητα φαίνεται ότι έχουν αρνητική επίδραση στην ερωτική επιθυμία με αποτέλεσμα ένα 37% των νέων ανδρών στη χώρα μας, ηλικίας 18-25 ετών να δηλώνει ότι απέχει εβδομαδιαίως από τη σεξουαλική πράξη, ενώ στους μεγαλύτερους τα πράγματα δείχνουν σημαντικά καλύτερα με τους άνδρες 50 – 70 ετών να απέχουν σε ποσοστό μόλις 15%. Τα ποσοστά αυτά προέρχονται από πρόσφατη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και αφορούν δείγμα 2.000 ανδρών και σε σύγκριση με περασμένες δεκαετίες δείχνουν την πτωτική πορεία της σεξουαλικής ζωής των νέων αντρών.

 

 
 

Τι συμβαίνει στο σεξ και η κοπέλα σου βάζει τα κλάματα;

Γενικά η κατάσταση δεν είναι πολύ καλή όσο αφορά τα σεξουαλικά μας. Ο κόσμος δεν κάνει σεξ γιατί έχει άλλα πράγματα στο κεφάλι του να ασχοληθεί. Ακρίβεια, πόλεμος, πληθωρισμός, βιασμοί, δολοφονίες, σούπερ μάρκετ, βενζίνη. Μία γενική ανασφάλεια που πλανάται στον αέρα δεν μας αφήνει να χαρούμε τους εαυτούς μας και τις συντρόφους μας.

 

 
 

Η πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες κατά τα τελευταία 40 χρόνια, είτε αυτές είναι τα αντισυλληπτικά χάπια, είτε οι εφαρμογές όπως το Tinder και το Grindr, έχει ανοίξει νέες προοπτικές και δυνατότητες. Καθώς η σεξουαλική επανάσταση της δεκαετίας του 1970 ωρίμασε, οι κοινωνικές συμβάσεις άλλαξαν οδηγώντας στην αυξημένη αποδοχή της ομοφυλοφιλίας, των διαζυγίων, του προγαμιαίου σεξ και των εναλλακτικών μορφών ερωτικών σχέσεων όπως ο πολυερωτισμός και η ανταλλαγή συντρόφων.©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved