Γιατί βλέπουμε περισσότερο πορνό αλλά κάνουμε λιγότερο σεξ;

Οι εποχές αλλάζουν μαζί τους κι εμείς. Δεν το λες και τόσο καλό όμως.

Η σεξουαλική επιθυμία είναι πανταχού παρούσα εκτός από το κρεβάτι μας. Γιατί σήμερα το διαδικτυακό σεξ, το online dating και οι ταινίες πορνό γνωρίζουν τεράστια απήχηση έναντι των σαρκικών επαφών που περνούν σε ύφεση; Οι ειδικοί προβληματίζονται.

Γιατί σου αρέσει η ιδέα του σεξ μέσα σε τζακούζι κι όχι στο κρεβάτι σου;

Τριάντα σχεδόν χρόνια πίσω, το 1993 για την ακρίβεια, μία σκηνή από την ταινία Demolition Man φέρνει τους Sylvester Stallone και Sandra Bullock αντικριστά σε έναν καναπέ να φορούν ένα κράνος – gadget στο κεφάλι και να επιδίδονται σε cyber sex. Είχε προβλέψει ο σκηνοθέτης, Marco Brambilla, τη σημερινή εποχή;

 

 

Το σεξ είναι «παντού» και όμως πουθενά… Αν η φράση ακούγεται γριφώδης, αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως το sexting, το διαδικτυακό σεξ, οι καυτές στα όρια του πορνό εικόνες αλλά και οι ταινίες ενηλίκων έχουν γνωρίσει τεράστια απήχηση, ιδίως μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και τα lockdown και, παρ’ όλα αυτά, το παραδοσιακό σεξ με την έννοια της σαρκικής επαφής τείνει να εξελιχθεί σε είδος υπό εξαφάνιση.

 

 
 

Τον προβληματισμό της για τα παραπάνω διατυπώνει σε πρόσφατο άρθρο της η Δρ Mary Harrod, Επίκουρη Καθηγήτρια στη Σχολή Σύγχρονων Γλωσσών και Κουλτούρας του Πανεπιστημίου του Warwick, η οποία επισημαίνει πως η αλλαγή της σεξουαλικής μας συμπεριφοράς δεν πρέπει να υποτιμάται. Σύμφωνα με την ίδια, ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε το σεξ και τις σχέσεις βρίσκεται στη ρίζα του τρόπου με τον οποίο οργανώνουμε τις κοινωνίες μας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved