Έχεις αναρωτηθεί γιατί βλέπεις σεξουαλικά όνειρα;

Συμβαίνει σε όλους, αλλά μην φτάσεις στο σημείο να χωρίσεις γι' αυτά.

Όλοι βλέπουμε σεξουαλικά όνειρα. Ακόμα και εκείνοι που δεν το παραδέχονται, έχουν δει ενδεχομένως λιγότερες και δεν το θυμούνται. Δεν είναι λίγες οι φορές που είδες στον ύπνο σου ότι ερωτοτροπείς με μία φίλη, μία άγνωστη, μία συνάδελφο από την δουλειά ή με κάποια από το γυμναστήριο και απορείς πως ξεκίνησε όλο αυτό το σενάριο μέσα στο όνειρό σου.

 


Βέβαια δεν είναι αποκλειστικότητα των αντρών μιας και οι γυναίκες βλέπουν αρκετά και μάλιστα σε ποσοστά 53% για εμάς και 44% για εκείνες όπως αναφέρει συγκεκριμένη έρευνα. Όμως γιατί τα βλέπουμε; Είναι απλά μία ακόμα ταινία που σκαρφίζεται ο εγκέφαλος μας κατά την διάρκεια της λειτουργίας του ή υπάρχει κάποιο βαθύτερο νόημα σε αυτά τα όνειρα; Μέσα σε αυτό το δίωρο όπου βλέπουμε όνειρα τις νύχτες, τις περισσότερες φορές βλέπουμε ανούσια πράγματα αλλά υπάρχουν και κάποιες όπου το συναίσθημα κάνει την δουλειά του.


Τα σεξουαλικά όνειρα είναι συχνά ευχάριστα τη στιγμή του ονείρου, μόνο για να γίνουν ανατριχιαστικά και ντροπιαστικά όταν ξυπνάμε. Αυτό, επειδή όσοι ονειρεύονται να κάνουν και να απολαμβάνουν σεξ με τα διάφορα πρόσωπα που βλέπουν, διαπιστώνουν πολλές φορές ότι δεν έχουν κανένα ερωτικό ενδιαφέρον για εκείνα. Είναι πολύ συχνό να βλέπεις ότι κάνεις σεξ με γυναίκες που δεν σου αρέσουν εμφανισιακά και μάλιστα πολλές φορές να κάνεις πράγματα που δεν κάνεις στο κρεβάτι με τη σύντροφό σου. Ή τουλάχιστον αυτό αναφέρει η έρευνα του Bed SOS.

 

kley2 3 11 6

 

Τι σημαίνουν όμως;

Tο νόημα από τα σεξουαλικά όνειρα προέρχεται λιγότερο από το όνειρο που βλέπεις και περισσότερο από το πώς αισθάνεσαι για το όνειρο. Τα συγκρουσιακά συναισθήματα γύρω από το σεξ σε ένα όνειρο, συχνά σηματοδοτούν ένα τομέα όπου είμαστε έτοιμοι να αναπτυχθούμε σαν άνθρωποι. Σκέψου το όνειρό σου σαν περιέργεια και μην βιάζεις να κρίνεις τον εαυτό σου. Για να ξεκινήσεις αυτή τη διαδικασία, μπορεί να είναι χρήσιμο να κρατάς σημειώσεις για τα όνειρά και να τα επεξεργαστείς είτε μόνος σου, είτε με έναν ψυχολόγο.

Τα σεξουαλικά όνειρα είναι ουσιαστικά ένα όχημα για να εκφραστούν τα βαθιά και έντονα συναισθήματα. Οπότε μη νιώθεις άσχημα που τα βλέπεις αλλά μην αναρωτηθείς σε σημείο που πρέπει να προβληματιστείς για την σχέση σου. Τα όνειρα εκφράζουν παραστάσεις που αδυνατεί να κάνει το συνειδητό, αλλά δεν είναι μια χρήσιμη πηγή πληροφοριών όσον αφορά την κατάρτιση για τα όποια σχέδια έχεις για το μέλλον ή την κατανόηση για κίνητρα άλλων ή δικά σου πίσω από τις συμπεριφορές. Είναι απλά αυτά που είναι.

 

 

Άλλωστε πόσο συχνά τα βλέπεις;

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved