Εσύ ξέρεις ποια είναι η πιο αποδοτική ώρα για σεξ;

Κι όμως υπάρχει και πρέπει όλοι να την γνωρίζουμε.

Το σεξ δεν είναι για όλες τις ώρες, ειδικά από μία ηλικία και μετά. Είναι μία διαδικασία που θέλει έμπνευση και τρόπο. Είναι κάτι που απαιτεί ενέργεια και πάθος. Οπότε όπως καταλαβαίνουμε δεν γίνεται να το κάνουμε πλέον σαν έφηβοι.

Το πότε αρέσει στον καθένα να κάνει σεξ είναι κάτι τελείως υποκειμενικό.

Σωματικά, όμως, μάλλον το πρωινό σεξ είναι καλύτερο, καθώς εκείνη την ώρα της ημέρας το σώμα έχει υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης και οιστρογόνων, των δύο ορμονών που επηρεάζουν τη σεξουαλική επιθυμία. Αυτό σημαίνει ότι η διάθεση για σεξ είναι μεγαλύτερη και πιθανότατα η όλη διαδικασία προσφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση στους συντρόφους.

 

 
 

Η σημασία του να (ανα)γνωρίσεις και να «ξεκλειδώσεις» τις σεξουαλικές σου επιθυμίες

Τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες ανανεώνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας και κατά συνέπεια τείνουν να είναι αυξημένα το πρωί.

Παράλληλα με την ώθηση που προσφέρει η κορτιζόλη κατά το ξύπνημα, δημιουργείται ένας συνδυασμός που κινητοποιεί τον άνδρα για διάφορες σωματικές δραστηριότητες, είτε αυτό λέγεται σεξ είτε σωματική άσκηση.

 

 
 

Η τεστοστερόνη, συγκεκριμένα, παίζει ρόλο-κλειδί στη σεξουαλική λειτουργία των ανδρών, συμβάλλοντας τόσο στη στύση όσο και στην επιθυμία για σεξ, αφού τα αυξημένα επίπεδά της το πρωί έχουν ως αποτέλεσμα αυξημένη λίμπιντο, καλύτερη διέγερση και καλύτερη στύση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved