Πώς άλλαξε η ερωτική ζωή του άντρα μετά το Tik Tok και το OnlyFans

Ζητήσαμε από την ψυχολόγο και ψυχοθεραπεύτρια Νίνα Καραμολέγκου, να αναλύσει αν τα μεταγενέστερα social media βοήθησαν ή κατέστρεψαν την ερωτική μας ζωή.

Παραδοσιακά η πορνογραφία αποτελεί ένα χόμπι που απαιτεί απομόνωση.  H περίοδος λοιπόν της καραντίνας ήταν η κατάλληλη προκειμένου να ανθίσει αυτός ο τομέας.  Σύμφωνα με τον Mike Stabile του Free Speech Coalition, εκατομμύρια ανθρώπων είναι κολλημένοι στις οθόνες τους  και αναζητούν πορνογραφικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο.  Τα περισσότερα διαδικτυακά πορνογραφικά sites είναι δωρεάν, εκτός από κάποια καινούργια που απαιτούν συνδρομή (OnlyFans).  Ο Gene Munster, διευθύνων σύμβουλος της Loup Ventures, ανέφερε πως από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα, οι δαπάνες για πορνογραφικό υλικό παγκοσμίως διπλασιάστηκαν.  Αυτό μπορεί να μοιάζει υπερβολικό, αλλά μπορεί να συνδυαστεί με την αύξηση των διαζυγίων, καθώς και με αύξηση των απολύσεων.

Ακόμη, από το ξεκίνημα της πανδημίας τα περισσότερα σπίτια έχουν μετατραπεί σε γραφεία, σε αίθουσες σχολείου ή γυμναστήρια, με αποτέλεσμα να υπάρχει αύξηση στην οικειότητα μεταξύ των μελών του σπιτιού και αυτό να μειώνει την ερωτική διάθεση.  Η υπερβολική τριβή και συναναστροφή ανάμεσα στα ζευγάρια οδηγεί συχνά σε συγκρούσεις και καυγάδες, γεγονότα που επηρεάζουν αρνητικά την λίμπιντο.  Πολλοί σεξολόγοι υποστηρίζουν πως η καραντίνα και η περίοδος μετά από αυτήν που διανύουμε αποτέλεσε την ταφόπλακα στην σεξουαλική ζωή των ανθρώπων.  Ειδικότερα, για τους άνδρες η εργασία από το σπίτι, οι πολλές ώρες αδράνειας στον καναπέ και η υπερβολική οικειότητα με τη σύντροφό τους, λειτούργησε ως το ισχυρότερο αντιαφροδισιακό.

 

onlyfans22

 

Ας αναφερθούμε στους λόγους που οδηγούν τους άνδρες να στραφούν στο πορνογραφικό υλικό μέσω του ίντερνετ.  Ένας από τους σημαντικότερους λόγους είναι η εξασφάλιση της ανωνυμίας τους.  Μπορούν  χρησιμοποιώντας ένα ψευδώνυμο να επισκεφτούν όποια σελίδα τέτοιου περιεχομένου επιθυμούν, να συνομιλήσουν ανώνυμα και να έχουν σεξουαλική διέγερση από το χώρο του σπιτιού τους με ασφάλεια και εχεμύθεια.  Επίσης, αυτό το είδος σεξουαλικής επαφής απευθύνεται σε άτομα εσωστρεφή, με δυσκολία στις κοινωνικές επαφές, στη σύναψη σχέσεων και φυσικά σε άτομα που έχουν φετίχ τα οποία ίσως λόγω της κοινωνίας να μη μπορούν να εκφράσουν στη σύντροφό τους. 

Η  Βρετανίδα πορνοστάρ Ella Hughes, υποστηρίζει πως έχει σταματήσει να δουλεύει για τους παραδοσιακούς παραγωγούς ταινιών, επειδή πληρωνόταν υπερβολικά χαμηλά, μόνο 12,99 $.  Πλέον δουλεύει ως ανεξάρτητη, ανεβάζοντας μόνη της βίντεο στον OnlyFans, με κέρδος 40 έως 500 $ για σύντομα βίντεο κατά παραγγελία, που μόνο συνδρομητές μπορούν να δουν.  Οι άνδρες που εθίζονται στο πορνό στο διαδίκτυο δεν σημαίνει πως είναι εθισμένοι στο σεξ, μπορούν να παρομοιαστούν με τους εθισμένους στα video games και στις εθιστικές ουσίες. Αυτό σημαίνει πως στην κοινωνική τους ζωή αυτοί οι βαριά εθισμένοι χρήστες μπορεί να μη διεγείρονται σεξουαλικά από πραγματικές γυναίκες, παρά μόνο από τις γυναίκες του διαδικτύου.  Αυτό είναι ένα φαινόμενο που χρειάζεται ακόμη διερεύνηση.  Ο εθισμός στο σεξ, δε φαίνεται να είναι ασυνήθιστο. Ο Δρ. Carnes το μελετά εδώ και δεκαετίες. Το έργο του αποκαλύπτει ότι όσοι, κακοποιήθηκαν, βιάστηκαν ή εκτέθηκαν με άλλο τρόπο σε βία σε νεαρή ηλικία κινδυνεύουν να αναπτύξουν σεξουαλικό εθισμό. Έτσι, χρησιμοποιούν το σεξ ως τρόπο αυτοθεραπείας για να ξεφύγουν, για να εξουδετερώσουν τον ψυχολογικό τους πόνο, δηλαδή την αίσθηση ανασφάλειας και ανεπάρκειας που νιώθουν από τα κοντινά τους πρόσωπα.

 

onlyfans22 d

 

 Για να ελαφρύνουμε όμως το κλίμα, ας δεχθούμε πως το πορνό είναι πλέον κομμάτι της ζωής μας, υπάρχει στις διαφημίσεις, στις ταινίες, στα περιοδικά, στο ίντερνετ ακόμη και στο chat μεταξύ αγνώστων. Εφόσον δεν αναλωνόμαστε σε αυτό, δεν μας αποσυντονίζει από την εργασία μας ή δεν σπαταλάμε αλογίστως χρήματα, δε χρειάζεται να το δαιμονοποιούμε, απλά ας το δούμε ως ένα μέσο για να εμπλουτίσουμε την σεξουαλική μας φαντασία.


Νίνα Καραμολέγκου, Licensed Counselling Psychologist, MSc, Cognitive Behavioural Psychotherapist, MPH

Instagram: nina_karamolegou
Email: ninaka7@yahoo.com



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved