No Nut November: Μια επικίνδυνη μόδα για το σώμα και το πνεύμα των αντρών

Έχουμε μπει στον μήνα που είναι αφιερωμένος στην αντρική υγεία, αλλά δυστυχώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτοκαταστροφικές τάσεις εκτός από όλα τα άλλα.

Ξεκίνησε σαν διαδικτυακό αστείο, αλλά πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα μιμητικό φαινόμενο νεαρών αντρών στο reddit και άλλα φόρα που προσπαθούν να επανακαθορίσουν τη σύγχρονη αρρενωπότητα. Με λίγα λόγια, το No Nut November είναι μια διαδικτυακή πρόκληση που καλεί τους άντρες να μην εκσπερματώσουν ούτε μία φορά καθόλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου. Ούτε αυνανισμός, ούτε σεξ, τίποτα, το βρακί φορεμένο σφτιχτά και όπου βγει μέχρι τις 30 του μήνα. 

Η ιδέα πίσω από αυτή την αλλόκοτη ιδέα, είναι το γεγονός ότι ο τρέχων μήνας είναι αφιερωμένος στην παραμελημένη αντρική υγεία. Πολλοί από εμάς συμμετέχουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο Movember, μιλάμε για την ανάγκη ευαισθητοποίησης για τις αντρικές μορφές καρκίνου όπως του προστάτη και των όρχεων και βρίσκουμε την ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι άντρες μέσα από την αγάπη για τον εαυτό μας. Από την άλλη το κίνημα το No Nut November είναι ένα παρακλάδι του No Fap, μία τάση που καλεί τους άντρες σε αποχή από το πορνό. Αυτή η ακραία μορφή αποχής για τον μήνα Νοέμβριο επεκτείνεται και στο σεξ, ακόμα και σε άντρες που είναι σε σχέση, αν και πολύ αμφιβάλλουμε για τη συμμετοχή αντρών σε σχέση σε αυτή την παράνοια, εκτός κι αν ψάχνουν κάποιον ευφάνταστο τρόπο για να χωρίσουν.

 

 

Με μια γρήγορη αναζήτηση για το ποιοι στηρίζουν αυτή την πρακτική, θα δει διάφορες ομάδες στις παρυφές των incels και άλλων μισογύνικων τάσεων που προσπαθούν να εξάγουν τη δυστυχία τους σαν lifestyle. Μια κανονικοποίηση μιας μη φυσιολογικής κατάστασης που έχει σαν στόχο τη δημιουργία κοινότητας γύρω από αυτή. Το γιατί μια κατάσταση που έχει ανάγκη από ψυχολογική υποστήριξη, αποκτά στοιχεία μιμητικού τρόπου ζωής στα social media είναι κακή, δεν θέλει και πολλή σκέψη.  

Οι υποστηρικτές του No Nut November υποστηρίζουν ότι αυτή η πρακτική ενισχύει το πνεύμα, την αυτοπειθαρχία, δυναμώνει το σπέρμα κλπ. Η πικρή αλήθεια είναι ότι αν εξαιρέσουμε το σπέρμα που γίνεται πιο γόνιμο αν υπάρχει μια αποχή 2-3 ημερών μεταξύ των εκσπερματώσεων, ισχυουν τα ακριβώς αντίθετα. 

 

 

Οι ουρολόγοι προειδοποιούν ότι αυτή η πρακτική είναι κακή για την υγεία του προστάτη. Άρα έχουμε να κάνουμε με μια βλακεία που υπονομεύει το όλο νόημα της ευαισθητοποίησης αυτού του μήνα. Αν πιστεύετε ότι η μακρά αποχή βελτιώνει στο σεξ, έχουμε εξίσου κακά μαντάτα. Τα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας ξεκινούν από την αδυναμία σωστής αιμάτωσης του πέους και η αποχή από το σεξ και τον αυνανισμό, είναι σαν να κόβεις το γυμναστήριο ένα μήνα και να ελπίζεις ότι θα εμφανιστείς δυνατότερος μετά. 

Η αντρική υγεία πέρασε από δύσκολα νερά μέχρι να αρχίσουμε να τη σκεφτόμαστε στα σοβαρά και τέτοια «γιατροσόφια» με τη μορφή ενεργειών που υποτίθεται ότι τη βοηθούν, μας πάνε πιο πίσω κι από το σημείο που ξεκινήσαμε. Με κόπο και πόνο έχουμε καταλάβει ότι η αντρική υγεία είναι μια υπόθεση που πρέπει να πάρουμε οι ίδιοι στα χέρια μας και η δαιμονοποίηση του σεξ δεν έχει καμία δουλειά με αυτή. Το αντίθετο συμβαίνει, το σεξ είναι ζωή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved