Η σημασία του να (ανα)γνωρίσεις και να «ξεκλειδώσεις» τις σεξουαλικές σου επιθυμίες

Ας το παραδεχτούμε. Δεν υπάρχει κάτι που να συζητάμε περισσότερο από το σεξ. Κι αυτό είναι θετικό και αρνητικό ταυτόχρονα. Θετικό γιατί όταν συζητάς κάτι, σημαίνει ότι σε απασχολεί. Αρνητικό γιατί το συζητάμε με λάθος τρόπο και πολλές φορές με τους λάθος ανθρώπους. Δηλαδή όχι με τον… άμεσα ενδιαφερόμενο, όπως το πρόσωπο με το οποίο κάνουμε σεξ. Και θα στο αποδείξω με τον πιο απλό τρόπο.

Έχεις ακούσει πολλά για το σεξ και ακόμη περισσότερα για το καλύτερο σεξ. Σου έχουν πει, για παράδειγμα, ότι το καλύτερο σεξ είναι το «βρόμικο», το μοναχικό, το οικείο. Ό,τι αρέσει στον καθένα. Η επιλογή στο τέλος όμως, είναι δική σου και είναι σημαντικό να είναι απελευθερωμένη. Πρέπει να έχεις, δηλαδή, ομολογήσει πρώτα στον εαυτό σου και μετά στον άλλον όλες τις σκέψεις σου πάνω στο σεξ. Να έχεις μοιραστεί ακόμη και τις πιο κρυφές, τις πιο ενδόμυχες επιθυμίες σου. Και έτσι, να έχεις «ξεκλειδώσει» την πραγματική απόλαυση, δηλαδή την απολυτή. Διότι το σεξ δεν είναι καφές να το(ν) κάνεις μέτριο. Είναι σεξ. Κι αξίζει να το γεύεσαι και να το απολαμβάνεις στον απόλυτο βαθμό.

 

duo sex

 

Όταν η σεξουαλική απόλαυση μπαίνει κάτω από το μικροσκόπιο των ειδικών

Πώς αλλιώς θα φτάσεις στο απόλυτο σεξ, λοιπόν, αν δεν είσαι απελευθερωμένος απέναντι στον σύντροφό σου και αν δεν νιώθεις ότι μπορείς να του πεις όλα όσα θέλεις, χωρίς να φοβάσαι την αντίδρασή του; Για σεξ μιλάμε. Και στο σεξ ο καθένας πρέπει να κάνει πραγματικότητα αυτό που έχει στο μυαλό του, αυτό που φαντάζεται, αυτό που τον διεγείρει, χωρίς -φυσικά- να παραβλέπει τα όρια και τα «θέλω» του άλλου.

Με λίγα λόγια, ο καθένας μας καλείται να (ανα)γνωρίσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες και να τις εκφράσει. Και αν ο άνθρωπος με τον οποίο μοιράζεται αυτές τις στιγμές είναι πρόθυμος, οι σκέψεις να γίνουν πράξεις. Η λέξη-«κλειδί» είναι μία: Ειλικρίνεια -θα έλεγα και τόλμη, αλλά κάποιες φορές το απόλυτο στο σεξ μπορεί για κάποιον να είναι το λιγότερο τολμηρό.

Το DUO επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές, περί ειλικρίνειας. Όχι στα λόγια, αλλά βάσει ενός κοινωνικού πειράματος. Διότι σύμφωνα με το κοινωνικό αυτό πείραμα, το 95% της εγκεφαλικής δραστηριότητάς μας είναι μη συνειδητό. Αυτό σημαίνει ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των συναισθημάτων που βιώνεις μέσα σου, δεν τα έχεις επεξεργαστεί και δεν τα έχεις καν συνειδητοποιήσει. Και ίσως είναι αυτά που κάνουν, εν τέλει, τη διαφορά στο σεξ.

Κι αυτό δεν είναι αυθαίρετο. Είναι το αποτέλεσμα μιας σημαντικής έρευνας ανάμεσα σε αληθινά ζευγάρια, ενός καινοτόμου κοινωνικού πειράματος του DUO, που εφαρμόζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα την ΑΙ τεχνολογία βιομετρικών και μέσα από την εμπειρία μιας εξειδικευμένης ερευνήτριας-αναλύτριας, βοήθησε ζευγάρια να ανακαλύψουν τις κρυφές σεξουαλικές τους επιθυμίες, να τις «ξεκλειδώσουν» και έτσι, να κάνουν ένα σημαντικό βήμα για να απολαμβάνουν το σεξ ακόμα περισσότερο! Τόσο ως ζευγάρια, όσο και στον καθέναν ξεχωριστά, μέσα από την τεχνική του Facial Expression Coding.

«Και τι είναι το Facial Expression Coding;», θα με ρωτήσεις. Ουσιαστικά, προσδιορίζει τα συναισθήματα που νιώθει κάθε άνθρωπος μέσα από τις αυθόρμητες και ανεπαίσθητες κινήσεις του προσώπου του. Γιατί όπως λέμε, το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της ψυχής! Όσοι συμμετείχαν σε αυτήν την έρευνα, λοιπόν, είδαν ένα βίντεο το οποίο είχε να κάνει με τις σεξουαλικές προτιμήσεις. Και καθώς παρακολουθούσαν το βίντεο, μία κάμερα κατέγραφε τα συναισθήματα που προκύπταν σε κάθε οπτικό ερέθισμα… χωρίς φόβο, αλλά με πάθος. Κι έτσι βγήκαν όχι απλά ασφαλή, αλλά ασφαλέστατα συμπεράσματα!

 

 

Για να καταλάβεις την αξία του συγκεκριμένου πειράματος, σκέψου απλώς ότι έβαλε τη σεξουαλική απόλαυση κάτω από το «μικροσκόπιο» των επιστημόνων και κυρίως, ότι τα αποτελέσματά του ήρθαν σε εμάς έπειτα από μία διαδικασία που κράτησε πάνω από εννέα μήνες. Και όλα ξεκίνησαν με ένα κάλεσμα στα social media και συνεχίστηκαν με πάνω από 900 δηλώσεις συμμετοχών από αληθινά ζευγάρια και συνεντεύξεις με ειδικούς και εξειδικευμένους recruiters.

Αν αναλογιστείς δε πως είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται η ΑΙ τεχνολογία βιομετρικών για την έρευνα σεξουαλικών προτιμήσεων στην Ελλάδα, τότε αντιλαμβάνεσαι γιατί «κέντρισε» τόσο πολύ την προσοχή μου και με έκανε να σκέφτομαι ότι θα ήθελα και εγώ να μάθω τι «κρύβεται» πίσω από τις σκέψεις μου γύρω από το σεξ -ακόμη και εκείνες που δεν έχω επεξεργαστεί καλά ακόμη.

 

 duo2

 

Θέλεις να μπεις κι εσύ στη διαδικασία; Θέλεις -κι ας σου φαίνεται ίσως λίγο περίεργο. Είναι όμως απλό! Μπορεί, λοιπόν, να μην έλαβες μέρος στην έρευνα του DUO, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις το εξής: Βάλε στο μυαλό σου κάτι μη συνηθισμένο στο σεξ, κάτι που θα ήθελες να ανακαλύψεις και ας ξενίζει τους υπόλοιπους. Εσύ τι ένιωσες όμως όταν το σκέφτηκες; Αισθάνθηκες καλά; Ένιωσες διέγερση; Μήπως το αντιμετώπισες αποστασιοποιημένα, δηλαδή σαν να το κάνει κάποιος άλλος και όχι εσύ;

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να κατανοήσεις τα συναισθήματά σου, να μιλήσεις με ειλικρίνεια στον άλλον και να ζητήσεις αυτό που θέλεις, χωρίς φόβο, αλλά με πάθος. Σκέψου ότι το μεγαλύτερο βήμα στην ανθρωπότητα ήταν το… μισό που έκανε κάποιος στο φεγγάρι. Στο σεξ είναι ακόμη μικρότερες οι αποστάσεις. Ξεκινάς με το μέσα σου και συνεχίζεις με τον σύντροφο σου. Εσύ αποφασίζεις.

Το σίγουρο είναι πως στην εποχή της ουσιαστικής απελευθέρωσης, η ελεύθερη έκφραση στο σεξ, η απενοχοποίηση και η κατάρριψη των ταμπού έχει μεγάλη σημασία. Με ειλικρίνεια και σεβασμό στα «θέλω» σου και τα όρια του άλλου και κυρίως με ασφάλεια, θα φτάσεις στο πιο ωραίο σεξ, δηλαδή σε αυτό που σε ευχαριστεί πραγματικά. Διότι για να είναι καλό και απολαυστικό το σεξ, πρέπει να είναι «ξεκλείδωτο», αλλά και ασφαλές. Δύσκολο; Καθόλου θα σου πω εγώ. Με λίγα λόγια, φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου τα προφυλακτικά DUO σου, πες «ναι» στην «unlock pleasure» φιλοσοφία -και θα με θυμηθείς!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved