Έρευνα: Τελικά τα ετερώνυμα δεν έλκονται στις σχέσεις

Δεν το λέμε εμείς το λέει ο επιστημονικός κόσμος.

Οι σχέσεις είναι δύσκολη πίστα και τόσο καιρό πιστεύαμε κάτι φήμες που λέγανε πως τα αντίθετα έρχονται κοντά όπως ακριβώς τους μαγνήτες. Έλα όμως που πλέον αυτό είναι παρελθόν και κανείς δεν θέλει να το πιστεύει. Όχι γιατί έτσι μας κάπνισε αλλά γιατί το λένε οι επιστήμονες σύμφωνα με τελευταία έρευνα που έγινε.

Non sex life: Γιατί οι άνθρωποι σε μακροχρόνιες σχέσεις κόβουν το σεξ;

Τι πιθανότητες θα είχε το ειδύλλιο ανάμεσα στην Πεντάμορφη και το Τέρας να διαρκέσει, αν τα λόγια της πρώτης δεν μεταμόρφωναν το δεύτερο στον ξανθό πρίγκιπα; Για όσους και όσες αντικρίζουν τον κόσμο μέσα από ρομαντικά φίλτρα, μάλλον πολλές. Για τους επιστήμονες πάλι, όχι και τόσο.

 

 
 

Το περιτύλιγμα μετρά στον έρωτα, ισχυρίζονται ανθρωπολόγοι που μελέτησαν τα κριτήρια επιλογής ερωτικού συντρόφου, σύμφωνα με τα οποία ο αφανής πρωταγωνιστής που τελικά σμίγει με το δημοφιλές κορίτσι είναι καλό σενάριο μόνο στη φαντασία.

Σε αυτό περίπου κατέληξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, οι οποίοι αναφέρουν σε δημοσίευσή τους στο Science Advances ότι και στο παιχνίδι του έρωτα όμοιος ομοίω αεί πελάζει, όσοι δηλαδή θεωρούνται ελκυστικοί από τον κοινωνικό τους περίγυρο θα προτιμήσουν άτομα με αντίστοιχο αντίκτυπο για να συνάψουν μια ερωτική και συναισθηματική σχέση, η οποία θα αποδειχθεί και αρκετά ισχυρή και επιτυχημένη στο πέρασμα του χρόνου.©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved