Γιατί μας φαίνεται παράξενο όταν οι γυναίκες κάνουν την πρώτη κίνηση;

Υπάρχουν κάποιοι λόγοι που οι γυναίκες δεν κάνουν το πρώτο βήμα σε μία γνωριμία.

Πόσες φορές σου έχει τύχει να στην πέσει κοπέλα; Το δεδομένο είναι πως είτε θα γίνει κάπως αμοιβαία το πέσιμο είτε εσύ σαν αρσενικό predator θα κάνεις το πρώτο βήμα, αρκεί να μην πεις καμιά κρυάδα ή καμιά χοντράδα. Σπάνια όμως η γυναίκα θα έρθει και θα σου μιλήσει, κι όταν συμβαίνει πραγματικά μένεις και λίγο κόκαλο, λες και η συμπαντική αρμονία μόλις διαταράχθηκε. Δεν υποστηρίζουμε κάποια πλευρά εδώ, μην μας περάσετε για τίποτα πατριάρχες, απλά κάνουμε μία παρατήρηση.

Την πρώτη φορά που μου την έπεσε γυναίκα και μάλιστα ωραία, έπαθα ένα ελαφρύ εγκεφαλικό, μιας και αλλιώς είχα μάθει βρε αδερφέ. Κάπως δεν το περίμενα κιόλας, είχα πιει και κάτι παραπάνω. Τελικά εντάξει καλά πήγε αυτό, αλλά και πάλι αισθανόμουν πως κάτι μου έλειπε, μου έλειπε εκείνη η αίσθηση που έχει ο κυνηγός. Ήταν λες και κάποιος είχε πάρει το ρόλο μου ξαφνικά. Τι να πω. Από την άλλη συνήθως οι γυναίκες δεν την πέφτουν πρώτες. Ουσιαστικά αυτό είναι το σύνηθες. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Γιατί οι γυναίκες φοβούνται να μας την πέσουν; Γιατί πρέπει τελικά να την πέφτουμε μόνο εμείς; Είναι αυτό δίκαιο, πέρα από τις αρλούμπες με τον predator που είπαμε πιο πάνω. Δεν είναι δίκαιο βέβαια, αν θέλουμε να πούμε πως πιστεύουμε σε μία πολιτικά ορθή ισότητα των φύλων.

 

 
 

Θα έδινες δεύτερη ευκαιρία στην άπιστη γυναίκα σου;

Είναι ευρέως διαδεδομένη η άποψη ότι είναι καθήκον του άντρα να κάνει την πρώτη κίνηση. Αν και σήμερα πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι οι άντρες δεν φλερτάρουν όσο παλιά τα ηνία σε αυτό το κομμάτι παραμένουν στον αντρικό πληθυσμό. Παραπονιούνται όμως από την άλλη δεν κάνουν και τίποτα. Είναι λίγες οι «παντελονάτες» που θα στην πέσουν και πραγματικά έχουμε ανάγκη από τέτοιες γυναίκες, μας κάνουν την καρδιά πιο ελαφριά και σίγουρα μας εμπνέουν. Ποιοι είναι όμως οι βασικοί λόγοι που κρατάνε πίσω μια γυναίκα από το να στην πέσει.

 

 
 

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, πολλά στερεότυπα έχουν καταρρεύσει και είναι δυνατόν οι άντρες να εξακολουθούν να είναι αυτοί που πρέπει να βρουν το θάρρος για να μιλήσουν πρώτοι σε μια γυναίκα και να την προσεγγίσουν ερωτικά; Η απάντηση δεν έχει να κάνει μόνο με την παράδοση ότι τα αρσενικά ζητούν ραντεβού αλλά και μια σειρά άλλους παράγοντες όπως ανησυχία για το ενδεχόμενο απόρριψης αλλά και το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης. Το ζήτημα τελικά είναι πιο περίπλοκο απ’ ότι φαινόταν πριν. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά φίλοι μου.

Εδώ θα βρεις κάποιους από τους πολύ βασικούς λόγους που μία γυναίκα δεν πρόκειται να στην πέσει ποτέ, ακόμη κι αν της αρέσεις:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved